...

Glutenfri Red Velvet Cupcake

Anelises glutenfri red velvet cupcake

En kærlighedserklæring i form af cupcake

Denne her er nok en kærlighedserklæring for min datter.

Da vi forleden snakkede om hvilke kager hun ønsker sig til sin konfirmation, svarede hun prompte: “Red velvet! Jeg elsker red velvet!”

Okay, se dét vidste jeg ikke… og jeg har før lavet red velvet herhjemme, dog som en roulade… så lækkert!

For at teste smagen og udvikle en god kageoposkrift, kom jeg op på denne opskrift på glutenfri red velvet cupcakes med den lækreste cream cheese frosting.

Denne her er bestemt ikke en kage for én, der er på kur… for jeg har ikke sparret på kalorierne. Til gengæld, får du den lækreste luksiøs og decadent red velvet cupcake, helt uden gluten!

Til konfirmation, ønsker min datter sig dog, at kagerne bliver lavet som mini lagkager – altså… ikke mini-mini/poortionsanrettet. Men små, ca. ø12 cm – så der kommer også noget om det, når jeg har lavet den.

For nu, håber jeg du nyder denne opskrift, som sagtens kan laves til Valentinsdag.

Lad mig vide hvad du synes om denne cupcake herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele dit bagværk med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram.

God bagelyst 💖

PS: opskriften indeholder affiliatelinks. Som en del af #Callebautblogger familie, modtager jeg diverse chokoladeprodukter, blandt andet chocrock, som jeg brugt til at pynte kagerne med.

Glutenfri red velvet med cream cheese frosting
Glutenfri red velvet med cream cheese frosting

Anelises Glutenfri Red velvet cupcake

Glutenfri Red Velvet Cupcake

Min datters yndlingskage i år er Red velvet. Denne glutenfri cupcake er luksuriøs, velsmagende og køn at se på. Nyd den til fester eller en "bare-fordi" dag.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Antal 12 cupcakes

Ingredienser
  

Red Velvet dej

  • 140 g Anelises glutenfri lys melblanding
  • 150 g sukker
  • 100 g smør - blødt
  • 1 stk æg - stuetempereret
  • 10 g rød pastafarve - Red fra ProGel
  • 1 tsk vaniljepaste - Dr. Oetker
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 1/2 dl kefir - eller kærnemælk
  • 1/2 tsk eddike - æblecider

Cream Cheese Frosting

  • 200 g flødeost - Philadelphia, stuetempereret
  • 2 dl piskefløde
  • 50 g smør - blødt
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk vanilljepaste - Dr. Oetker

Pynt

  • Chocrock - mørk chokoladekrymmel - Callebaut
  • Sukkerperler - sølv - disse her er dog ikke glutenfri
  • små sukkerperler - lyserød
Makes: 7cm round
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Red Velvet dej

  • Tænd ovnen ved 180° grader varmluft.
    Pisk smør, sukker og vaniljepaste sammen til en blød og luftig creme - pisk gerne længere end du normal ville gøre (ca. 5 minutter).
    Tilsæt pastafarve og pisk igen, til hele dejen er farvet.
    Bland de tørre ingredienserne sammen. Sigt dem i og rør dem i dejen.
    Tilsæt kefir og eddike og rør det godt i dejen, til en silkeblød kagedej.
    Scoop kagedej i smurte muffinsforme (eller i papirmuffinsforme) - sørg for de kun fyldes til ca. 2/3 del af formen.
    Bag kagerne ved den midterste rille i ca. 15-20 minutter.
    Lad kagerne køle af inden du tager dem af formen. Bruger du papirforme, kan du lade dem køle ned på en rist.
    Inden du sætter frosting på, skal kagerne være helt afkølet.

Cream Cheese Frosting

  • Pisk fløde til let skum og stil den til side.
    Pisk flødeost, flormelis, smør og vanilljepaste sammen til en blød og luftig creme.
    Vend flødeskummet I cream cheese ad 3 omgangen, til du få en fløjlsblød creme. Cremen skal være fast nok til du kan sprøjte den. Er cremen for blød og løber lidt, kan du forsigtigt piske den lidt mere med en piskeris (ikke el!).
    Hæld frosting i en sprøjtepose med franskstjerne tyl (eller en anden du gerne vil bruge) og dekorerer kagerne som du synes.
    Pynt kagerne med krymmel, perler eller blomster. Du kan også sagtens lade kagerne være som de er, med frosting og ikke andet. 😊

Noter

Vil du bage kagerne med gluten, kan du blot erstatte det glutenfrie mel med hvedemel.
Keyword cupcakes, glutenfri, valentinsdag
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter i denne kategori

Glutenfri oreokage

Glutenfri oreokage

Kagen for chokolade-elskere. Den dybde mørke chokolade passer perfekt sammen med den let syrlig og fløjlsblød creme

læs mere
Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi... tja, det er ikke noget man selv laver...

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading