...

Glutenfri gold brownie med citron

Anelises glod brownie med citron gllutenfri

Goldie for karamel-elskere

Disclainer: opskriften indeholder reklame for Callebaut chokolade og OnyxCookware 3-i-1 Airfryer.

Indrømmet: Jeg ELSKER Gold chokolade. Den passer godt med så mange forskellige råvarer, alt afhængig af om du vil fremhæve karamellens smag, give den ekstra syrlighed eller tilføjee andre smagsnuancer.

Glutenfri Gold Brownie med citron er en kage baseret (og til hyldest) for min yndlings chokolade. Her får du en “goldie” lavede på Gold chokolade og citron (både citronsaft og citronskal), så den knækker chokoladens sødme og tilføjer en dejlig syrlighed i dejen.

Kagen er pyntet med pisket Gold chokolade ganache. Du kunne også droppe at piske ganachen og “bare” hælde ganachen ovenpå kagen inden du tager den ud af formen. Her vil så ganachen “omfavne” kagen og danne et jævnt lag af lækkerier. Er du i humør til at gøre brownien lift mere festlig, kan du piske den kolde ganache og sprøjte flotte bølger ovenpå kagen.

Afslut med drys af citronsukker, for at tilføje endnu mere syrlighed og pirre din sanser, når du spiser kagen.

Jeg håber du også bliver glad for denne opskrift af glutenfri gold brownie med citron.

God bagelyst!

Bager du Glutenfri Gold brownie med citron, så del meget gerne dit billede med mig – enten ved at tagge min Instagramprofil @anelise_severinsen eller ved at bruge #BagmedAnelise – det sætter jeg stor pris på og det er en super god måde for dig, at støtte mig i at dele flere opskrifter. 🙏

Har du nogle spørgsmål, skriv dem gerne herunder ved kommentar, så svarer jeg dig så hurtigt jeg kan.

Kram og solskin ☀️
Anelise

Flere opskrifter i denne kategori

Glutenfri Othellolagkage

Glutenfri Othellolagkage

Denne klassiske kage vil imponere dig med dens saftig bund, dejlig smag af mandler og en fløjsblød vanilljecreme. Kagen for alle, der elsker kager

læs mere

Glutenfri gold brownie med citron

Glutenfri Gold brownie med citron

Er du vild med karamel, vil du blive glad for denne opskrift, der er baseret på den skønne smag fra Gold chokolade med et hint af citron.
No ratings yet
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Brownie

  • 150 g smør
  • 100 g Gold chokolade fra Callebaut
  • 2 æg (M)
  • 100 g sukker
  • skal fra 1 øko citron
  • 1/2 dl citronsaft - ca. 2 citroner
  • 200 g glutenfri universal mel (jeg bruger min blending, opskriften modtages på email)
  • 1/4 tsk fint salt

Gold pisket ganache

Citronsukker

  • skal fra 1 øko citron
  • 1 - 2 spsk sukker
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Brownie

  • Smelt smør ved jævn varme, indtil det smelter helt. Du kan med fordel smelte smør ved den laveste styrke i mikrobølgeovn.
    Tilsæt Gold chokolade og rør det grundigt, indtil al chokolade er smeltet sammen med smør. Sæt den til side.
    Pisk sukker, æg og citronskal til en luftig og lys creme. Det kan godt tage op til ca. 5 minutter, afhængig af din køkkenmaskine. Hæld smør-chokolade blanding i og pisk til en ensartet dej.
    Tilsæt citronsaft og salt og pisk videre til en homogen dej.
    Vend melet i dejen og hæld den i formen. Min form er 22 x 22 cm, så brownien er blevet lidt lavere.
    Bag brownien ved 180℃ varmluft i 15 - 18 minutter. Her bagte jeg brownien i min 3-i-1 airfryer fra OnyxCookware (reklame) og det tog 15 minutter.
    Lad brownien køle ned og sæt den gerne på køl natten over. Den bliver nærmest som en konfektkage.

Gold pisket ganache

  • Hæld chokoladen i en høj kande.
    Varm piskefløde sammen med glukosesirup op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad den stå i et par minutter.
    Rør chokolade og fløde sammen med en dejskraber og pisk til sidst med en stavblander (kan dog undlades).
    Hæld ganachen i en skål og dæk den til med køkkenfilm. Sæt den på køl indtil den er blevet ca. 5℃ (eller vent til dagen efter).
    Hæld ganachen i en skål og pisk den fluffy med en el-piskeris. Pas på med ikke at piske for meget, for ganachen vil ellers skille.
    Hæld ganachen i en sprøjtepose med valgfri tyl og pynt kagen. Her brugte jeg St. Honoré tyl og sprøjtede tilfældige bølger af ganache.
    Pynt kagen med citronsukker, chokoladepynt og frisk blomster.

Citronsukker

  • Rør revet citronskal sammen med sukker og lad det stå indtil du skal bruge det.
Keyword airfryer, bagværk, chokolade, glutenfri, kage, nemt
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

0 Comments

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!