Glutenfri Fastelavnsboller med creme

Anelises Glutenfri Fastelavnsboller med creme

Den saftigste glutenfri gærdej

Jeg kan bare ikke lade være!

Min gærdej er noget jeg konstant videreudvikler på… det gør jeg fordi jeg vil opnå den samme konsisten som når man har en gærdej med gluten at gøre.

Så i modsætning til mange af mine opskrifter, bruger jeg Fiber Husk til denne her… simpelthen fordi den gør dejen mere smidig. Og så kan man arbejde på den, som om der var gluten i. Den bagside af at bruge Husk, er disse boller har det bedste med at blive spist på dagen de bliver bagt. Ellers bliver de en smule tør, medmindre du varmer dem påny.

Anyway, spiser du disse boller så snart de er afkølet og pyntet, har du de lækreste og saftigste boller du kunne ønske dig. Og de smager af hel almindelige boller.

Du kan sagtens variere fyldet… her er den klassisk med hindbær marmelade og vaniljecreme.

Til opskrifterne brugte jeg Dr. Oetkers produkter, som jeg er ambassadør for – så det er nok reklame.

Lad mig vide hvad du synes om fastelavnsbollerne herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din dessert med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise på Instagram.

God bagelyst 💖

Fastelavnsboller med creme Glutenfri

Glutenfri Fastelavnsboller med creme

Her får du en klassisk opskrift på en fastelavnsboller, lavet på en lækker glutenfri gærdej og fyldt med bagestabil vaniljecreme - vil du pifte den op, kan du sagtens tilføj bær marmelade sammen med cremen inden afbagningen.
No ratings yet
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Hævning 45 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Snack
Køkken Nordisk
Antal 9 boller

Ingredienser
  

Gærdej

 • 150 g sødmælk - lunken
 • 100 g vand - varmt
 • 6 g Husk
 • 50 g sukker
 • 10 g tørgær - (eller 45g frisk gær)
 • 300 g glutenfri lys melblanding
 • 1 tsk salt flager
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 æg
 • 50 g smør - smeltet
 • 1/2 tsk kardemomme - kan undlades
 • 1 tsk æblecidereddike

Fyld

 • Hindbær marmelade
 • 1 pose Vaniljecreme, bagestabil - Dr. Oetker
 • lidt ekstra vanilje twisters - efter ønske - Dr. Oetker

Glasur

 • 1 pose Chokolade Icing & Frosting - Dr. Oetker
 • Krymmel

Øvrig

 • 1 sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du
 

Gærdej

 • Pisk det varmt vand (ikke kogende, men bare varmt) sammen med Husk i maks 10 sekunder. Lad det træk mens du vejer og forbereder de øvrige ingredienser.
  Pisk gæren sammen med sukker og mælken, lad den træk lidt.
  Bland de tørre ingredienser sammen, hæld gærmælk, Husk-gelé, æblecidereddike, smeltet smør og æg i og rør dejen ved lav hastighed, indtil melet er godt blandet sammen med de øvrige ingredienser.
  Skru hastigheden til mellem-høj og rør dejen i 5 minutter.
  Hæld dejen på en let drysset overflade, ælt den lidt med hænderne, så du former en lidt aflange pølser. Del dejen i 9 ens stykker og tril hvert styk til en bolle. Tryk bolden lidt flad, sæt en 1/2 tsk. marmelade i midten, dæk med lidt vaniljecreme og luk dejen omkring fyldet. Vend bolle om, så samlingen står mod bordet og tril den lidt til en hel rund bolle.
  Sæt alle 9 boller på en bageplade, dækket med bagepapir og lad bollerne hæve i 45 minutter - tildækket med køkkenfilm.
  Tænd ovnen ved 210° grader varmluft. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 20 minutter, på den midterste rille.
  Lad bollerne køle ned på en rist.

Vaniljecreme

 • Følg instruktionerne på pakken. Hæld cremen i en sprøjtepose og tryk lidt fyld i hver bolle.
  Med den overskydende creme kan du lave dutter af creme og sæt dem i fryseren. Så har du creme klar til næste omgang fastelavnsboller.

Chokoladeglasur

 • Følg instruktionerne på pakken - efter icing (og ikke smørcreme).
  Dyp hver bolle i glasuren og løft den lige så stille op. Sæt den på risten igen og drys med valgfrit krymmel.
  Velbekomme!
Keyword fastelavn, glutenfri, Snacks
Tried this recipe?Let us know how it was!

Flere opskrifter fra denne kategori

Glutenfri Kartoffelboller

Glutenfri Kartoffelboller

Glutenfri kartoffelboller er en tilpasset opskrift fra min barndom. Jeg elsker sådan en varm kartoffelboller med tandsmør. Det er definitionen af comfyfood

læs mere
Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bager, bare fordi... Jeg synes vandbakkelser er...

læs mere

2 Comments

2 Kommentarer

 1. Marianne

  Hej,
  Jeg har netop forsøgt at bage dem, men de blev virkelig brankede med 210 grader varmluft – og de fik endda kun 16-17 min (dumme mig fik ikke holdt godt nok øje med dem 😢). Kan det passe med tiden, eller er det bare min ovn der er “for effektiv”?

  Svar
  • Anelise Dahlstrøm Severinsen

   Hej Marianne, jeg bager dem altid med 210 grader varmluft, men det tyder på din ovn er noget mere effektiv – du kan prøve at bage med 200 grader og hold gerne øje med dem undervejs, så du kan finde ud af hvor længe de skal have i din ovn.

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Anelise
Copyright © 2023 Company Name
error: Content is protected !!