...

Tiramisu Panna Cotta

Tiramisu fra Anelise

Tiramisu panna cotta: Den perfekte dessert for kaffeelskere

Disclaimer: til denne opskrift bruger ingredienser fra mine samarbejdspartnere, Callebaut og Dr. Oetker, samt rum fra Stroh, som jeg fik ifm. et event.

Jeg er en passioneret kaffeelsker. Jeg elsker alt ved kaffe, fra duften af nyristede bønner til den fyldige smag af en god kop kaffe. Derfor er det også naturligt, at jeg er vild med desserter med kaffesmag.

Tiramisu er en af mine yndlingsdesserter, som jeg kom til at holde af, da jeg smagte den ægte italiensk tiramisu i Napoli. Den er perfekt til enhver lejlighed, og den smager altid skønt. Jeg har en opskrift på tiramisu lige her. 

Men jeg ville gerne prøve at lave en version af tiramisu, der var lidt anderledes. Og nemmere, så man ikke skal bage sine glutenfrie ladyfingers først.

Jeg kom i tanke om panna cotta, som er en italiensk dessert lavet af fløde, sukker og husblas.

I foråret var jeg til et kursus på Le Cordon Bleu i Paris, hvor jeg for første gang smagte panna cotta. Den var så cremet og smagfuld, at jeg vidste, at jeg skulle prøve at lave en lignende dessert herhjemme.

Denne dessert kombinerer det bedste fra begge verdener: Den intense smag af kaffe og den cremede konsistens af panna cotta.

Resultatet blev denne tiramisu panna cotta, som er en perfekt dessert til kaffeelskeren. Den er cremet, fyldig og med en skøn kaffesmag. Og så en den ret nemt at lave og tager ingen tid.

Lad mig vide hvad du synes om tiramisu panna cotta herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din kreation med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram. De billeder, der bliver delt med mig, bliver delt videre på min story og gemt i højdepunktet “Made by You”.

Kram og god fornøjelse
Anelise

Tiramisu pannacotta glutenfri af Anelise Severinsen

Tiramisu panna cotta

Siden jeg prøvet Panna Cotta, da jeg var i Paris til et kursus hos Le Cordon Bleu, blev jeg forelsket i desserten... og noget jeg synes endnu mere er hvor nemt og hurtigt er det at få den lavet.
No ratings yet
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
køletid 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Ret Dessert
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Udstyr

Ingredienser
  

Panna Cotta

  • 2 blade husblas
  • 3 dl piskefløde
  • 100 g mascarpone
  • 40 g rørsukker
  • 5 g vaniljepaste - Dr. Oetker

Kaffesirup

  • 1 ½ blade husblas
  • 3 spsk rørsukker
  • 1,5 dl espresso
  • ½ dl vand
  • 1 spsk Stroh 80 rum
  • 1 nip salt

Kakao Tuille

  • 15 g pasteuriseret æggehvider
  • 10 g piskefløde
  • 15 g flormelis
  • 10 g Anelises glutenfri lys melblanding
  • ½ tsk kakaopulver, Cacao Barry
  • ¼ tsk solsikkeolie
  • Guldstøv

Krystalliseret chokolade

  • 25 g mørk chokolade - 811 Callebaut
  • 25 g vand
  • 25 g sukker

Pynt

  • kakaopulver, Cacao Barry - til drys
  • guldstøv
  • chokolade kaffebønner, Monalisa
  • hvid chokolade Crispy Pearls, Monalisa - ikke glutenfrit
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Panna Cotta

  • Sæt husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.
    Bring de resterende ingredienser i kog ved mellem-høj varme. Skrue ned til svage varme så snart fløden begynder at koge og lad den så småkoge i 10 minutter, ved jævn omrøring.
    Tag gryden af varme, vrid husblas fri for vand og smelt den i den varme fløde. Stavbland fløden for en silkeagtig konsistens.
    Hæld lidt over 1 dl fløde i 4 dessertglas (her kan også bruges martiniglas eller lignende). Og sæt dem på køl i mindst 1 time.
    Lav imens kaffesirupp’en.

Kaffesirup

  • Sæt husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.
    Bring de resterende ingredienser i kog ved mellem-høj varme. Lad kaffesirupp’en reducere i ca. 10 minutter, indtil der er 1,5 dl tilbage.
    Tag gryden af varme, vrid husblas fri for vand og smelt den i den varme kaffe. Hæld kaffesirup i en kande og lad den køle ned til stuetemperatur.
    Nå kaffesirupp’en er tilpas køligt, fordel den mellem de 4 glas. Og sæt desserten tilbage på køl.

Kakao tuille

  • Varm ovnen op til 180C varmluft.
    Rør alle ingredienser i en skål og smør massen på en tuillemåtte. Bag tuilles i 6-7 minutter - afhængig af hvilken form du laver.
    Lad dem køle ned på en kagerulle, så de bliver lidt bukket. Sprøjt med guldstøv.

Krystalliseret chokolade

  • Bring chokolade I en skål - sæt til siden.
    Bring vand og sukker i en lille gryde og lad den kog indtil sukkermassen er 134C.
    Hæld den varme karamel over chokolade under piskning med en elpiskeris.
    Spred chokolade klumperne på en bagepapir og lad den køle ned. Du kan evt. drysse med lidt kakaopulver og guldstøv.

Pynt

  • Inden servering: drys toppen med kakaopulver blandet med lidt guldstøv, anret lidt krystalliseret chokolade i midten og sæt et tuilleblad ovenpå chokoladen. Pynt med kaffebønne-chokolade og crispy pearls.
    Nyd den kold.
Keyword chokolade, efterår, glutenfri, kaffe, nemt
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter i samme kategori

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading