...

Kransekagestykke med pistacie

Kransekagestykke med pistacie glutenfri

Kransekage, anyone?

Har du altid kunne lide kransekager? Indrømmet, det er noget jeg har lært at elske.

Den første gang jeg smagt kransekage, fra bageren, syntes jeg det var lidt tørt, og det smagt alt for meget af marcipan. 

Men så smagte jeg min venindes kransekage, tilbage i 2011, da vi holdt nytår sammen for første gang… Oh my, hvor var det lækkert og slet ikke tør.

Denne opskrift er inspireret af én jeg så på Instagram og også fordi jeg elsker, at lege med smag og kreere noget anderledes.

Første gang jeg lavede denne her var med tanke om at lave en overflødighedshorn. Men dejen er bare for blød til at kunne bygges op til enten et tårn eller horn.

Så den er blevet til kransekagestykker og i år har jeg tilsat en lækker, sprød låg af en blanding af hvidchokolade, jordbærchokolade og Ruby – alle 3 er fra Callebaut – som jeg er ambassadør for (reklame). 

Så. God fornøjelse og lad mig vide hvad du synes om kransekagerne herunder i kommentarfeltet eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen.

God bagelyst 💖

Kransekage med pistacie

Kransekagestykke med pistacie Anelise Severinsen

Kransekagestykke med pistacie

Her får du en lækker kransekage med smag af pistacie og friskhed af lime. Du kan bruge dem som dessert, som snack til en reception eller som velkomstdrink til nytårsaften.
No ratings yet
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hviletid 1 time
Samlet tid 1 time 25 minutter
Ret Dessert, Snack
Køkken Nordisk
Antal 30 stk

Udstyr

  • 1 chokoladeforme Callebaut Pistols kan undlades
  • 2 silikoneforme By Ditte Julie ø4 cm kan undlades

Ingredienser
  

Kransekagemasse

  • 400 g marcipan
  • 180 g flormelis
  • 50 g pasteuriseret æggehvider
  • 3 stk limeskal - revet
  • 65 g pistacienødder - uden skal og usaltet

Chokoladelåg

  • 100 g hvidchokolade W2 fra Callebaut
  • 100 g Strawberry chokolade fra Callebaut
  • 50 g Ruby chokolade fra Callebaut
  • rød kakaosmør og guld glimmer - kan undlades
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Kransekagemasse

  • Hak pistacienødder til fint mel - brug evt. en minihakker.
    Ælt pistacienødderne sammen med marcipan, flormelis of limeskal indtil det hele er godt blandet sammen. Tilsæt æggehvider og ælte dejen til alt er ensartet.
    Hæld dejen på en plastikpose (frysepose) eller pak den med køkkenfilm og lad den hvile på køl i en time. Jeg gør det for at undgå kransekagestykker splatter ud under bagningen. Du kan evt. tilføje mere flormelis eller tilsæt kun 40 g æggehvider. Så kan du godt bage kransekagerne med det samme.
    Forvarm ovnen på 175° grader (varmluft).
    Lav kugler af ca. 20 g og press dem let I en silikoneforme - for at lave ensartet kransekager. Har du ikke sådan en silikoneforme, kan du sagtens bare kuglerne som de er. Husk at give lidt afstand mellem dem, når du lægger kransekagekuglerne på en bageplade dækket med bagepapir.
    Bag kransekagerne i ca. 10-12 minutter. Har du bagt dem i en silikoneforme, lad dem køle helt ned inden du tager dem ud af formen.

Chokoladelåg

  • Smelt de 3 chokolade sammen op til 45° grader i en mikrobølgeovn eller ved vand bad. Bruger du mikroovnen, sørg for at varme chokolade i korte intervaller og rør godt i den undervejs.
    Tilsæt en lille håndfuld ekstra chokoladeknapper i den smeltet chokolade og rør godt i den indtil chokoladeknapper er smeltet og temperaturen er 30° grader. Når jeg tilsætter chokoladeknapperne, tilsætter jeg kun en lille håndfuld og så tilsætter jeg meget lidt af gangen, hvis temperaturen er stadig over 35° grader. Er temperaturen under det, tilsætter jeg ikke flere knapper, for så vil de ikke smelte helt. Sker det, så rør jeg i chokolade skålen og løfter chokoladen med dejskraber indtil den rammer temperaturen.
    Har en runde chokoladeforme, som passer med størrelse på dine kransekager, kan du sagtens bruge den. Jeg bruger pistols fra Callebaut, som er en lav forme. Har du ikke chokoladeforme, der passer med størrelsen af dine kransekager, kan du sagtens bare dyppe dem i chokoladen.
    Hæld en lille teskefuld i hver fordybninger og sæt en kransekage ovenpå med det samme. Tryk kransekagerne let, så chokolade fordeler sig igennem formen. Lad chokolade sætte sig på køl og tag dem så ud af formen.
    Dypper du kransekagerne i chokoladen, så hold kransekagen med fingrene og dyppe toppen forsigtigt ned i chokoladen så den dækker lidt i siderne. Træk kransekagen langsomt op fra chokoladen og sæt kransekagen på et stykke bagepapir med chokoladeovertræk opad. Pynt med sukkerperler, blomster eller glimmer inden chokoladen størkner.
    NOTE: Uanset om du bruger en chokoladeforme eller ej, er det vigtigt at dine kransekager en helt afkølet. Ellers vil varmen påvirke din chokoladetemperering.
    Kransekagestykke dyppet
Keyword chokolade, glutenfri, Jul, nytår, Snacks
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra denne kategori

Glutenfri oreokage

Glutenfri oreokage

Kagen for chokolade-elskere. Den dybde mørke chokolade passer perfekt sammen med den let syrlig og fløjlsblød creme

læs mere
Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi... tja, det er ikke noget man selv laver...

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading