...

Glutenfri Chokoladehorn

Anelises glutenfri chokoladehorn

Hvis du før har savnet chokoladehorn, det kommer du ikke til længere

Denne opskrift har jeg udviklet for dig, der savner det lækreste, smelt-i-munden chokoladehorn, som gør du helt glemmer du spiser glutenfrit. ❤️

Du kan sagtens varierer fyldet til det du lige ønsker dig – måske vil du gå i retning af det klassiske kærnemælkshorn med hindbær? Det kan du sagtens.

Jeg glæder mig helt vildt til at høre hvad du synes om min opskrift på glutenfri chokoladehorn – jeg tror du vil elske den.

Til opskriften brugte jeg chokolade fra Callebaut, da jeg er en del af Callebaut-blogger familie. Så der er nok lidt reklame der.

Lad mig vide hvad du synes om Glutenfri Chokoladehorn herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele dit bagværk med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram.

God bagelyst 💖

Glutenfri Chokoladehorn - Anelise Severinsen Bagedysten

Glutenfri Chokoladehorn

Med denne opskrift i hånden kommer du ikke til at savne lækre chokoladehorn eller det klassiske kærnemælkshorn med hindbær. God bagelyst og del gerne dit bagværk med mig på Instagram med #bagMedAnelise
No ratings yet
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time
Ret Snack
Køkken Nordisk
Antal 8 stk

Ingredienser
  

  • 1 dl kærnemælk (eller kefir) - stuetempereret
  • 70 g sukker
  • 1 æg - stuetempereret
  • 10 g tørgær
  • 1,5 dl varmt vand - ikke kogende, bare varmt fra hanen
  • 6 g fiber husk - kan godt erstattes af 10 g chiaprotein og tilsæt så 50 g ekstra mel
  • 300 g Anelises lys melblanding
  • 1/2 tsk flagersalt
  • 75 g smør - blødt
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 1 spsk mælk til pensling
  • Flormelis til drys

Chokoladefyld

  • 80 g mørk chokolade - 811 fra Callebaut - 10 g pr. horn

Hindbær Remonce

  • 50 g hindbærmarmelade
  • 50 g smør - blødt
  • 1 spsk maizena
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

  • Pisk fiber husk sammen med varmt vand i ca. 10 sekunder. Lad den trække mens du vejer de resterende ingredienser. (Hvis du bruger chiaprotein, kan du gøre det samme procedure som her, men husk så at tilsætte 50 g ekstra mel i dejen).
    Blend alle tørre ingredienser sammen i en skål, tilsæt kærnemælk, smør, æg og husk-geléen i skål og rør ved lavestehastighed indtil alle ingredienser er godt blandet. Skru hastigheden op til mellemhøj og rør dejen i ca. 5 minutter.
    Hæld dejen på et bord drysset med mel (jeg bruger enten rismel eller min egen melblanding). Drys lidt mel oven på dejen og samle den forsigtig sammen til en kugle. Vær opmærksom på, at dejen er meget klisteret, det skal den være. Så når du rører ved dejen, gør det med let bevægelser og helst med hele håndflade. Se videoen nedenfor.
    Rul dejen forsigtigt til en cirkel på ca. 35 cm i diameter. Her skal du også være forsigtigt, sørg for altid have melet mellem bordet og dejen og brug kagerullens vægt til at udrulle dejen, i stedet for du trykker den ned i dejen - gør du det, vil kagerullen klistre sig til dejen og du vil ikke kunne rulle dejen ud.
    Skær dejen i 8 trekanter, som om det var en pizza.
    Sæt en lille smule af fyldet i den bredeste ende af hvert stykke (10 g chokolade eller en tsk hindbær-remonce).
    Stræk dejen forsigtigt inden du ruller stykket til et horn (eller croissant). Fold dejen over fyldet og tryk den lidt sammen, så det er nemmere at rulle hornet over sig selv. Spidsen skal vende nedad ellers vil hornet åbne sig lidt under bagningen.
    Sæt hornene på en bageplade dækket med bagepapir og lad dem hæve i et lunt sted i 1 time, tildækket med køkkenfilm.
    Pensl hornene med sammenpisket æg blandet med mælk og bag dem ved 190° grader varmluft i 15-20 minutter.
    Lad hornene køle ned på en bagerist og nyd dem mens de er stadig lune. De kan sagtens holde sig friske og bløde til dagen efter. Ellers er det en god idé at gemme dem i fryseren. Når de skal spises igen, så kan du lune dem i 160° grader oven i ca. 10 minutter.
    NOTE: hvis du springer husk over og bruger chiaprotein, vær opmærksom på, at dejen ikke bliver så elastisk som når du bruger husk. Så du skal være endnu mere forsigtigt når du udruller dejen og når du former hornene. Du behøver ikke at strække dejen, når du bruger chiaprotein, for dejen vil ellers gå i stykker.

Hindbær Remonce

  • Rør smør, hindbærmarmelade og maizena sammen til en creme. Sæt den til side, indtil du skal bruge den.
Keyword Boller, chokolade, forår, fødselsdag, glutenfri, Snacks
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter i samme kategori

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi... tja, det er ikke noget man selv laver...

læs mere
Glutenfri Nutellasnegle

Glutenfri Nutellasnegle

Glutenfri nutellasnegle er de blødeste og lækreste bagværk, der er nemt at lave og vil imponere dine gæster – også dem, der spiser gluten

læs mere

2 Comments

2 Kommentarer

  1. Jannie Nygaard

    Der står i opskriften af jeg kan se videoen nedenfor. Men kan ikke finde den. I forhold til konsistensen på dejen.

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading