...

Glutenfri fastelavnsboller med butterdej

Glutenfri fastelavnsboller med butterdej - Anelise Severinsen

Savner du også fastelavnsboller med butterdej? Ikke længere!

Åh hvor jeg har savnede lige denne type fastelavnsboller… og det har mine børn også. For det er lige præcis fastelavnsboller med butterdej hele familien spiste før cøliaki.

Så ja, denne opskrift er hel tæt på hjertet. Jeg kunne godt tænke mig, der var flere lag i dejen. Men idet jeg bruger min butterdej opskrift til denne fastelavnsboller og ikke en wienerdej, så er den lidt anderledes.

Desuden vil du måske se, at jeg bruger den “rough puff” metode, fordi det er hurtigere og nemmere – det her er jo ikke bagedysten! 😂 Selvom jeg kan godt lave den flotteste butterdej på den helt klassiske måde – det så du måske i semifinalen af Sæson 10 af Den Store Bagedyst, hvor jeg brillierer med de lækreste flødekager. 😇

Anyway, disse fastelavnsboller med butterdej smager helt spot on og du vil elske den.

Du kan sagtens variere fyldet… her er den med nougat og vaniljecreme.

Til opskrifterne brugte jeg Dr. Oetkers produkter, som jeg er ambassadør for – så det er nok reklame.

Lad mig vide hvad du synes om fastelavnsbollerne herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din dessert med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise på Instagram.

God bagelyst 💖

Glutenfri fastelavnsboller med butterdej - Anelise Severinsen
Glutenfri fastelavnsboller med butterdej - Anelise Severinsen

Anelises glutenfri fastelavnsboller med wienerdej

Glutenfri Fastelavnsboller med butterdej

Denne glutenfri fastelavnsboller smager helt fantastisk med butterdejen. I denne opskrift bruger jeg min butterdejsopskrift, du får stadig den lækreste smag af de sprøde flager, selvom jeg synes der kunne godt være flere flager. Derfor arbejder jeg videre på at lave denne opskrift i en ny version - med wienerdej. Den får du forhåbentligt snart.
No ratings yet
Tilb. tid 2 timer
Ret Dessert
Køkken Nordisk
Antal 8 boller

Udstyr

  • 1 Food processor kan undlades

Ingredienser
  

Butterdej

  • 250 g glutenfri lys melblanding
  • 250 g smør - koldt og skåret i små stykker
  • 10 g sukker
  • 1/2 tsk xanthangummi
  • 1/2 tsk salt - flager
  • 125 g iskoldt vand - evt. lidt ekstra
  • 1/2 tsk citronsaft

Fyld

  • nougat - skåret i terninger
  • 1/2 pakke vaniljecreme - Dr. Oetker

Glasur

  • 1 spsk hindbærsaft (fra frosne hindbær) - evt. lidt ekstra
  • 200 g flormelis
  • krymmel - til pynt

Til pensling

  • 1 æg - sammenpisket
  • 1 spsk mælk
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Fastelavnsboller

  • Bland lys melblanding, smør, sukker, salt og xanthangummi i en foodprocessor indtil smøret er ca. på størrelse med ærter. (Har du ikke en foodprocessor, kan du sagtens lave den i hånden ved at gnide smørklumperne i melet, indtil alle klumper er dækket af melet. Brug så en dejskraber af metal eller hårdplastik til at hakke smørret ind i melet).
    Tilsæt vand og citronsaft og bland dejen igen i foodprocessor indtil dejen lige akkurat samler sig - det vil sige, at så snart du har en klump dej, der ikke længere har tør mel, skal du stoppe. Sørg for smørret stadig er synligt og ikke helt blandet i dejen.
    Pak dejen i en plastikfilm og vad den køle ned i køleskab i ca. 15 minutter.
    Drys rigeligt med mel på bordet.
    Tryk dejen forsigtigt med en kagerulle for at gøre den smidig, inden du rulle den ud til et rektangel på 1 cm i tykkelse. Størrelsen på rektangel er lige meget, du skal bare sørge for den er 3 gange så lange som dens bredde (eks. 10x30 cm). Sørg for at tjekke dejen ikke klistrer på bordet, ved at køre dine fingre forsigtigt under dejen. Drys evt. mere mel på bordet.
    Fold dejen 1/3 del over sig selv, og fold den anden side, så der bliver 3 lag dej. (eks. Start med venstre side og fold dejen 1/3 del over midten, fold den højre side over den venstre - du har nu 3 ens lag af dej). Drej dejen en kvart omgang og rul den til et rektangel på 1 cm i tykkelse. Fold dejen over sig selv i 3 lag igen. Pak dejen i plastik film og læg den på køl i 20 minutter.
    Mens dejen hviler på køl, lav fyldet - følg anvisningerne på pakken til vaniljecremen og skær nougat i små terninger.
    Tænd ovnen på 200° grader varmluft.
    Tag dejen ud, skær den i midten (mens du arbejder med den ene halv del, sæt den anden tilbage på køl) og rul den til den er 4mm. Sørg for at rulle den så firkantet som muligt, da det bliver nemmere at skære uden at miste så meget dej. Det er vigtigt du arbejder hurtigt og ikke trykker dejen for hårdt under udrulning, ellers vil smørret smelte ind i dejen.
    Skær firkanter ud af 10x10 cm, lav en ring med vaniljecreme i midten af hvert firkant. Læg en nougat terning inde i ringen af vaniljecreme og sprøjt en lille dut af creme ovenpå nougaten.
    NOTE: Lad være med at være fristet til at fylde bollerne for meget. Ellers vil den sprække under bagningen og fyldet vil komme ud. Fyld lidt nu og så kan du tilføje ekstra creme efter bagningen.
    Saml dejen så den ligner en lille "konvolut" ved at løfte hjørnerne over mod midten og tryk dem let sammen, sørg for alle samlingerne er trykt sammen. Vend den lille "konvolut" ud, så samlingen ligger nedad og placér den på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Pensl bollerne med 1 sammenpisket æg og 1 spsk. mælk og bag dem i ca. 20 minutter, eller indtil bollerne har puffet op og ser gyldent ud.
    Lad bollerne køle ned på en rist.
    Lav glasur ved at give en håndfuld frosne hindbær et hurtigt opkog, si saften fra og brug den sammen med flormelis til at lave hindbærglasur.
    Pynt bollerne med hindbærglasur og krymmel.
    PS: Du kan sagtens gemme den færdig butterdej i fryseren i op til 1 måned.
Keyword fastelavn, glutenfri, puff pastry
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra denne kategori

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi... tja, det er ikke noget man selv laver...

læs mere
Glutenfri Nutellasnegle

Glutenfri Nutellasnegle

Glutenfri nutellasnegle er de blødeste og lækreste bagværk, der er nemt at lave og vil imponere dine gæster – også dem, der spiser gluten

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading