...

Bagekartofler med kalkunbacon og mascarpone

Mad

Den perfekte ret til når det skal gå ekstra hurtigt

(Dette indlæg indeholder reklame link)

Vi er begyndt at prøve et nyt koncept (nyt for os), og det er grøntsagskasser fra Eat Grim (affiliate link).

I starten var vi lidt skeptiske, for hvad nu hvis grøntsagerne var dårlige? Det er de så ikke, må jeg slå fast. Jeg kan virkelig ikke forstå, de bliver fravalgt af supermarkeder. Og det er det hele koncept går ud på: at redde grimme grøntsager direkte fra gården og  hjemme til dig.

Det er et sag vi støtter gerne op på. Derfor har jeg lavet et samarbejde med Eat Grim, som i øvrigt giver dig 25% rabat på dine 2 første kasser, når du bruger denne kode: Anelise2x25. Du kan tjekke Eat Grim og evt vælge din grøntsagskasse her.

Denne gang skulle jeg trylle aftensmaden på record tid. Kartoflerne havde vi allerede fra Eat Grim kassen, resten af ingredienserne er noget jeg tit har herhjemme, så det var nærmeste som “at tømme køleskabet”.

Denne opskrift kræver dog du bruger en mikrobølgeovn, har du ikke sådan én skal kartoflerne bages i 1:15 time – alt afhængig af hvor store de er.

Jeg vil blive SÅ glad, hvis du kom tilbage hertil og skrev en kommentar. Eller over på min Instagramprofil @anelise_severinsen 🙏

Bagekartofler med fyld Anelise

Bagekartofler Glutenfri Anelise

Bagekartofler med kalkunbacon og mascarpone fyld

Bagt kartofler med den lækreste fyld på under 30 minutter.
Indrømmet: jeg elsker mad, snasket mad, lækker mad, bare mad.
Men bagt kartofler med smør er noget af det kedeligst jeg har prøvet, derfor er det forbudt med den klassiske bagt kartofler med kryddersmør herhjemme.
4 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 bagekartofler - vasket og prikket
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • 1 pakke kalkunbacon - 125 g
  • 1,5 dl piskefløde
  • 2 spsk mascarpone
  • frosne fine ærter
  • Salt & Peber
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

  • Vask og skrub kartoflerne. Prik huller i dem med en gaffel.
    Sæt dem i et ildfastskål med låg (den skal kunne tåle at komme i mikrobølgeovn). Tilføj en lille smule vand, nok til at det dækker bunden af skålen. Drys med salt og sæt den i mikroovnen ved maks. styrke i 8 minutter. 
    Vend kartoflerne og bag dem igen i 8 minutter. Efter endt tiden, tjek om alle kartoflerne er møre, ellers giv nogle ekstra minutter. Jeg bagte mine i 18 minutter i alt.
    Mens kartoflerne bager, lav fyldet. 
    Hak løg fint. Hak kalkunbacon fint.
    Varm olivenolie på en pande ved middelhøj varme. Steg bacon i nogle minutter og tilsæt så løg. Svits indtil løg er gennemsigtig. Tilsæt fløde og mascarpone, rør rundt indtil cremen tykner lidt. Smag til med salt og peber og tag panden af varme. 
    Hæld nok ærter i en skål, tilsæt lidt vand og varm ærterne i mikroovnen i 2 minutter. 
    Skær et X midt i kartoflerne, tryk dem let, så de åbner sig lidt og hæld fyld ovenpå. Top op med ærter.
    Servér med lidt salat eller bare nyd dem som de er.
    Velbekomme 🙏
Keyword aftensmad, hurtig mad
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

2 Comments

2 Kommentarer

  1. Kirstine

    4 stars
    Virkelig lækker opskrift der gik rent ind! Pga. allergi erstattede jeg piskefløde med plantebaseret fløde og mascarpone med plantebaseret fraiche, det fungerer også rigtig godt 😉

    • Anelise Dahlstrøm Severinsen

      Hej Kirstine, hvor er jeg glad for at høre den gik rent ind 🙂 Og fedt med at gøre den vegansk med plantebaseret fløde og fraiche. Plante fraiche har jeg ikke prøvet endnu, men u blev jeg inspireret. Så tak for dig. 🙂

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading