...

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut blog header Anelise

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantilly

Af alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags…

Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi… tja, det er ikke noget man selv laver derhen.

Jeg synes vandbakkelser er taknemmelige og bager du dem rigtigt, får du en lækker kage, til mange forskellige lejligheder.

Denne her er min glutenfri opskrift på verdens bedste vandbakkelser.

Det jeg synes er lækker ved denne fastelavnsboller er, at den er overdådig… men på den gode måde, uden at den fylder meget i maven…

Syrligheden fra solbærcurd giver en god kontrast til den sødmee og fløjlsblød tekstur fra chantilly cremen.

Jeg håber du bliver glad for den!

God bagelyst!

Bager du denne opskrift, del meget gerne dit billede med mig – enten ved at tagge min Instagramprofil @anelise_severinsen eller ved at bruge #BagmedAnelise – det sætter jeg stor pris på og det er en super god måde for dig, at støtte mig i at dele flere opskrifter. 🙏

Har du nogle spørgsmål, skriv dem gerne herunder ved kommentar, så svarer jeg dig så hurtigt jeg kan.

Kram og solskin ☀️
Anelise

Fastelavnsdonut med solbærcurd og chantilly

Fastelavnsboller med vandbakkelser

Glutenfri Fastelavnsboller som donut med solbærcurd og chantilly

Denne syrlig og overdådig glutenfri fastelavnsboller formet som donut med solbærcurd og fløjlsblød chantilly creme er noget du kan blive afhængig af.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Ret Dessert
Køkken Nordisk
Antal 10 stk

Udstyr

  • 1 Stjernetyl à 18mm
  • 1 donuttyl
  • Sprøjteposer

Ingredienser
  

Vandbakkelser

  • 75 g smør
  • 75 g vand
  • 75 g mælk - kan erstattes med vand
  • 1 tsk sukker
  • 1/4 tsk flagersalt
  • 100 g lys melblanding - opskriften får du på mail, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev
  • 150 g let pisket æg - ca. 3 stk
  • Flormelis til drys

Solbærcurd

  • 75 g æg - ca. 1,5 stk
  • 75 g sukker
  • 60 g solbærpuré
  • 1/2 blade husblas
  • 112 g smør - koldt og ternet
  • 1/2 tsk sortpeber - evt. 1 tsk for mere fremtrædende smag
  • 1/2 tsk æblesyre - eller citronsyre

Vanilje Chantilly Creme

  • 500 g piskefløde
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk vaniljepaste - eller 1 vaniljestang
  • 2 tsk skummetmælkspulver

Pynt

  • Chokolade spåner
  • Chokolade perler
  • Chokolade blyanter
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Vandbakkelser

  • Tænd ovnen på 200°C over- og undervarme.
    Bring smør, vand, mælk, sukker og salt op til kogepunktet.
    Tag gryden af varmen og tilsæt det sigtede mel på én gang. Rør godt med en grydeske af silikone indtil dejen er blank, glat, sammenhængende og uden melklumper. 
    Sæt gryden tilbage på varmen og "kog" dejen i et par minutter under konstant omrøring. Denne process er vigtigt for at fjerne noget af dampen.
    Lad dejen køle ned i ca. 5 minutter. Flyt dejen evt. til den skål, der passer til din røremaskine.
    Tilsæt æg lidt ad gangen imens du pisker med køkkenmaskinen ved lav hastighed (eller en elpiskers). Dejen skal være lidt klistret, glat og blank.
    Denne opskrift plejer altid at fungere, dog bruger du en anden slags mel, kan den drille lidt. Så test gerne konsistensen undervejs: løft dejen op med en dejskraber og lad den falde ned i skålen igen. Hænger der lidt dej i dejskraber og former den en V, så er den klar.
    Put dejen i en sprøjtepose med stjernetyl (jeg bruger en fransk stjernetyl på 18 mm). Lav 10 ringe af ca. 5,5 cm. Giv god plads imellem bollerne, for de vokser meget under bagning.
    Drys dem med lidt flormelis. Bag vandbakkelserne midt i den forvarmede ovn i 30-35 min. Skru ned til 180°C, så snart du har lagt pladen i ovnen.
    Når vandbakkelserne er færdigbagte, skal du lade dem køle af på en rist. Åbn ikke ovnen under bagningen, da du så risikerer, at vandbakkelserne falder sammen. Vil du teste om de er færdigbagt, kan du hurtig tag en vandbakkelse ud af ovnen og lad den stå lidt på køkkenbordet. Falder den lidt sammen, er den ikke klar.

Solbærcurd

  • Læg husblas i blød i koldt vand, i ca. 10 minutter.
    Varm solbærpuré sammen med æblesyre uden at koge op. Pisk imens æg, sukker og peber let sammen. Hæld den varme puré i en tynd stråle henover ægget under piskning.
    Hæld cremen tilbage i gryden og koge den op til 85C - under konstant omrøring men en dejskraber.
    Vrid husblas fri for vand og smelt den i den varme creme. Hæld cremen igennem en si, i et højt beholder.
    Tilsæt smøret lidt ad gangen mens du stavblander cremen. Hæld den færdige solbærcurd i en sprøjtepose og sæt den på køl indtil du skal bruge den.

Vanilje Chantilly Creme

  • Pisk alle ingredienser til en cremet og fast skum. Pas på med ikke at piske fløde alt for hårdt, for så vil den skille.

Samling & Pynt

  • Lave 4 huller i hver bolle, som du kan fyld fyldet i.
    Du kan sagtens lave hullerne med en donuttyl.
    Fyld solbærcurd i alle huller. Sørg for du ikke fylder alt for meget solbærcurd, for du skal også fylde bollerne med chantillycremen.
    Fyld så hullerne med chantillycreme og afslut med en lille roset udenfor hvert hul.
    Sæt chokoladespåner, sejl eller andre detaljer i roseterne.
    Velbekomme!

Noter

Du kan sagtens lave bollerne med gluten, du erstatter blot min lys melblanding med hvedemel. 💪
Keyword fastelavn, glutenfri
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra denne kategori

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading