Fransk marengs macaron med guava ganache
Nemmere opskrift på denne temperamentsfuld fransk kage
Macarons er noget jeg nyder både at lave, udvikle nye smag og at spise.
Men sjovt nok, var jeg ikke så vild med macarons inden jeg selv ville bage dem i Den Store Bagedyst.
Min bror havde taget nogle macarons til mig hver gang han kom hjem fra Frankrig. Og hver gang tænkte jeg: “what’s the fuzz about them?”
Hvad ændrede min mening?
Jamen, alle de macarons jeg før har prøvet var stort set baseret på buttercream – noget jeg ikke selv synes særlig meget om. Så hele oplevelsen var lidt sådan… fedtet, for sødt.
Så da jeg begyndte at forberede mig til Den Store Bagedyst, kastede jeg mig ud i macaron-kunsten. Men alle mine macarons er lavet med ganache, hvilket jeg foretrækker og synes er den perfekte match til de sprøde, chewy skaller.
Men macarons kan være drilske…
Er du ny i kunsten af at lave macarons, så er denne opskrift måske den du skal starte med.
Personligt foretrækker jeg, at lave macarons med italiensk marengs, for det giver en blankere og finere overflade på skallerne. Men det kan være tricky, og selvom en erfaren person kan mislykkes med den.
Jeg har sidste år alene bagt over 1.200 macarons med italiensk marengs og ja… nogle gange gik en hel plade til spild (ind i vores mave 😂🙈).
Så jeg kalder denne her opskrift for en der er mindre temperamentsfuld.
Fransk marengs macarons er nemmere at lave, hvis du ikke endnu har lykkes med dine macarons. Dog bliver overfladen ikke så blank og fin som den med italiensk marengs. Smagsmæssigt er der ingen forskel – heller ikke på konsistensen.
Så… jeg gllæder mig til DU lykkes med macarons.
Du kan også prøve nogle af de andre macaron-opskrifter jeg har:
Basilikum macaron (opskriften er på engelsk)
Lad mig vide hvad du synes om denne macaronopskrift herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele dit bagværk med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram.
God bagelyst 💖
Fransk marengs macaron med guava ganache
Udstyr
Ingredienser
Macaron
Guava & Jordbær Ganache
Sådan gør du
Macaron
Guava & Jordbær Ganache
Flere opskrifter fra denne kategori
Glutenfri banankage
Upside-down banankage med karamelliseret bananer… er den bedste banankage, og endda glutenfri
Glutenfri oreokage
Kagen for chokolade-elskere. Den dybde mørke chokolade passer perfekt sammen med den let syrlig og fløjlsblød creme
Fastelavnsdonut med solbærcurd
Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi... tja, det er ikke noget man selv laver...
0 kommentarer