...

Glutenfri Chokolade babka – flettet brød

Glutenfri chokolade babka - Anelise Severinsen

Hvem kan sige nej til Chokolade Babka?

Jeg blev inspireret til at bage dette brød efter at have set et afsnit af Den Store Bristiske Bagedyst. 

Deltagerne skulle i en hemmelige udfordring, bag et flettet chokolade brød. Det er blevet så lækkert, at jeg fik straks lyst til at lave min egen glutenfri version af udfordringen og kan kun sige: MUMS!

Der er flere gode ting ved denne opskrift: den kan bages med det samme – takket være Dr. Oetkers Pizzagær (reklame), som gør du kan springe hvævetid over. Chokolade remonce er alt for lækker – og giver et snasket bagværk (ønsker du endnu mere snask kan du godt lave dobbelportion på remonce), dejen er lækker at arbejde med – anderledes en de andre slags glutenfri dej du måske er vant til at bage.

Så. God fornøjelse og lad mig vide hvad du synes om brødet herunder i kommentarfeltet eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen.

God bagelyst 💖

Glutenfri chokolade babka - Anelise Severinsen

Glutenfri chokolade babka Anelise Severinsen

Glutenfri Chokolade Babka: flettet brød

Da jeg forleden så den Store Britiske Bagedyst, havde de sådan et chokolade flettet brød i en hemmelig udfordring. Brødet så så lækkert ud, at jeg havde lyst til at kaste mig i en glutenfri version med det samme. Gærdejen i denne opskrift er en lækker én af slagen, der giver dig mulighed for at forme og flette brødet, som om det var en gærdej med masser af glutennetværk. Det bedste er, at der er ingen hævetid til denne opskrift.
No ratings yet
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Dessert
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Chokolade Remonce

  • 1/2 pakke hasselnøddeflager - Dr. Oetker
  • 50 gram smør
  • 100 gram sukker
  • 40 gram mørk chokolade - Callebaut 811
  • 15 gram ren kakao

Glutenfri Gærdej

  • 300 gram glutenfri lys melblanding
  • 70 gram sukker
  • 1 pakke Pizzagær - Dr. Oetker
  • 1 tsk Vanilla Twisters - Dr. Oetker
  • 1/2 tsk flager salt - Maldon
  • 7 gram Soft Bake - kan undlades
  • 8 gram Husk
  • 150 gram varmt vand
  • 100 gram sød mælk
  • 1 æg
  • 50 gram smeltet smør

Sukkersirup

  • 30 gram sukker
  • 30 gram vand
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Chokolade Remonce

  • Bring smør, sukker og chokolade i en lille gryde og lad den smelte ved lav varme. Rør i gryden i ny og næ for at samle ingredienserne. Tag gryden af varmen så snart smør er helt smeltet.
    Tilsæt kakaopulver og rør det hele sammen. Hæld remoncen i en skål og lad den køle ned og sætte sig mens du laver dejen.

Glutenfri Gærdej

  • Tænd ovnen ved 190 °C varmluft.
    Pisk Husk hurtig sammen med varmt vand og lad den træk, mens du gør de andre ingredienserne klar.
    Bland lys melblanding, soft bake, sukker, pizzagær, salt og vanilla twister en skålen til din røremaskine.
    Smelt smør ved lav varme (eller i mikroovnen til den lige akkurat smelter), lun mælken til den er lillefinger varm.
    Hæld smør, mælk, husk-geléen og æg i den skål med de tørre ingredienser og rør ved lav hastighed i de første 2 minutter. Skru hastigheden op til mellem-høj og rør i 5 minutter.
    Hæld dejen på et let mel drysset bord (jeg bruger rismel) og rul den forsigtigt til den måler 35 x 40 cm. Sørg for at flytte dejen hele tiden, så du er sikker på den ikke hænger ved bordet.
    Smør chokolade remoncen på dejen og drys med hasselnøddeflager. Rul en stram roulade på den lange led og skær den i midten, så du har 2 lange halv-roulader. Vend begge stykker så fyldet peget oppad.
    Flet de 2 sider forsigtigt sammen og pres enderne sammen for at samle dem lidt. Flyt brødet forsigtigt til en rugbrødsforme beklædt med bagepapir.
    Bag brødet på den midterste rille i 15 minutter. Skru temperaturen ned til 170 °C og bag det i yderligere 30-35 minutter.
    Når brødet er færdigbagt, lad det køle ned i formen i de første 30 minutter. Tag brødet af formen og lad den køle helt ned på en bagerist.

Sukkerlage

  • Lav sukkerlage mens brødet bager.
    Hæld sukker og vand i en lille tykbundetgryde og lad det koge i ca. 5 minutter.
    Pensl sukkerlage i det varme brød, så snart det kommer ud af ovnen.

Noter

Er du ikke glad for hasselnødder (det er min datter heller ikke), kan du sagtens lave brødet uden den.
Keyword chokolade, glutenfri, Jul
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra denne kategori

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi... tja, det er ikke noget man selv laver...

læs mere
Glutenfri Nutellasnegle

Glutenfri Nutellasnegle

Glutenfri nutellasnegle er de blødeste og lækreste bagværk, der er nemt at lave og vil imponere dine gæster – også dem, der spiser gluten

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading