...

Fransk marengs macaron med guava ganache

Fransk marengs macaron med guava - Anelise

Nemmere opskrift på denne temperamentsfuld fransk kage

Macarons er noget jeg nyder både at lave, udvikle nye smag og at spise.

Men sjovt nok, var jeg ikke så vild med macarons inden jeg selv ville bage dem i Den Store Bagedyst.

Min bror havde taget nogle macarons til mig hver gang han kom hjem fra Frankrig. Og hver gang tænkte jeg: “what’s the fuzz about them?”

Hvad ændrede min mening?

Jamen, alle de macarons jeg før har prøvet var stort set baseret på buttercream – noget jeg ikke selv synes særlig meget om. Så hele oplevelsen var lidt sådan… fedtet, for sødt.

Så da jeg begyndte at forberede mig til Den Store Bagedyst, kastede jeg mig ud i macaron-kunsten. Men alle mine macarons er lavet med ganache, hvilket jeg foretrækker og synes er den perfekte match til de sprøde, chewy skaller.

Men macarons kan være drilske…

Er du ny i kunsten af at lave macarons, så er denne opskrift måske den du skal starte med.

Personligt foretrækker jeg, at lave macarons med italiensk marengs, for det giver en blankere og finere overflade på skallerne. Men det kan være tricky, og selvom en erfaren person kan mislykkes med den.

Jeg har sidste år alene bagt over 1.200 macarons med italiensk marengs og ja… nogle gange gik en hel plade til spild (ind i vores mave 😂🙈).

Så jeg kalder denne her opskrift for en der er mindre temperamentsfuld.

Fransk marengs macarons er nemmere at lave, hvis du ikke endnu har lykkes med dine macarons. Dog bliver overfladen ikke så blank og fin som den  med italiensk marengs. Smagsmæssigt er der ingen forskel – heller ikke på konsistensen.

Så… jeg gllæder mig til DU lykkes med macarons.

Du kan også prøve nogle af de andre macaron-opskrifter jeg har:

Skildpadde-macaron

Basilikum macaron (opskriften er på engelsk)

Tomat-macaron

Lad mig vide hvad du synes om denne macaronopskrift herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele dit bagværk med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram.

God bagelyst 💖

Fransk marengs macaron med guava - Anelise

Fransk marengs macaron med guava ganache

Fransk marengs macaron med guava ganache

Er du ny i kunsten af at lave macarons, så er denne opskrift måske den du skal starte med. Personligt foretrækker jeg, at lave macarons med italiensk marengs, for det giver en blankere og finere overflade på skallerne. Men det kan være tricky.
Så jeg kalder denne opskrift for en der er mindre temperamentsfuld.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Dessert
Køkken Fransk
Antal 30 macarons

Udstyr

Ingredienser
  

Macaron

  • 125 g mandelmel
  • 125 g flormelis
  • 100 g æggehvider, pasteuriseret - stuetemperatur
  • 100 g sukker
  • 2 dråber citronsaft
  • valgfri pasta farve - her brugte jeg 5 store dråber "bright green" fra ProGel

Guava & Jordbær Ganache

  • 270 g jordbær chokolade fra Callebaut
  • 90 g guavapuré fra Koro
  • 15 g smør
  • 50 g fløde
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Macaron

  • Sigt mandelmel og flormelis igennem en finmasket si.
    Pisk æggehviderne ved lav hastighed til den skummer. Tilsæt citronsaft og sku hastighed til mellemhøj. Tilsæt sukker ad 3 omgange (lad sukkeret blive inkorporeret i æggehvider inden du tilsætter mere).
    Pisk videre i 10-15 minutter (afhængig af styrken af din kkøkkenmaskine/elpiskeris). Marengs skal være tyk, blank og skal lige akkurat bøje en lille smule i spidsen, når du løfter piskeriset. Tilsæt pasta farve og pisk kort indtil farver en blandet i marengsen.
    Tilsæt 1/2 delen af marengs i mandelmel og rør maks 10 gange, så der ikke længere er tørre ingredienser i denne "paste". Tilsæt resterende marengs og vende den forsigtigt i mandelpaste til den er lidt blank og falder fra dejskraber på en langsom måde, så du kan forme et 8-tal. Lige som en tyk royal icing. Du skal passe på du ikke rører for meget i dejen, for ellers vil dine macarons ikke lykkes.
    Hæld dejen på en sprøjtepose med den runde tyl (jeg bruger en på ø12mm).
    Beklæd en bageplade med bagepapir og sprøjt små dutter af dejen. Sørg for alle er ens i størrelse. Du kan evt. brug en skabelon eller en macaronmåtte. Det er vigtigt, at når du sprøjter dejen på bagepapir, holder du sprøjteposen helt lige (90° grader vinkel ift. bagepladen). Det hjælper at undgå dine macarons bliver skæve under afbagning.
    Bank pladen på bordet 3-5 gange, så luftboblerne kommer på overfladen af dine macarons. Prik evt. synlige luftbobler med en nål.
    Tænd ovnen ved 150° grader varmluft. Lad macarons hvile på bordet mens ovnen varmer op - ca. 12-15 minutter.
    Bag macarons I ca. 12 minutter. Lad dem køle helt af inden du tager dem ud af bagepapiret.
    Sådan ved du dine macarons er færdigbagt:
    Når der er ca. 1 minut tilbage, tjek om dine macarons er ved at blive færdigbagt. Det gør du ved at forsigtigt holde på skallen og bevæge den fra side til side. Kan du mærke skallen sidder "løst" på bunden, er macarons ikke færdig. Giv et par minutter til.
    Når du bevæger skallen og kan mærke både toppen og bunden er fast og du kan forsigtigt løfte den op uden af bunden ikke følger med, så er dine macarons færdigbagt og di kan tage dem ud af ovnen. Bemærk, at du ikke kan tage macarons fra bagepapiret med det samme. Du skal vente til de bliver helt afkølet.

Guava & Jordbær Ganache

  • Smelt jordbærchokolade op til 45° grader i mikroovnen ved korte intervaller. Rør godt i den efter hvert interval. Min mikroovn er ikke så stærk, så her kan jeg godt give 1 minut ved fuld styrke, rør ved chokoladeknapperne (som ikke er begyndt af smelte), så giver jeg 30 sekunder, rører i den, giver 30 sekunder til og så snart chokoladeknapper er smeltet, kan jeg give 10-15 sekunder indtil den rammer den rigtige temperatur. Men tjek først hvor stærk din mikroovn er.
    Bring guavapuré og fløde op til kogepunktet - den må ikke koge op.
    Hæld guavafløde over den smeltet chokolade ad 3 omgange, under omrøring. Stavbland ganache for at samle den og gør den silkeblød. Tilsæt smør og stavbland igen.
    Hæld ganachen i en skål og dæk den med køkkenfilm - køkkenfilm skal røre ganachen. Lad den sætte sig på køkkenbordet natten over. Eller sæt den på køl i mindst 3 timer. Er ganachen blevet for hård, til du kan sprøjte den, så lad den stå og temperere på køkkenbordet.
    Hæld ganachen i en sprøjtepose, klik et forholdsvis lille hul og sprøjt ganachen på halv delen af skallerne.
    Dæk de sprøjtet skaller med den skal, der ikke har ganache og tryk dem let sammen, så ganachen flugter med kanten af skallerne.
    Det bedste er at lade macarons trække i ca. 1 døgn. Men har du ikke tålmodighed til det, så må du gerne spise dem med det samme. De bliver bare bedre dagen efter, når skaller og ganachen nærmeste smelter ind i hinanden.
    Du kan opbevare dine macarons I en lufttætbeholder i op til 5 dage på køl. Ellers kan du godt fryse dem i et par måneder. Jeg har haft gode erfaringer med at fryse macarons både med fyld og uden (altså, kun skallerne). Du skal bare lade dem tø op i køleskabet.
Keyword glutenfri, macaron
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra denne kategori

Glutenfri Othellolagkage

Glutenfri Othellolagkage

Denne klassiske kage vil imponere dig med dens saftig bund, dejlig smag af mandler og en fløjsblød vanilljecreme. Kagen for alle, der elsker kager

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!