...

Glutenfri hvid fersken eclair med vanilje

Glutenfri vandbakkelse

Glutenfri vandbakkelser med hvid fersken og vanilje er forførende

Disclaimer: til denne opskrift bruger ingredienser fra mine samarbejdspartnere, Callebaut og Mette Ravn Vanilje.

Glutenfri hvid fersken eclair med vanilje er den dessert vi havde til nytårsaften og sikke en lækker bisken, jeg endte med at diske op.

Den ekstra syrlige hvid fersken kompot gav en dejlig og let kontrast til den fløjlsblød vaniljecreme. Desuden er kombinationen af hvid fersken og vanilje som et match made in heaven.

Når du bage glutenfri vandbakkelse er det vigtigt du ikke åbner ovnen under bagningen og at du venter til kagerne får en dejlig gyldnefarve. På den måde får du vandbakkelser, der er sprøde udenpå og helt gennembagt og hullet indeni.

Til opskriften her brugte jeg 2 forskellige vaniljer fra Mette Ravn Vanilje, og dem jeg har valgt passer helt perfekt til de forskellige elementer, som løfter smagen på en måde jeg ikke havde oplevet før. Så dem kan jeg klart og helhjertet anbefale. Du kan se de forskellige typer vanilje Mette Ravn har på hendes hjemmeside her.

Lad mig vide hvad du synes om glutenfri hvid fersken eclair med vanilje herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din kreation med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram. De billeder, der bliver delt med mig, bliver delt videre på min story og gemt i højdepunktet “Made by You”.

Kram og god fornøjelse
Anelise

Glutenfri hvid fersken eclair med vanilje

Glutenfri hvid fersken eclair med vanilje

Denne luksuriøs vandbakkelse er et hit blandt voksne og børn og den perfekte dessert til enhver lejlighed.
No ratings yet
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 40 minutter
Ret Dessert
Køkken Fransk
Antal 10 stk

Udstyr

Ingredienser
  

Vandbakkelse

  • 75 g smør
  • 75 g vand
  • 75 g sødmælk - kan erstattes med vand
  • 1 tsk sukker
  • 1 nip Maldon salt
  • 100 g Anelises glutenfri lys melblanding - opskriften modtages pr. mail efter tilmelding til mit nyhedsbrev
  • 150 g æg (svarer til ca. 3 æg) - let pisket sammen
  • lidt flormelis til drys

Hvid fersken kompot med vanilje

  • 160 g hvid fersken puré
  • 4 spsk sukker
  • 1/2 tsk æblesyre
  • 4 cm Givrée vanilje fra Mette Ravn Vanilje
  • 1 tsk pektin

Vaniljecreme

  • 60 g sukker
  • 1 stk vaniljestang - solmodne Tanzania fra Mette Ravn Vanilje
  • 3 stk æggeblommer
  • 20 g maizena
  • 3 dl sødmælk
  • 2 dl piskefløde

Vanilje chantilly

  • 2,5 dl piskefløde
  • 50 g flormelis
  • 1/2 stk vaniljestang - solmodne Tanzania fra Mette Ravn Vanilje
  • 1 tsk skummetmælkspulver

Hvid chokolade glaze (ganache)

  • 100 g hvid chokolade W2 - Callebaut
  • 50 g hvid fersken puré
  • 50 g piskefløde
  • lidt hvid pastafarve eller 1/4 del hvid power flower fra Monalisa Decorations

Samling & Pynt

  • Crispy pearls - hvid chokolade fra Monalisa Decorations
  • Gold chokolade blyenater fra Monalisa Decorations
  • Guldstøv/flager
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Vandbakkelse

  • Tænd ovnen på 200° grader over- og undervarme. Sæt en bageplade i bunden af ovnen til at varme med.
    Bring smør, vand, mælk, sukker og salt op til kogepunktet.
    Tag gryden af varmen og tilsæt melet på én gang. Rør godt med en grydeske af silikone indtil dejen er sammenhængende og uden melklumper. 
    Sæt gryden tilbage på varmen og "kog" dejen i et par minutter under konstant omrøring. Sørg for at gøre det under lav varme.
    Lad dejen køle ned i ca. 5 minutter.
    Tilsæt æg lidt ad gangen imens du pisker med et elpiskeris eller i en køkkenmaskine. Dejen skal være lidt klistret, glat og blank.
    TIP: Når du løfter dejen med en dejsskraber, skal den efter at have faldet ned tilbage i skålen, dane et V som er tilbage i dejsskraberen, så har den den rigtige konsistens.
    Put dejen i en sprøjtepose med stjernetyl (jeg bruger en fransk stjernetyl på 18 mm). Lav 10 stænger af ca. 7 cm hver. Giv god plads imellem stænger, for de vokser meget under bagning.
    Drys dem med lidt flormelis. Bag vandbakkelserne midt i den forvarmede ovn i 35 - 40 min. Skru ned til 180°C, så snart du har lagt pladen i ovnen og smid ca. 1/2 dl koldt vand ned i bunden af ovnen (på den varme bageplade).
    Når vandbakkelserne er færdigbagte, skal du lade dem køle af på en rist. Åbn ikke ovnen under bagningen, da du så risikerer, at vandbakkelserne falder sammen.

Hvid fersken kompot med vanilje

  • Bring alle ingredienser I en gryde og kog den op i ca. 3 minutter under konstant omrøring med en piskeris.
    Hæld kompotten i en skål og dæk den med køkkenfilm, så den rører kompotten. Sæt skålen på køl indtil den skal bruges.

Vaniljecreme

  • Skær vaniljetang på langs og skrab vaniljekornene med en kniv.
    Bring sukker, vanilje, æggeblommer, maizena og mælk sammen i en gryde og pisk den godt sammen.
    Bring gryden I jævn varm og lad den koge indtil tilpas tyk, under konstant omrøring. Det kan tage lang tid, men vær tålmodig for ellers kan massen skille sig.
    Cremen skal have en konsistens som en blød grød. Hæld cremen i en skål og dæk den med køkkenfilm, så den rører cremen. Sæt skålen på køl indtil cremen er kold.
    Når cremen er kold, pisk fløde til letskum og vend den i cremen.
    Hæld cremen i en sprøjtepose og opbevar den på køl indtil den skal bruges.

Vanilje chantilly

  • Pisk alle ingredienser sammen til en fast sprøjtbar skum.
    Hæld cremen i en sprøjtepose med en Sct. Honoré tyl lige inden den skal bruges.

Hvid chokolade glaze (ganache)

  • Hæld chokoladen i en skål.
    Bring fløde og hvid fersken puré i en gryde og varm den op til kogepunktet.
    Hæld væsken over chokoladen og lad den trække i et minut. Rør væsken i chokoladen indtil den samler sig og er blevet til en blank masse.
    Hæld glazen/ganachen i en skål, der passer i størrelsen med vandbakkelserne, så det er nemt at dyppe toppen af vandbakkelserne i.

Samling & Pynt

  • Lav 3 huller i bunden af hver vandbakkelser med en rund tyl.
    Fyld hvert hul med lidt af kompot, efterfulgt af vaniljecremen. Sørg for alle vandbakkelser har godt med fyld i.
    Dyp toppen af vandbakkelserne i glazen/ganachen og pynt med chantilly og chokolade.
Keyword bagværk, chantilly, glutenfri, nytår, vanilje
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter i samme kategori

Glutenfri oreokage

Glutenfri oreokage

Kagen for chokolade-elskere. Den dybde mørke chokolade passer perfekt sammen med den let syrlig og fløjlsblød creme

læs mere
Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi... tja, det er ikke noget man selv laver...

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading