...

Klassisk Pavé

Klassisk pave Anelise Severinsen1

Den brasilianske tiramisu…

Klassisk pavé er noget jeg har elsket og spist hele mit liv… denne pavé er præcis som den min mor lavede i weekender, da jeg var barn.

Min er dog glutenfri, så børn kan nyde denne brasilianske dessert. Jeg må sige, at sidste jul, valgte børn pavé over risalamande. Det troede jeg aldrig ville ske, altså… for dem at vælge andet end risalamande til jul.

For at lave en glutenfri klassisk pavé, skal du enten købe glutenfri ladyfingers (kan være svært at finde her i Danmark), eller kan du lave dem selv. Ladyfingers er super nemme at lave, og mine smager lige så godt som dem med gluten. Opskriften finder du her.

Jeg har tænkt meget på hvad den creme, man bruger i desserten er… jeg tænker det er en form for konditorcreme, men for sørenda, den kondensenret mælk giver bare noget mega lækkert over den klassiske vaniljecreme.

Fun fact: stort set alle desserter i Brasilien er lavet med kondenseret mælk. Så det her er noget jeg savnede i de første år jeg boede i Danmark, hvor jeg kun kunne finde den i Vestmarkeder. Nu kan den findes i flere supermarkeder, også Rema!

For at kunne lave den hel originale opskrift, skal du skaffe dig fløde på dåsen. Den er også fra Nestlé og findes i etniske butikker. Dåsen er på størrelse med 1/2 af den fra kondenseret mælk. Fedt procent er nognelunde det samme som piskefløde, men denne her er tykkere i konsistensen og har en hel særlig og lækker smag. På engelsk hedder den også “Evaporated milk” – men i brasilien, når en opskrift kalder på fløde, så er denne her man bruger. Og der er dåsen lige så stor som den fra kondenseret mælk. 😁

Hey… skal du ikke selv bage dine ladyfingers, så er en klassisk pavé super nemt og hurtigt at lave. 🥳

Så. God fornøjelse og lad mig vide hvad du synes om desserten herunder i kommentarfeltet eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din dessert med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise på Instagram.

God bagelyst 💖

Pave Anelise Severinsen

Klassisk Pavé

En glutenfri version af en elskede brasiliansk dessert: Pavé - en form for tiramisu, dog uden kaffe eller likør. Opbygningen er magen til den med tiramisu, og der findes utallige smagskombinationer du kan lave. Herhjemme laver jeg denne her eller en lime pave - hvilket har givet mit kælenavn Lemonpie, fra min mand.
No ratings yet
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Ret Dessert
Køkken Brasiliansk
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 1 portion Ladyfingers - for glutenfri Ladyfingers, søg efter opskriften øverste i bloggen
  • 1 dåse kondenseret mælk - Nestlé
  • 3 dl sødmælk
  • 4 stk æggeblommer - pasteuriseret
  • 4 stk æggehvider - pasteuriseret
  • 1 tsk vaniljepaste
  • 1 spsk majsstivelse
  • 90 g sukker
  • 1 dåse fløde - Nestlé

Til at dyppe ladyfingers i

  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk kakaodrik (den, der opløses i kold mælk) - Nesquick
  • Chokolade krymmel eller blooms til pynt
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

  • Hæld mælk og majsstivelse i en gryde og pisk det godt, indtil majsstivelsen er blandet.
    Tilsæt kondenseret mælk, vaniljepaste og æggeblommer og pisk godt, til en ensartet masse.
    Bring blandingen I kog under omrøring med et piskeris ved mellemhøj varme, indtil cremen begynder at tykne. Skift til en silikone grydeske og blive ved med at røre indtil cremen har den samme konsistens som en konditorcreme. Husk, at den sætter sig mere, når den bliver kold.
    Her skal du finde en balance, for ikke at have en flydende creme, men heller ikke have en creme, der bliver for stiv, når den er kold.
    Hæld cremen i en skål, tildækket med køkkenfilm. Sørg for køkkenfilmen rører cremen, for at undgå kondensvand. Lad den køle ned til ca. 37 grader.
    Tag en portion ladyfingers og dyppe dem på begge sider i en blanding af mælk og kakaopulver. Sæt de dyppede ladyfingers i bunden af et fad (på maks. 20x23cm), side om side. Sørg for at dække hele bunden og for at de står tæt ved siden af hinanden.
    Dæk bunden med ladyfingers med 1/3 del af cremen. Lav et lag til med ladyfingers, dæk med den anden portion af cremen, lav et sidste lag af ladyfingers og dæk med den resterende creme.
    NOTE: Du kan også vælge at lave kun 2 lag af ladyfingers og 2 lag af creme - alt afhængig af størrelsen på dit fad.
    Sæt desserten på køl, indtil cremen er blevet kold.
    For at lave det sidste lag skal du piske æggehvider sammen med sukker til en blank og fast marengs. Tilsæt Nestlé fløde og pisk videre til en fast creme.
    Smør marengsfløde oven på desserten og lav evt. mønstre med en gaffel. Du kan også sprøjte dutter med cremen.
    Sæt desserten på køl igen og lad den sætte sig i ca. 1 time. Drys med krymmel, eller chokolade blossoms - du kan også drys med kakaopulver, som i tiramisu.
    Server den kold.
Keyword glutenfri
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra denne kategori

Tiramisu Panna Cotta

Tiramisu Panna Cotta

Denne dessert kombinerer det bedste fra begge verdener: Den intense smag af kaffe fra tiramisu og den cremede konsistens af panna cotta.

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading