...

Her finder du glutenfrie råvarer

Folk spørger mig tit på Instagram, hvor man kan finde de forskellige glutenfrie råvarer.

På denne side kan du se de nyeste opdateringer ift. hvor du finder produkterne hen. Nogle af links er affiliate (dem markerer jeg. så du ikke er i tvivl).

Har du nogle spørgsmål omkring råvarerne, opskrifterne eller noget helt 3. vil jeg elske at få en hilsen på
Instagram-profilen: @anelise_severinsen

Glutenfri Mel

For det meste laver jeg min egen melblanding. Det gør jeg både fordi jeg synes det er nemmere, når jeg skal bage. Så er det kun én bøtte jeg hiver fra skabet. Og så er min melblanding det, der giver de bedste bagværk.

Rismel: jeg har erfaret, at det kan give forskellige resultater, afhængig af hvilket mel du bruger. Så her er dem jeg bruger, har testet og giver det samme resultat til bagværket (især brød).

– Cock Brand: findes i etniske butikker. Produceret i Thailand, pakken indeholder 400g. Udover lokale etniske butikker, finder jeg dette mel i Løvbjerg i Viborg eller på Pandasia webbutik (affiliate link).

– Urtekram: Økologisk rismel certificeret glutenfrit. Pakken indeholder 500g og findes i de fleste store supermarkeder og onlinebutikker, blandt andet Helsebixen.

Fuldkornsrismel: der er 2 mærker som jeg bruger med gode resultater. Begge er økologiske, dansk produceret og lige gode.

– Urtekram: økologisk pakke på 500g. Findes i de fleste store danske supermarkeder og onlinebutikker.

– Biogan: økologisk pakke på 1kg. Findes i online helsekostbutikker.

Klistrerismel (Glutinous rice – sticky rice): selvom navnet nævner gluten er klistrerismel glutenfrit. Der er stor indhold stivelse i dette mel, som gør det er god til at absorbere væske og giv et lækkert bagværk.

– Cock brand: jeg har kun prøvet denne mærke. Kan også findes i etniske butikker og Løvbjerg i Viborg. Produceret i Thailand, pakken indeholder 400g. Desuden kan det også købes på Pandasia (affilliate link).

Tapiokamel: Der findes forskellige type tapiokamel. Nogle af mere grov end andre. Min erfaring er, de grove type giver et anderledes resultat på bagværket. Så jeg foretrækker det fine mel (stivelse) til bagningen. Enten Cock eller Farmer brand er det samme, pakken ligner også hinanden, så her kan du vælge det billigste.

– Cock brand eller Farmer Brand: lige som klistrerismel, er tapioka nemt at finde hos etniske butikker. Pakken indeholder 400 g, kan købes i Løvbjerg i Viborg og på Pandasia (affilliate link).

 Xanthangummi: Desværre er xanthangummi ikke noget man finder i almindeligt supermarked. Så her skal du købe online eller i din lokale helsekostbutik/Matas. Til gengæld kan den findes i flere onlinebutikker. Det mærke jeg bruger er fra Doves Farm, som er økologisk.

Pofiber: fra Semper findes i de store supermarkeder. Her i Viborg kan jeg også finde det i Løvbjerg og Meny, udover Bilka og Føtex. Har du ikke det i din lokale supermarked, kan du købe den online i diverse onlinebutikker.

Kastanjemel: jeg køber min i Bilka, har måske været heldig, at det er noget de tit har. Men ellers kan du købe den i Matas og diverse helsekostbutikker.

Majsmel/Fuldkornsmajsmel: jeg bruger melet fra Urtekram, som kan findes e de fleste velassorteret supermarkeder.

Boghvede: boghvedemel eller gryn fra Urtekram kan findes i de fleste velassorteret supermarkeder. Jeg køber det tit i Bilka.

Havremel: Lige med havremel har jeg 2, som jeg foretrækker: Urtekram og Rema 1000. Begge er lige god ift. bagningen. Det, der afgør om jeg køber det ene eller det andet er prisen.

Sorghum, Teff: desværre har jeg ikke endnu fundet disse to meltyper i almindeligt supermarked. De kan købes online (eller i din lokal) helsekostbutik.

Pasta

Familiens favorit pasta er fra Semper. Vi synes det smager som almindelig pasta og bliver ikke gummiagtig når det er blevet kold. Det betyder, at den er god til pastasalat eller til dagenefter, når der er rester fra aftensmaden.

Til lasagne køber vi enten Urtekram eller Semper. Begge to er god og giver en lækker ret – også dagen efter.

Begge mærker kan findes i de store supermarkeder. Ellers er det lidt nemmere at finde Urtekram i for eksempel Løvbjerg og Meny.

error: Content is protected !!