...

Panettone med surdej

Julens absolut stjerne – hvis du spørger mig

Siden jeg var hel lille har jeg elsket denne lækker italiensk kage (eller er det et brød? 🤔) – PANETTONE 😍🥰

Den aller første gang jeg fandt panettone i et danske supermarked fik jeg nærmeste glædeståre i øjenene – for det er ikke Jul uden panettone. 🎄

Trods myten, er kagen super nem at bage – og det er længe siden jeg har bagt noget med gluten – så hvis jeg kan, det kan du også 💪

Denne panettone er lavet med flere af Dr. Oetkers råvarer (sponsoreret): surdejspulver, appelsinskal, korender, sukat, vanilla twisters og mandelaroma. Desuden er der et dash af cointreau i dejen 🍊- tror mig, du kommer ikke til at smage alkoholen i den, men likøren pifter smagen.

Smagen af appelsin, mandler og de tørret frugter fuldender smagsoplevelser sammen med den bløde dej, der nærmest falder fra hinanden og smelter i munden.

Åh, vi skal ikke glemme: riiigeligt smør 😜

Opskriften indeholder affiliate link på Panettone springform.

Panettone by Anelise Severinsen

Panettone med surdej

Panettone er min absolut yndlings julekage. Denne her med surdej er endnu bedre end de købte panettone, man kan finde i nogle steder. Den er saftig, bløde og deje har en konsistens, der nærmeste smelter i munden.
No ratings yet
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Bagetid 35 minutter
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Ret Dessert
Køkken Italiensk
Antal 8 personer

Udstyr

  • 1 panettone springforme ø 16 cm

Ingredienser
  

  • 1,5 dl sødmælk - lun
  • 160 g smør - smeltet
  • 400 g hvedemel - f.eks. Manitoba
  • 1 pakke Surdejspulver - Dr. Oetker
  • 70 g sukker
  • 1/2 tsk Vanilla Twisters - Dr. Oetker
  • Revet skal fra 1 citron - økologisk
  • 1/2 tsk flager salt
  • 3 æg
  • 1/2 pakke Kandiseret appelsinskal - Dr. Oetker
  • 50 g Sukat - Dr. Oetker
  • 30 g korender - Dr. Oetker
  • 1/2 tsk mandelessens - Dr. Oetker
  • 2 tsk Appelsinlikør - Cointreau

Til pensling

  • 1 æg - sammenpisket
  • 1 spsk sødmælk
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

  • Smelt smør ved lav varme i en lille gryde. Varm kun indtil smøret lige smelter. Tilføj mælken og lun den så den er 37 - 40 grader (eller lillefinger varme).
    Bland mel, surdejspulver, sukker, vanilla twisters, citronskal og flager salt i skålen til din røremaskine.
    Tilsæt mælk/smør blanding i mel blandingen og rør ved lav hastighed indtil melet er næsten inkorporeret i væsken. Tilsæt æggene - 1 ad gangen og rør til de er indkorporeret i dejen. Tilsæt mandelessens og Cointreau ,skru op for mellem-høj hastighed og ælt dejen i ca. 10 minutter.
    Dæk dejen med køkkenfilm og lad den hæve i 1 time, eller indtil den fordobler i størrelsen. Slå dejen for at fjerne luften, tilsæt kandiseret appelsiner, sukat og korender og ælt dejen i hånden, så frugterne bliver godt blandet i dejen.
    Gør køkkenbordet let fugtigt - det gør du ved at gøre dine hænder våde og køre dem ovenpå køkkenbordet. Hæld dejen på det fugtige køkkenbord, ved hjælp af en dejskærer/dejdeler start dejen op ved at lave en kugle. (Video kommer snart).
    Flyt dejen forsigtigt på panettone springform, der er beklædt med bagepapir. Dæk formen med køkkenfilm og lav dejen efterhæve i ca. 30 minutter.
    Varm ovnen op til 180 °C varmluft.
    Bag panettone I 35 minutter. Sluk for varmen og lad panettone hvile i ovnen i ca. 10-15 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt ned. Hvis du kan, må du gerne vippe panettone på hovedet og lad den køle ned på den måde.
    Når panettone bliver lavet i Italien, bliver de "hængt" på hoved i 12 timer, så dejen kan sætte sig ordentligt, inden de pakkes ned.
    Nyd panettone som den er, men Gløgg, the, kaffe eller - min yndlings: med et glas kold kakaomælk.
    Opbevar din panettone på en lufttæt beholder eller i en plastikpose, altså... hvis der er noget tilbage.
Keyword Jul
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading