...

Osteboller

Ost… bare ost, masser af ost

Denne her lille sag er perfekt til snack, til morgenmaden (i stedet for wienerbrød) eller til fester.

Ostebollerne er glutenfri, sprøde udenpå og  mushy indeni.

Jeg synes det bedste resultat opnås ved at kombinere forskellige slags ost, for eksempel parmesan og hvid cheddar. Men du må gerne prøve dig frem og se, hvad er det du foretrækker. Stærkere den ost du bruger mere smag vil dine osteboller have.

De er bedste når de spises med det samme, men du kan også fryse den ned, så du har det til en anden gang.

For at fryse den ned skal du forme bollerne og placér dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Sæt dem i fryseren, indtil de er frosne. Så kan du flytte dem til en frysepose. Når du skal bage de frosne boller, skal du blot bage dem lidt længere, indtil de er gyldne.

Glutenfri Osteboller

Glutenfri Osteboller opskrift - Anelise

Glutenfri Osteboller

I Brasilien findes der caféer, der kun serverer osteboller. De hedder, sjovt nok, ostebollershus (Casa do Pao de Queijo). Alle bagerier har friskbagte osteboller på disken, og de er super populære at lave derhjemme - dog købes de også ofte frosne.
Indrømmet: jeg begyndte første at bage dem helt fra bunden efter jeg flyttede til Danmark.
I min familie elsker vi osteboller og serverer dem også gerne til fest - så laver vi dem som små hapsere lige til at putte i munden.
No ratings yet
Forb. tid 10 minutter
Bagetid 30 minutter
Ret Snack
Køkken Brasiliansk
Antal 20 stykker

Ingredienser
  

  • 500 gram tapiokamel
  • 2,2 dl vand
  • 2,2 dl mælk
  • 1,1 dl solsikkeolie
  • 2 æg
  • 200 gram revet ost - - parmesan, hvid cheddar
  • 1,5 tsk flagersalt
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

  • Varm vand, mælk, olie og salt op til kogepunktet i en lille gryde.
    Put tapiokamel i en røremaskineskål og tilføj den varme væske. Rør godt rundt indtil den bliver til en glat skinnende masse.
    Lad massen køle ned. Tilføj æggene, ét ad gangen, imens der røres rundt. Tilføj til sidst ost og rør godt sammen.
    Form bollerne med 2 spiseskeer. Put dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad der være god plads imellem bollerne (de vokser til ca. dobbelt størrelse).
    Bag dem i en forvarmet ovn ved 180° grader over- og undervarme. Bagetid: 30-40 min eller indtil de er gyldne (som på billedet).

Noter

Du kan fryse dejen ved at putte bagepladen med de ubagte boller i fryseren. Når ostebollerne er frosne, kan du flytte dem til en frysepose. Herefter kan du bage bollerne direkte fra frost som anvist i opskriften – giv dem dog 5 minutter ekstra i ovnen.
De er bedst når de spises med det samme.
Keyword glutenfri, Snacks
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

2 Comments

2 Kommentarer

  1. Marianne

    Hej Anelise.
    Jeg har forsøgt, at bage dine oste-boller. Mit resultat ligner bare slet ikke boller.
    De er nærmere som en lille pandekage, når de bliver bagt på bagepladen. Jeg har prøvet, at putte dejen i muffinsforme, men det var heller ikke en success.
    Har du en god ide til, hvad jeg kan gøre anderledes?
    Mvh. Marianne

    • Anelise Dahlstrøm Severinsen

      Hej Marianne, øv hvor er jeg ked af det på din vegne. Det tyder på du ikke har rørt dejen længe nok. Både når du tilføjer den varme væske og efterfølgende, når du tilføjer ægget, skal dejen røres rigtigt godt og længe til den får en sej konsistens. 🙂 Så prøv lige igen, og hvis du oplever dejen er for blød, give nogle ekstras minutter. Indtil du kan forme ostebollerne med to spiseskeer, uden at den klasker sammen.

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading