...

Vegansk Glutenfri Gnocchi

Mad

vegansk glutenfri hjemmelavet gnocchi

Den ægte italiensk Gnocchi uden æg og uden gluten

Gnocchi er min absolut yndlings pasta. Punktum!

Dog det med at lave Gnocchi opstod som et behov efter børnene fik konstateret cøliaki. Da det er svært at finde god glutenfri Gnocchi på hylderne.

Denne opskrift stammer fra én af mine faster, der har altid lavet Gnocchi helt fra bunden. Der er selvfølgelig modifikationer, for der er hverken æg, ost eller gluten i min opskrift.

Jeg håber du nyder den og at du også har lyst til at lege med farven/smagen på Gnocchi.

De pulver jeg bruger som farvestof er ægte frysetørret grøntsager, som udover at give den flotte farver, bidrager med ekstra ernæring til pastaen.

Spinatpulver, rødbedepulver, sød kartoffelpulver, gærflager samt roasted tomater kan alle findes på Koros webshop, hvor du får 5% rabat på alt ved at bruge min kode GLUTENFRIMOR. (Reklame)

Til denne opskrift brugte jeg Finax glutenfrimel (som jeg fik tilsendt fra Valsemøllen – reklame), for at prøve noget andet end min egen melblanding. Her kan der ikke smages forskel.

Lad mig vide hvad du synes om retten herunder i kommentarfeltet (giv den gerne stjerner) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din dessert med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise på Instagram.

God madlyst 💖

Vegansk Glutenfri Gnocchi Anelise Severinsen

Vegansk Glutenfri Gnocchi

Denne kartoffelpasta er så lækker især når den kan laves i 3 farver ved at putte flere grøntsager i dejen. I opskriften er der et hack, der vil gøre arbejdstiden endnu hurtigere.
No ratings yet
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g mosede kogt kartofler - kan erstattes med 1 pakke kartoffelmospulver
  • 150 g Finax glutenfri mel Universal
  • 50 g Finax Grov glutenfri mel
  • 15 g gærflager
  • 1 tsk fint salt

Til Gnocchi Tricolore

  • 1 tsk spinatpulver
  • 1 tsk rødbedepulver
  • 1 tsk sød kartoffelpulver (eller rismel)

Vegansk Tomatsauce

  • 1/2 spsk olivenolie
  • 3 spsk Koro's Roasted tomato spread med krydderurter
  • Gærflager til drys
  • Frisk rosmarin til drys - kan erstattes med basilikum
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

  • Mos kogt og afkølet kartofler. Har du ikke kartoflerne liggende i køleskabet, eller skal du lave maden i en fart, kan du sagtens brug en pose kartoffelmospulver. Tilbered kartoffelmos ved at hælde posens indhold i en skål, tilsætte 5 dl kogende vand og rør rundt til en ensartet kartoffelmos. Lad den køle ned til den er lun.
    Ælt alle ingredienser sammen til en glat og ensartet dej. Jeg plejer at ælte den i hånden - derfor er det en god idé, at vente til kartoffelmosen er lun. Du kan sagtens ælte dejen i røremaskinen med K-spade.

Gnocchi Tricolore

  • Del dejen i 3 lige klumper.
    Ælt spinatpulver i den ene del, rødbedepulver i den anden og sød kartoffelpulver (eller rismel) i den 3.
    Ælt alle 3 dejklumper for sej til farven er ensartet.
    Tril en lange pølser med hver dej, så de måler hver især ca. ø 2,5 cm. Det er en god idé, at dække de dejklumper du ikke arbejder på med et stykke køkkenfilm, for at undgå de tørrer ud undervejs.
    Skær stykker af dejen i den ønsket størrelse og lægge dem på et stykke bagepapir. Lad dem hvile i ca. 30 minutter - uden at tildække dem.
    Kog dem i let saltet vand indtil de kommer op på overfladen - det tager ca. 2 minutter (afhængig af den størrelse du har lavet dine Gnocchi).

Vegansk Tomatsauce

  • Varm olivenolie på en pande, tilsæt Koros tomatpaste og lad den koge op.
    Hæld de kogte Gnocchi på panden og rist den let i et par minutter ved middel-høj varme.
    Hæld Gnocchi på en tallerken og drys med gærflager og frisk rosmarin (eller basilikum).
Keyword aftensmad, glutenfri, hurtig mad, vegansk
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra denne kategori

0 Comments

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!