...

Glutenfri Ingefærsmåkager

Julens hyggebag til børn og barnlige sjæle

Den gang mine børn var helt små, købte vi færdigbagt peberkage hus, samt masser af krymmel og chokoladeknapper og så gik vi i gang med at pynte kagehus.

Siden de fik cøliaki, kan vi jo ikke købe sådan en færdig pakke. De første 2 år havde børn en kæmpe afsagn, af både diverse slags julesmåkager og peberkagehus.

Denne opskrift giver en super lækker dej, at arbejde med og en lækker småkage, som kan ikke smages værende glutenfri.

Find dit indre-barn frem og hyg dig med småkager og kagehus. Har du børn eller børnebørn i huset, så bliver der endnu hyggeligere.

Kram og juleklokker 🔔
Anelise

Glutenfri Ingefærsmåkager Anelise Severinsen

Glutenfri Ingefærsmåkager

Én af de juletraditioner vi genskabte herhjemme er at pynte (og bage) ingefærsmåkager og kagehuse.
Dejen er dejlig at arbejde med og har en lækker julet smag af både ingefær, kanel og kardemomme.
No ratings yet
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Hviletid på køl 2 timer
Samlet tid 3 timer 10 minutter
Ret Dessert
Køkken Nordisk

Udstyr

  • Cookie cutter valgfri
  • Køkkenmaskine kan også æltes i hånden, men det kræver masser af muskler

Ingredienser
  

  • 350 g lys melblanding - eller andet universal glutenfri mel
  • 100 g Lyle's Golden syrup - kan erstattes med lys sirup
  • 70 g smør
  • 60 g brun farin
  • 1 æg
  • 1 tsk ingefær - stødt
  • 1 tsk kardemomme - stødt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

  • Smelt smør, sirup og brun farin i en lille gryde ved lav varme, indtil smør lige akkurat smelter.
    Bland mel sammen med de andre tørre ingredienser. Hæld smørsirup og rør i maskinen ved lav hastighed og skru langsomt op til mellem hastighed. Nå melet er ved at blive inkorporeret, tilsæt æg i deje og rør godt til der ikke længere er synlige klumper af mel.
    Afslut ved at ælte dejen på en silikonemåtte (den vil ellers klistre på bordet - bruger du rismel, risikerer du at dejen bliver for tør.
    Tryk dejen lidt flad og pakke den med en køkkenfilm. Lad dejen hvile på køl i ca. 2 timer.
    Rul dejen ud i 2-3 mm tyk. Udstik småkager (eller mønstre til kagehu).
    Bag kagerne I forvarmet 180 grader varmluft oven i 8 - 10 minutter - afhængig af størrelser på dine kager.
    Lad kagerne køle ned på en rist og pynt dem med glasur (royal icing).
Keyword glutenfri, Jul, småkager, Snacks
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

2 Comments

2 Kommentarer

  1. Grete Hansen

    Ser rigtig hyggeligt ud. Det må prøves.
    Glæder mig til bagekursus i januar med dig
    kh og god jul
    Grete

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading