Glutenfri pizzabund
Nok den bedste glutenfri pizzabund
Disclaimer: indlægget indeholder affiliate links og reklame for de brands jeg arbejder sammen med.
Er du også én af dem, der har nærmeste fået pizza med i modermælken? 😂 Det er jeg… i Brasilien har man en meget stærk pizza-kultur. Især i Sao Paulo, hvor jeg kommer fra, med den kæmpe italienskekoloni der er tilstede.
Faktisk, har jeg italienske aner fra min far side. Måske ved du allerede at min morfar var dansker. Men det du måske ikke ved er, at min oldefar fra min fars side var italiener, fra Sicilien. Jeg er vokset op med italiensk mad, familiekomsammen (og italiensk mad) hver eneste søndag. Det elsker jeg og er én af de ting jeg savner her i Danmark, især fordi min mands familie ikke er så tæt. Det var en gave at vokse op så tæt med mine fætre og kusiner, endnu mere fordi vi er en storflok børnebørn, som er nogenlunde tæt op ad hinanden, aldersmæssigt.
Nok om min familie. For skrivelsen her handler om pizza!
Vi elsker pizza og siden jeg var i Napoli, og fik prøvet en glutenfri napoletansk pizza, fik jeg lyst til at udvikle denne opskrift.
Indtil videre havde jeg kun bagt den hel tynde pizzabund, som den vi kan købe i de steder, der serverer glutenfripizza. Men denne her opskrift er en gamechanger og giver den helt rigtige pizzaoplevelse, på trods af den er 100% naturligt glutenfri.
På billeder her kan du se hvor luftigt bunden er. Fyldet er noget jeg bikset sammen og blev monster god – en sødelig pizza med blåost. Ikke en dessertpizza, men en pizza, der har forskellige smagsnuancer. Opskriften på selve fyldet deler jeg en anden gang.
I videoen laver jeg lidt mere klassiske pizzafyld. Der deler jeg også hvordan jeg laver min tomatsovs og hvile 2 hemmeligheder jeg har for at gøre den ekstra lækker. Én af dem lærte jeg af min farmor ❤️
Pizzaen er bagt på min nye pizzaovn (reklame) Etna Fermo som jeg er meget begejstret for – helt ind til knoldene. Pizzaovnen er drevet af gas og fyrer op med 500C grader på kun 15 minutter. Pizzaen er klar på under 90 sekunder!
I videoen forklarer jeg de forskellige steps til at lave og forme den perfekte glutenfri pizzabund.
Og her kommer jeg med en tilståelse 🙈: jeg havde ikke alle ingredienser til min lyse melblanding og endte med at bruge en anden slagsmel… så dejen er mere klistret end det burde være og bunden blev ikke så flot som jeg ellers laver.
Helt ned i bunden af opskriften, under noter, fortæller jeg hvordan du kan bage pizzabundene i almindelig ovn.
Lad mig vide hvad du synes om glutenfri pizzabund herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din kreation med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram. De billeder, der bliver delt med mig, bliver delt videre på min story og gemt i højdepunktet “Made by You”.
Kram og god bagelyst
Anelise
Glutenfri pizza napoletansk - pizzabund
Udstyr
Ingredienser
Glutenfri Pizzadej
Sådan gør du
Pizzaovn indstilling
Video
Noter
Flere opskrifter i samme kategori
Mini glutenfri kartoffeltærte
Nem og hurtig glutenfri kartoffeltærte for 2
Glutenfri pasta med ærtecreme
Denne lækker og hurtig pasta med ærtecreme er frisk, nem og vanedannende, med masser af proteiner perfekt til kødfri-dage
Juleskinke – Appelsin glaseret skinke
Juleskinke er en nem og hurtig alternativ til julemiddagen, der kombinerer appelsin, honning og skinke i en skøn ret
0 Comments
Discover more from anelise.dk
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
0 kommentarer