...

Glutenfri oreokage

glutenfri oreokage by Anelise

Dyb, forførende, syrlig og fløjlsblød

Hvem kan ikke lide chokoladekage?

Hvem kan ikke lide en creme, der er både sød, syrlig og smelter i munden?

Denne opskrift på den lækreste glutenfri oreokage vil imponere dig og dine gæster. Uanset om du vælger at bage glutenfri oreokage til dig selv, til fødselsdag, til fredagshygge eller som afslutning på en middag med venner, vil denne opskrift være blandt dine favoritter.

På trods af kaffe i ingredienslisten, har kagen ingen smag af kaffe. Den er til for at fremhæve smagen af chokoladen og løfte den op til en hel ny højde. Du kan bruge lige den kaffe du har ved hånden: instant kaffe, espresso eller almindelig filterkaffe. Bruger du espresso eller filterkaffe, så brug ca. 0,5 dl kaffe og tilsæt vand til det opskriften foreskriver.

Du kan nemt bage denne glutenfri oreokage uden laktose ved at erstatte mælkeprodukter med laktosefri varianter. Eller du kan gå endnu vildere ved at erstatte den med plantebaseret produkter. I så fald, skal du bare tilføje lidt mere flormelis til frosting, indtil du opnår en konsistens, der er sprøjtbar.

Jeg håber du også blliver glad for kagen.

God bagelyst!

Bager du Glutenfri Oreokage, så del meget gerne dit billede med mig – enten ved at tagge min Instagramprofil @anelise_severinsen eller ved at bruge #BagmedAnelise – det sætter jeg stor pris på og det er en super god måde for dig, at støtte mig i at dele flere opskrifter. 🙏

Har du nogle spørgsmål, skriv dem gerne herunder ved kommentar, så svarer jeg dig så hurtigt jeg kan.

Kram og solskin ☀️
Anelise

Opskriften indeholder reklame for Callebaut, som jeg arbejder sammen med.

glutenfri oreokage

glutenfri oreokage

Er du en "chocaholic" vil du elske denne kage, der kombinerer den mørke og fyldige smag af chokolade med den syrlighed og friskhed fra ostecremen. En glutenfri kage til særlig lejligheder eller bare for hygge.
No ratings yet
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Antal 8 personer

Udstyr

  • Sprøjtepose med forskellige tyl

Ingredienser
  

Chokoladakage

  • 150 g Anelises lyse melblanding - opskriften modtager du på mail, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev
  • 50 g kakaopulver - Callebaut
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 250 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg (M/L)
  • 1,25 dl kaffe - kan undlades og erstattes med vand
  • 1,25 dl sødmælk
  • 1/2 dl vindruekerneolie - eller en anden smagsneutral olie

Oreo Frosting

  • 200 g flødeost - Philadelphia - eller Arlas Laktosefri
  • 200 g flormelis
  • 2 dl piskefløde
  • 10 - 15 stk knuste rutebiler
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Chokoladekage

  • Tænd ovnen på 180℃ varmluft.
    Sigt mel, bagepulver, natron og kakaopulver. 
    Tilsæt sukker og salt.
    Tilsæt æg, vanilje, mælk, kaffe og olie.
    Rør det hele godt sammen til en sammenhængende dej med en elpiskeris. Det tager ca. 3 minutter.
    Bag kagen i 40 - 45 minutter, indtil en pind kommer tør ud, når du stikker midten af kagen. Lad den køle ned på en rist.

Oreo Frosting

  • Pisk flødeost og flormelis sammen.
    Pisk fløde til let skum i en anden skål. Vend flødeskum i flødeost ad 3 omgange. Ved den sidste tilføjelse, tilsæt knuste rutebiler og vend den sammen med fløde.
    Hæld Oreo cremen i en sprøjtepose og sprøjt rosetter eller dutter på kagen. Ved at bruge forskellige tyl, kan du skabe et flot udseende og gør kage mere festlig. 
    Pynt med chokolade krymmel, kakaopulver eller knuste rutebile.
    TIP: Har du ikke rutebiler derhjemme? Drop dem og piske cremen som den er, drys med krymmel. Det ligner også lidt mere af Oreo kiks på den måde.

Noter

Vil du bage kagen uden laktose?

Du kan nemt erstatte mælk, smør og flødeost med laktosefri varianter eller endda plantebaseret produkter. I så fald, skal du bruge lidt mere flormelis til frosting, da den laktosefri/plantebaseret flødeost giver en lidt mere "flydende" creme, hvis der ikke justeres med ekstra flormelis.
Keyword chokolade, fødselsdag, glutenfri
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra denne kategori

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading