...

Glutenfri Kartoffelboller

Glutenfri kartoffelboller Anelise Severinsen

Nok min absolut bedste bolle til dato!

Da jeg var barn, bagte min mor tit kartoffelboller. Hmmm… jeg kan stadig huske duften i køkkenet de dage hun bagte dem.

Glutenfri kartoffelboller er en tilpasset version af den opskrift fra min barndom, og jeg må sige, af den falder på ingen måde bagud en glutenholdig opskrift… hold da helt fast. Jeg var nærmest i chok, da vi prøvede bollerne.

Se, jeg er vandt til mine boller og brød er gode, saftige og smager godt… men denne her har overhallet alle mine tidligere bagværk.

Opskriften er udviklet med Valsemøllens glutenfrie melmix, Finax (reklame). Det har jeg gjort, da nogle gange I spørger mig til færdigkøbte melmix i stedet for at bruge min opskrift (som du kan download ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev).

Lad mig vide hvad du synes om kartoffelbollerne herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele dit bagværk med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram.

God bagelyst 💖

Glutenfri kartoffelbrød - Anelise Severinsen

Glutenfri Kartoffelboller

Okay... jeg er vandt til mine opskrifter på boller og brød er gode, men alligevel, var jeg i chok da disse lækre, saftige og svampede glutenfrie boller kom ud af ovnen. Denne må være min absolut bedste opskrift, og den vil jeg gerne dele med dig.
4.50 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 45 minutter
Ret Morgenmad, Snack
Køkken Brasiliansk
Antal 12 boller

Udstyr

  • Røremaskine

Ingredienser
  

  • 250 g kogte mosede kartofler - må gerne være rester fra aftensmaden
  • 2 stk æg - stue temperatur
  • 50 g smør - stue temperatur
  • 20 g sukker
  • 13 g fint salt
  • 10 g tørgær
  • 2,5 dl mælk - lun
  • 350 g Finax basis glutenfri melmix (den røde)
  • 100 g Finax grov glutenfri melmix (den grønne)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk xanthangummi
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

  • Bland melmix, bagepulver, xanthangummi, sukker og tørgær sammen i en skål.
    Hæld kartoflerne, æg og smør i den skål, der passer til din røremaskine og rør den kortvarig indtil æggene er opløst i kartoflerne og smør. Jeg bruger min K-spade til hele opskriften.
    Tilsæt en smule af melblanding og mælk i og rør den sammen igen. Tilsæt ca. 1/3 del af melblandingen og salt, rør i et par minutter i den laveste hastighed. Tilsæt 1/2 delen af melet og rør i et par minutter. Tilsæt resterende mel og rør ved laveste hastighed indtil melet er nogenlunde absorberet i dejen. Skru hastighed op til mellemhøj og rør dejen i 10 minutter.
    Den glutenfrie dej skal ikke æltes, som den med gluten. Men ved at piske dejen i langtid, er du med til at skabe en lækker og saftig struktur i krummen og giver en flottere glattere skorpe.
    Hæld dejen på et melet bord. Vær opmærksom på, at dejen er meget klistret. Når du rører ved dejen, skal du gøre det ved lette håndbevægelser. Se gerne min reel om netop denne opskrift. Du må ikke tilsætte mere mel i dejen! Ellers bliver bollerne for kompakte og bastante.
    Skær dejen til 12 ens stykker og tril hvert stykke til en fin runde bolle. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 60 minutter. Husk at tildække bollerne med køkkenfilm. Jeg har et lille hæveskab, som giver lidt varm og damp under hævningen. Den elsker jeg og synes det giver nogle lækre boller. Du kan også bruge din ovn til det: varm den op til 30° grader (over og under varme), sæt en lille skål med vand (ca. 1 dl) i bunden af ovnen og lad dine boller hæve derinde.
    Når der er ca. 30 minutter tilbage, var ovnen op til 220° grader.
    Sæt bollerne i ovnen, sammen med 2 isterninger (i en lille muffinsforme) skru temperaturen straks ned til 210° grader og bag bollerne i 10 minutter. Skru temperaturen ned til 200° grader og bag bollerne færdig i 10 minutter.
    Så snart bollerne kommer ud af ovnen, pensl dem med smeltet smør.
    Bollerne holder sig fint i et par dage i en condibøtte på køkkenbordet. Du kan også fryse bollerne, hvis du ikke skal bruge dem alle med det samme. Så kan du enten lad dem tø op på køkkenbordet eller smid dem i ovnen ved 160° grader i ca. 10 minutter.
    PS: Vil du fråse lidt, kan du tilføje fyld i bollerne... det gjorde min mor, da jeg var barn... hun puttet flødeost eller guava ind i bollerne. Det var lækkert.
Keyword Boller, glutenfri
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra denne kategori

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi... tja, det er ikke noget man selv laver...

læs mere
Glutenfri Nutellasnegle

Glutenfri Nutellasnegle

Glutenfri nutellasnegle er de blødeste og lækreste bagværk, der er nemt at lave og vil imponere dine gæster – også dem, der spiser gluten

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading