...

DS glutenfri fødselsdagslagkage

Overdådig karamel-hindbær lagkage med ruterbilerskum

Be warned: denne kage er vanedannende. Både på grund af smagen og på grund af hvor nemt den er at lave.

For de sidste 7 år har denne kage været børnenes foretrukne lagkage på deres fødselsdag. 

Siden børnene fik konstateret cøliaki begyndte vi at lave denne glutenfri fødselsdagslagkage. 

Da vi ikke kan finde glutenfri lagkagebunde i supermarkedet, er denne her en rigtig god alternativ til en. lækker glutenfri fødselsdagslagkage.

I starten lavede vi kagen med vaniljeskum. De sidste 3 år har vi lavet den med ruterbilerskum. Og jeg må sige, at denne tilføjelse giver kagen en overdådig smagssammensætning.

Jeg håber du bliver glad for kagen, lige som vi er. Du kan lave den med vaniljesmag eller med chokolade. Personligt, foretrækker jeg med vaniljebunde, men børnene elsker chokoladebunde… så det er tit sådan den ender. 😉

God bagelyst 🎂

PS: kom tilbage og skriv en kommentar til opskriften.

Glutenfri fødselskage

Glutenfri lagkage

DS fødselsdagslagkage

Denne lagkage er familiens go-to kage til fødselsdage. Det har været en tradition i de sidste 7 år, med få variationer. Velbekomme og nyd kagen.
No ratings yet
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Bagetid 20 minutter
Samlet tid 1 time 35 minutter
Ret Dessert
Antal 10 personer

Ingredienser
  

Lagkagebunde

  • 150 gram smør - blødt
  • 250 gram sukker
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 250 gram glutenfri lys melblanding
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 spsk kakaopulver - hvis du laver chokoladekage

Fyld

  • 1 glas hindbærmarmelade
  • 1 dåse karamelliseret kondenseret mælk - dulce de leche

Rutebilerskum

  • 4 dl piskefløde
  • 10 rutebiler - knust
  • 3 spsk flormelis

Pynt

  • Chokoladedragé
  • Slik
  • Friske bær
  • Gold Chocrocks - Callebaut
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Lagkagebunde

  • Varm ovnen til 175 grader varmluft.
    Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen til en lys og luftig creme. 
    Tilsæt æggene - 1 ad gangen og pisk til en ensartet dej. 
    Bland mel, bagepulver og salt sammen (hvis du bruger kakaopulver, så sæt den her også) og rør dejen sammen.
    Del dejen i 3x ø18-23 cm silikoneforme og bag bunde i ca. 20 minutter.
    Lad bundene køle helt ned inden du samler kagen.
    TIP: Den glutenfri lagkagebunde er ikke så godt til at blive skåret i 3 tyndere bunde, som man kan med glutenholdig lagkagebunde. Derfor foretrækker jeg at dele dejen i 3 lige portioner og bage dem for sig.

Samling

  • Smør et ordenligt lag af karamelliseret mælk på én af bundene.
    Smør hindbærmarmelade ovenpå karamellen.
    Placér bund nummer 2 ovenpå og gentag processen. Afslut med bund nummer 3 ovenpå det hele.
    Sæt kagen på køl mens du laver rutebilerskum.

Ruterbilerskum

  • Knus rutebilerne, så noget af det er knust til pulver og noget er knust til står bider (på størrelse med en. fin ærte). Kom rutebilerne igennem en si.
    Pisk fløden sammen med flormelis til en let fast skum. Du skal ikke overpiske fløden, for den vil ellers skille.
    Vend flødeskum sammen med rutebiler-pulver. Gem rutebilerstykkerne til pynt.

Pynt

  • Smør ruterbiler skum på siden og toppen af kagen, så den er helt dækket. Gem lidt skum til at dekorere med en sprøjtepose.
    Drys toppen af kagen med knuste rutebiler. Lav rosetter med det resterende skum.
    Pynt kagen med friske bær, chokoladestykker, chokoladedragé og chocrocks.

Noter

Bundene kan både laves som vanilljebunde eller som chokoladebunde. Jeg foretrækker med vanilje, men børnene er mest til chokoladebunde. Bagge versioner er mega lækre. 
Keyword fødselsdag, lagkage
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

2 Comments

2 Kommentarer

  1. Sisse

    Lyder så lækkert 🙂 kan man lave bundene dagen før?

    • Anelise Dahlstrøm Severinsen

      Hej Sisse, det kan man sagtens. Du kan også lave dem og fryse helt up til 2 måneder før. Hvis du bager dagen før, skal du opbevare de afkølet bunde i køleskabet, pakket godt ind i køkkenfilm, så de ikke tørrer ud. 🙂

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading