...

Glutenfri banankage

Anelises Glutenfri banankage

En saftig og lækker banankage

Denne kage begyndte jeg at bage, da jeg var 10 år gammel og har været længe min yndlingskage. Fordi man kommer bananerne i formen inden afbagningen, er en hurtig kage, der imponerer uden besvær.

Det har dog været mange år siden jeg bagte den, for den opskrift jeg har er med gluten. Men så fik jeg en flaske Stroh rum i gave fra Interbrands Danmark og Noise PR, og så fik jeg pludselig lyst til at lave en glutenfri version af min yndlings barndomskage: en upside-down banankage med karamelliseret bananer – mums! Den oprindelig opskrift indeholder ikke rum… men der er altid plads til forbedring, ik?

Hvis du er bange for karamellen indeholder alkohol, fear not, for den bliver fordampet mens karamellen bliver til. 😄

Mine børn blev så glad for denne glutenfri banankage, at en hel kage forvandt i løbet af en dag… og det gør mig altid glad indeni, når de spiser det jeg laver.

Jeg håber du også bliver glad for kagen.

God bagelyst!

Bager du Glutenfri Banankage, så del meget gerne dit billede med mig – enten ved at tagge min Instagramprofil @anelise_severinsen eller ved at bruge #BagmedAnelise – det sætter jeg stor pris på og det er en super god måde for dig, at støtte mig i at dele flere opskrifter. 🙏

Har du nogle spørgsmål, skriv dem gerne herunder ved kommentar, så svarer jeg dig så hurtigt jeg kan.

Kram og solskin ☀️
Anelise

Flere opskrifter i denne kategori

Glutenfri upside-down banankage af Anelise Severinsen

Glutenfri upside-down banankage

Denne banankage har jeg bagt siden jeg var omkring 10 år gammel. Bananerne er lagt på i bunden af formen inden afbagningen og sammen med karamellen giver den kagen er lækker smag og pynter samtidig.
No ratings yet
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Dessert
Køkken Brasiliansk
Antal 10 personer

Udstyr

  • 1 springforme på ø 21 - 24 cm

Ingredienser
  

Kagedej

  • 200 g Anelises lyse melblanding - sigtet - opskriften modtager du på mail, når du tilmelder mit nyhedsbrev
  • 1 stk moset banan
  • 1,5 dl sødmælk - kan erstattes med plantemælk
  • 2 stk æg M - fordelt i blommer og hvide
  • 2 tsk bagepulver
  • 30 g blødt smør
  • 1 nip salt

Karamel

  • 200 g sukker
  • 2 spsk vand
  • 3 stk bananer, skåret i skiver på langs
  • 1 - 2 spsk Stroh 80 rum - modtaget i gave fra Interbrands Danmark og Noise PR
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Karamel

  • Bring sukker, rum og vand i en tykbundet gryde og lad den varme op og smelte til karamel ved middelvarme. Lad være med at røre i massen for det vil ellers krystallisere.
    Skær bananer i tynde skiver i mellemtid.
    Nå sukkeret er blevet rav-guld og er flydende, hæld den i bunden af en springforme. Fordel bananerne over karamellen og sæt formen til side mens du laver dejen.

Kagedej

  • Tænd oven på 180℃ varmluft.
    Pisk æggehvider stiv i en ren skål og sæt den til side.
    Pisk æggeblommer, sukker, banan og smør til en luftig masse.
    Tilsæt have delen af melet og rør i dejen. Tilsæt mælk og rør i dejen. Tilsæt så den resterende del af melet, salt og bagepulver og rør dejen til den er ensartet.
    Vend æggehvider i dejen og hæld den i formen.
    Bag kagen I ca. 30 minutter, eller indtil der ikke længere hænger dej fast i en tandstik.
    Lad kagen køle ned til den er lunt inden du tager den ud af formen og vender den på et fad. Lad kagen køle helt ned inden der serveres.
Keyword banan, glutenfri, kage, karamel
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading