...

Glutenfri pizzabund

Mad

Glutenfri pizzabund af Anelise

Nok den bedste glutenfri pizzabund

Disclaimer: indlægget indeholder affiliate links og reklame for de brands jeg arbejder sammen med.

Er du også én af dem, der har nærmeste fået pizza med i modermælken? 😂 Det er jeg… i Brasilien har man en meget stærk pizza-kultur. Især i Sao Paulo, hvor jeg kommer fra, med den kæmpe italienskekoloni der er tilstede.

Faktisk, har jeg italienske aner fra min far side. Måske ved du allerede at min morfar var dansker. Men det du måske ikke ved er, at min oldefar fra min fars side var italiener, fra Sicilien. Jeg er vokset op med italiensk mad, familiekomsammen (og italiensk mad) hver eneste søndag. Det elsker jeg og er én af de ting jeg savner her i Danmark, især fordi min mands familie ikke er så tæt. Det var en gave at vokse op så tæt med mine fætre og kusiner, endnu mere fordi vi er en storflok børnebørn, som er nogenlunde tæt op ad hinanden, aldersmæssigt.

Nok om min familie. For skrivelsen her handler om pizza! 

Vi elsker pizza og siden jeg var i Napoli, og fik prøvet en glutenfri napoletansk pizza, fik jeg lyst til at udvikle denne opskrift.

Indtil videre havde jeg kun bagt den hel tynde pizzabund, som den vi kan købe i de steder, der serverer glutenfripizza. Men denne her opskrift er en gamechanger og giver den helt rigtige pizzaoplevelse, på trods af den er 100% naturligt glutenfri.

På billeder her kan du se hvor luftigt bunden er. Fyldet er noget jeg bikset sammen og blev monster god – en sødelig pizza med blåost. Ikke en dessertpizza, men en pizza, der har forskellige smagsnuancer. Opskriften på selve fyldet deler jeg en anden gang.

I videoen laver jeg lidt mere klassiske pizzafyld. Der deler jeg også hvordan jeg laver min tomatsovs og hvile 2 hemmeligheder jeg har for at gøre den ekstra lækker. Én af dem lærte jeg af min farmor ❤️

Pizzaen er bagt på min nye pizzaovn (reklame) Etna Fermo som jeg er meget begejstret for – helt ind til knoldene. Pizzaovnen er drevet af gas og fyrer op med 500C grader på kun 15 minutter. Pizzaen er klar på under 90 sekunder!

I videoen forklarer jeg de forskellige steps til at lave og forme den perfekte glutenfri  pizzabund.

Og her kommer jeg med en tilståelse 🙈: jeg havde ikke alle ingredienser til min lyse melblanding og endte med at bruge en anden slagsmel… så dejen er mere klistret end det burde være og bunden blev ikke så flot som jeg ellers laver. 

Helt ned i bunden af opskriften, under noter, fortæller jeg hvordan du kan bage pizzabundene i almindelig ovn.

Lad mig vide hvad du synes om glutenfri pizzabund herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din kreation med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram. De billeder, der bliver delt med mig, bliver delt videre på min story og gemt i højdepunktet “Made by You”.

Kram og god bagelyst
Anelise

Anelises pizza napoletana

glutenfri pizza napoletana

Glutenfri pizza napoletansk - pizzabund

Denne her er nok den bedste glutenfri pizzadej. Opskriften er nem at lave og giver luftige pizzabunde.
No ratings yet
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Glutenfri Pizzadej

 • 340 g Anelises lys melblanding - opskriften får du på mail, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev
 • 1 spsk sukker
 • 10 g tørgær
 • 80 ml Kefir - lunken
 • 40 g vindruekerneolie
 • 1 dl lunkent vand (1)
 • 6 g fiber HUSK
 • 1,5 dl lunkent vand (2)
 • 1 ½ tsk æblecidereddike
 • ½ tsk Maldon salt
 • 2 tsk bagepulver
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

 • Bland mel, sukker, tørgær og bagepulver sammen i en skål.
  Pisk lunket vand (2) sammen med HUSK i få sekunder og lad den trække lidt til en gelé.
  Tilsæt vand (1), kefir, olie, æblecidereddike og HUSK gelé i skålen med de tørre ingredienser og rør dejen godt.
  TIP: Du kan enten rør dejen i hånden eller ved hjælp af en køkkenmaskine. Jeg kan godt lide at bruge køkkenmaskinen for den giver en flottere, strammere dej. Men er du et sted, hvor en køkkenmaskine ikke er tilgængelig, skal det ikke afholde dig fra lækre glutenfri pizzaer. Bruger du køkkenmaskine, rør dejen i ca. 3 minutter ved mellemhøje hastighed.
  Tilsæt salt, så snart melet er ved at blive absorberet og rør dejen færdig.
  Opdel dejen i 2 - 4 stykker. Denne opskrifter giver 4 individuelle pizzaer af ca. ø 23 cm.
  Åben dejen forsigtigt ved at hælde en blanding af majsmel og rismel på bordet og tryk dejen med din håndflad lige så forsigtigt, indtil du opnår en rund pizzarund, som er tynd i midten og tyk langs kanten.
  Flyt dejen på en bageplade dækket med bagepair og dæk den til med køkkenfilm. Lad pizzabunden hæve i 1 time.
  Tilsæt din yndlings fyld og bag pizzaen ved 450℃ i ca. 1-1,5 minut. Husk at rotere pizzaen undervejs for en jævn afbagning.

Pizzaovn indstilling

 • Den første pizza jeg bagt i min pizzaovn blev til kul 🙈 for det gik saftsuseme hurtigt og pludseligt blev pizzaen helt brændt på en af siderne.
  Mens jeg optog videoen, som du kan se på min Youtubekanal (eller længere ned på siden her), gik der bare 2 sekunder, mens jeg ventede på hubby skulle tænde for kameraet, så blev den. også brændt.
  Så... vær i nærheden mens du bager pizzaerne. Lad være med at gøre noget andet undervejs, for det går hurtigt.
  Start med at tænde pizzaovnen ved fuldstyrke. Efter ca. 15 minutter er den klar og har en temperatur på 500℃. Skrue flammerne ned til den laveste indstilling.
  Flyt pizzadejen til pizzapeel (den kan du med fordel købe sammen med ovnen). Sørg for dejen er tæt på kanten, for det gør det nemmere at flytte den ind i ovnen.
  Sæt den fyldt du ønsker dig og smid pizzaen i ovne. Flyt den hver få sekunder for jævn afbagning.
  Alt afhængig af størrelsen på din pizza, kan de gå mellem 60 - 90 minutter og så er pizzaen klar. Vær hurtigt når du tager pizzaen ud, for få sekunder du venter kan give en let forbrænder skorpe.
  Den glutenfrie pizza får ikke leopardpletter, som den vi kender fra glutenholdige pizza. Du får til gengæld en dejlig lysebrun/gylden skorpe hele vejen igennem.

Video

Noter

Har du ikke endnu sådan en lækker pizzaovn, kan du bage pizzaen i en almindelig ovn og med hjælp af en bagestål.
Tænd ovnen ved 275C grader og sæt bagestålet i den midterste rille. Lad ovnen (og pladen) varme i godt 45 minutter. Bag pizzaen i ca. 8 - 10 minutter, alt afhængig af din ovn.
Keyword aftensmad, glutenfri, nemt, pizza
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter i samme kategori

Vegansk Glutenfri Gnocchi

Vegansk Glutenfri Gnocchi

hurtig vegansk gnocchi, der smager af ægte italiensk mad. Der er ekstra grønt i denne version, der samtidig får en lækker farve

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading