...

Glutenfri Sacher Torte

Sacher torte - glutenfri opskrift fra Anelise fra bagedysten

Chokoladekagen for chokolade-elskeren

Sacher Torte er en kage jeg har foreslket mig i da jeg var teenager.

Dog er det først her for nyligt, jeg fandt ud af hvad denne kage endelig hedder.

Da jeg boede i Brasilien, tog vi tit til en Alpe-by op i bjerne (ca. 1 time væk fra vores by), byen hedder Campos do Jordao og er inspireret af Alperne.

Det betyder også, at i denne b y findes der et hav af forskellige caféer og restaurante. èn gang tog mine forældre og jeg til en tysk/østrisk café. Der fik vi serveret den lækreste chokoladekage med et lag abrikos marmelade gemt i midten. Kagen hedder nok Sacher Torte, men for os var det “tysk chokoladekage med abrikos”.

Siden da har vi tit bagt Sacher Torte derhjemme og jeg ved ikke hvorfor, men jeg havde meget lyst til at bage denne kage for første gang i mange, mange år.

Så, værsgo, her får du min glutenfri opskrift på den klassiske Sacher Torte.

Til opskriften brugte jeg chokolade fra Callebaut, da jeg er en del af Callebaut-blogger familie. Så der er nok lidt reklame der.

Lad mig vide hvad du synes om Sacher Torte herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele dit bagværk med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram.

God bagelyst 💖

Sacher Torte

Glutenfri Sacher torte Anelise

Glutenfri Sacher torte

Dyb mørk chokoladekage med en let syrlig-sød abrikosmarmelade dækket af den lækreste chokolade ganache. En kage du vil altid have lyst til at bage.
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Dessert
Antal 10 personer

Udstyr

  • 1 ø23 cm springform

Ingredienser
  

Kagedej

  • 200 g mørk chokolade Single Origin Madagascar (64,5%) fra Callebaut
  • 150 g smør - stuetempereret
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk vaniljepaste - Dr. Oetker
  • 7 stk æg - opdelt i blommer og hvider
  • 1/4 tsk flagersalt
  • 125 g sukker
  • 125 g Anelises glutenfri lys melblanding - opskriften får du når til tilmelder dig mit nyhedsbrev

Fyld

  • 200 g abrikos marmelade

Mørk chokolade Ganache

  • 1 dl vand
  • 80 g sukker
  • 75 g smør
  • 150 g mørk chokolade Single Origin Madagascar (64,5%) fra Callebaut

Pynt

  • Chokolade shavings
  • Guldstøv - spiselig
  • Chokolade shards/bark
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Kagedej

  • Smelt chokoladen op til 45° grader.
    Pisk smør, vaniljepaste og flormelis sammen til en lys og blød creme.
    Tilsæt æggeblommerne i, et ad gangen mens du pisker godt inden du tilsætter den næste.
    Tilsæt den smeltet chokolade og pisk til en ensartet dej.
    Pisk æggehviderne stiv sammen med salt i en anden ren skål. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen mens du pisker videre til en stiv marengs.
    Vend melet i chokoladedejen og vend derefter den stive marengs i.
    Hæld dejen i en springform dækket med bagepapir i bunden og bag kagen i ca. 50 minutter ved 175° grader over-/undervarme forvarmet ovn - gerne på den midterste rille.
    Tjek om kagen er bagt igennem ved at stikke midten med en kødnål eller tandstik. Hænger der ikke dej ved, så er kagen færdigbagt.
    Lad kagen køle ned på en bagerist (uden formens side) i ca. 30 minutter. Vend kagen på hovedet og lad den køle helt ned.
    Skær kagen i 2 eller 3 bunde med en god brød kniv (eller en sytråd). Smør bunden godt med abrikos marmelade og luk kagen med den anden bund (gør det samme hvis du har skåret kagen i 3 lag). Varm den resterende marmelade, kun lidt så du kan pensle den ovenpå kagen og i siderne.
    Lad kagen træk mens du laver chokolade ganachen.

Mørk chokolade Ganache

  • Hæld chokolade i en højkande/beholder.
    Bring vand, sukker og smør til lige under kogepunktet under konstant omrøring. Så snart vandet begynder at boble, tag gryde af varmen og hæld den i kanden med den mørke chokolade.
    Lad den træk lidt i et minut. Rør chokoladen med en dejskraber og stavbland massen til en silkeagtig og blank glaze I ca. 1 minut (den ganache er lige så flydende som en glaze).
    Ganache skal være flydende nok til du kan hælde den over kagen men samtidig skal den være tyk (have en høj viskositet), at den "hænger" fast i kagen.
    Sæt kagen på en bagerist med et fad under risten.
    Hæld ganachen over kagen og glat siderne med en paletkniv. Du må gerne forsøge at glatte toppen, men det kommer til at give en ujævn overflade.
    Lad gaanchen sættet sig i mindst 2 timer på køkkenbordet - eller du kan sætte kagen i fryseren i et par minutter. Nok til gamachen får et kuldechok og sætter sig hurtigt.
    Flyt kagen på et fad og lad gamachen sætte sig videre i nogle timer. Har du ikke tålmodighed til at vente? Det er helt i orden, du kan sagtens spise kagen som den er.
    Opbevarer du kagen på køl, så er den en god idé at lade den stå på køkkenbordet ca. 30 minutter inden servering.

Pynt

  • Tag en plade mørk chokolade og lave shavings ved hjælp af en kartoffelskraller.
    Drys guldstøv på chokolade shavings og pynt kanten af kagen med chokolade.
    Du kan også lave bark eller brud af chokolade ved at temperere den og smør den på et stykke bagepapir. Nå chokoladen har sat sig, kan du brække den i forskellige stykker og pynt midten af kagen med den.

Noter

Vil du bage kage med gluten? 

Så erstat min lys melblanding med almindelige hvedemel.
Keyword chokolade, glutenfri, lagkage
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter i samme kategori

Glutenfri oreokage

Glutenfri oreokage

Kagen for chokolade-elskere. Den dybde mørke chokolade passer perfekt sammen med den let syrlig og fløjlsblød creme

læs mere
Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi... tja, det er ikke noget man selv laver...

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading