...

Glutenfri rabarbertrifli i airfryer

Glutenfri rabarbertrifli i airfryer

Hvordan kan det være, at sådan en nem dessert kan smage så godt?

Disclaimer: Inden du læser videre skal jeg oplyse, at denne opskrift blev udviklet i forbindelse med et samarbejde med Onyx Cookware og deres Airfryer – som jeg er blevet vild med. Desuden bruger jeg vaniljepaste fra Dr. Oetker, som jeg er ambassadør for.

Man ser tit opskrifter på rabarberkompot med vaniljesukker… men hvad så med at spice denne klassiker lidt op med tonkabønner i stedet for?

Det er lige det jeg har gjort med denne glutenfri rabarbertrifli, som i øvrigt er lavet i min nye airfryer på 5 L fra Onyx Cookware. Airfryeren er kompakt i størrelsen og nem at bruge, og den ser ret godt ud i mit køkken.

Den glutenfri rasp er jeg blevet inspireret af æblekagerasp, som åbenbart ikke kan findes glutenfrit. Den har jeg også piftet lidt op ved at tilsætte hakket mandler, som ekstra textur og smag. Sååå lækkert! Jeg tænker den kunne også gøre sig godt sammen med koldskål, hvis man lige står og mangler kammerjunker.

Og så er der jo min chantilly creme, som jeg elsker! Den har også fået en lille twist, så den både kan laves dagen forinde og smager mums-lækker med den tilføjet syrlighed. Og  så har den en ekstrem lækker textur og luftig konsisten. Elsker den!!

PS: brug gerne mere rasp end jeg har gjort til billedet… den kom jeg til at tilføje ekstra, da vi skulle spise… 😂🙈

Lad mig vide hvad du synes om min glutenfri rabarbertrifli i airfryer herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din kreation med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram. De billeder, der bliver delt med mig, bliver delt videre på min story og gemt i højdepunktet “Made by You”.

Kram og solskin ☀️
Anelise

Anelises rabarbertrifli

Anelises Glutenfri rabarber trifli

Glutenfri Rabarbertrifli i Airfryer

Up your game, næste gang du skal servere en lækker (og piv nem) glutenfri dessert. Rabarberne er bagt med tonika sukker i airfryer og smager himmelsk, bare af sig selv... kombineret med den glutenfri rasp og en fløjlsblød syrlig chantilly creme, er denne dessert noget du skal prøve.
No ratings yet
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
køletid 1 time
Samlet tid 1 time 45 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 8 personer

Udstyr

  • 1 Airfryer, 5L fra Onyx Cookware reklame
  • 1 Keramisk stegepande fra Onyx Cookware reklame

Ingredienser
  

Rabarberkompot

  • 350 g friskplukket rabarber - min eer fra haven
  • 120 g rørsukker
  • 2 tsk tonkasukker, fra Koroshop
  • 1/2 citron, saft

Glutenfri kagerasp

  • 100 g glutenfri rasp - enten købt eller hjemmelavet
  • 25 g hakket mandler - uden hinde
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 1 nip salt

Syrlig Chantilly creme

  • 2,5 dl piskefløde
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk vaniljepaste, Dr. Oetker
  • 2 spsk mascarpone

Samling

  • 8 friske jordbær
  • 8 stk portionsglas
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Rabarberkompot

  • Skær rabarber i små stykker, på ca. 1 cm. Tilsæt alle ingredienser i kurven til airfryeren og rør dem godt med en silikoneske.
    Bag rabarberkompot I ca. 20-25 min. ved 165℃ manuel funktion i Onyx Airfryer, 5L.
    Flyt rabarberkompot til en beholder med låg og stil den på køl i ca. 1 time.

Glutenfri kagerasp

  • Smelt smør på en pande ved middelhøj, indtil den er færdig med at bruse.
    Tilsæt rasp, hakket mandler, sukker og salt og rør det hele i panden, indtil blandingen er gylden og sprød. Skru lidt ned for varme, hvis rasp begynder at tage for meget farver, lidt for hurtigt. Tiden er afhængig af størrelsen på din pande og styrke på din kogeplade.
    Hæld rasp på en bagepapir og lad den køle ned, inden du pakker den væk i en lufttæt beholder.
    Raspen kan holdes i ca. 2 uger.

Syrlig Chantilly creme

  • Pisk alle ingredienser til en cremet og let fast skum. Pas på med ikke at piske for meget, for den vil ellers skille og blive grynet.
    Du kan enten komme cremen i en sprøjtepose eller du kan blot hælde et par skefulde i glasset, når du skal samle desserten.
    Cremen kan holde sig godt på køl, i en luft tæt beholder i 2 dage. Oh, den er også god i kaffen (eller iskaffen), ovenpå en tærte eller brownie... just saying.

Samling

  • Byg desserten i portionsglas ved at tage lidt af rasp og hæld den i bunden. Tilsæt et lag af rabarberkompot, chantilly creme, rasp igen, rabarberkompot og afslut med chantilly creme.
    Pynt med friske jordbær.
    Desserten kan enten serveres med det samme eller sættes på køl til senere på dagen eller dagen efter. Du skal bare vide, at længere du venter med at servere, mindre sprød vil raspen være, for den vil optage lidt af væsken fra rabarber.

Noter

Du kan erstatte rabarber med andre frugter eller bær.
Keyword airfryer, chantilly, glutenfri, nemt, sommer
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter i samme kategori

Tiramisu Panna Cotta

Tiramisu Panna Cotta

Denne dessert kombinerer det bedste fra begge verdener: Den intense smag af kaffe fra tiramisu og den cremede konsistens af panna cotta.

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading