...

Glutenfri Ingefær flødeboller

Ingefær flødeboller glutenfri

Nok den bedste flødebolle jeg har spist (og lavet)

Jeg har fornyligt lavet en kæmpe oprydning i køkkenskabene. I processen fandt jeg min ingefærsirup, som vi har brugt før til at lave Dark N’ Stomry drinks.

Jeg havde nogle dage forinde bagt ingefærsmåkager og kom til at tænke på at sådan en kombo af flødebolleskum, ingefærsmåkager (og ingefærsirup) ville være monster-lækkert.

Ingefær flødeboller blev på den måde født!

Men selve sirup er lidt for runny, til at bruge som fyld i en flødebolle. Så kastet mig ud i at lave siruppen lidt tykkere. Det lykkedes mig ved første forsøg. Jeg brugt aga agar, for det var nemmere at dosere kun lidt, nok til at gøre siruppen lidt fastere i konsistensen. Det jeg endte med dog, var en ingefærkaramel, som smagte mega godt.

Skummet op denne opskrift er knap så sød som man kender flødeboller for. Det kan jeg bedste lide sådan… og så ingefærsmag giver et kick af lækkerhed i det hele som bliver helt perfekt med Cacao Barrys caramel chokolade Zéphyr Caramel… manner, det her er noget skabt af englerne. 😇

Så. God fornøjelse og lad mig vide hvad du synes om brødet herunder i kommentarfeltet eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen.

God bagelyst 💖

Glutenfri Ingefær Flødeboller

Glutenfri Ingefærflødeboller by Anelise Severinsen

Ingefærflødeboller

Denne her er nok den bedste flødebolle jeg nogensinde har lavet. Skummet er knap så sød, som det vi kender fra flødeboller og ingefærkaramellen giver et krydret syrligt smag som komplementeres af den gyldne karamel chokolade Zéphy Caramel fra Cacao Barry.
No ratings yet
Ret Dessert
Køkken Nordisk
Antal 21 flødeboller

Udstyr

 • Røremaskine
 • Flødebollerforme i hårdplastik eller silikone kan undlades
 • Termometer

Ingredienser
  

Ingefærkaramel

 • 60 gram Ingefærsirup
 • 1/8 tsk agar agar - pulver

Ingefærsmåkage

 • Brug opskriften på Ingefærsmåkager - linket er længere ned.

Flødebolleskum

 • 90 gram sukker
 • 40 gram glukosesirup
 • 30 ml vand - der svarer til 2 måle spsk.
 • 1/4 tsk citronsyre
 • 50 gram æggehvider - pasteuriseret

Chokolade coating

 • 250 gram Zéphyr Caramel fra Cacao Barry - kan erstattes af Gold chokolade fra Callebaut
 • 10 gram kakaosmør - kun hvis du dypper flødebollerne
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Ingefærkaramel

 • Bring ingefærsirup og agar agar i kog i en lille gryde. Lav siruppen koge i 40 sekunder ved mellem-høj varme under konstant omrøring med en silikoneskraber.
  Tag karamellen straks fra varmen og hæld den i en sprøjtepose - uden tyl. Luk posen og lad karamellen køle ned til stue temperaturen - eller du kan også lave den dagen inden du skal bruge. Du skal ikke sætte karamellen på køl inden du bruger den.

Ingefærsmåkager

 • Følg opskriften her. Skær små cirkler med en rundudstikker - størrelsen skal være lidt mindre end bunden af din forme.
  Laver du flødeboller i hånden - dvs, uden at du støber dem i en forme, så kan du sagtens lave bunde på ø 4 cm.

Flødebolleskum

 • NOTE: har du den samme køkkenmaskine som jeg har, Kenwood Patissier (ikke reklame, da Kenwood ville ikke lave et samarbejde), så kan du bare smide alle ingredienser i skålen, vælg programmet "Swiss Meringue" og lad maskinen arbejde. Efter 10 minutter har du det fasteste skum, som er perfekt til at sprøjte på.
  Har du ikke sådan en maskine, så følge metoden her:
  Bring 75 gram sukker, glukosesirup, vand og citronsyre i en lillegryde og kog den op til 118° grader.
  Pisk æggehvider sammen med de resterende 15 gram sukker ved lav hastighed til den begynder at skumme. Når sukkersiruppen har nået 110° grader i temperaturen, kan du skrue op for hastigheder og piske æggehvider til den næsten er stiv.
  Hæld sukkersiruppen i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pas på du ikke rammer piskerisen.
  Pisk massen videre til skummet er sejt og fast. Den perfekte konsistens er når du tager piskerisen fra maskinen og der formes en lille sej peak, der ikke bevæger sig mens du bevæger piskerisen i luften.
  Hæld massen i en sprøjtepose.
  Hvis du bruger en forme til at støbe flødebollerne:
  Så behøver du ingen tyl. Start med at sprøjte en lille smule karamel i formen, fyld den op med flødebolleskum - lad et par centimeter fri fra kanten. Sæt en småkage som bunden og luk formen med chokolade.
  Sæt formen på køl inden du banker flødebollerne forsigtigt ud af formen.
  Hvis du bruger sprøjter flødebollerne i hånden:
  Her kan du vælge om du vil lave de klassiske runde flødeboller eller om du vil bruge stjernetyl. Vælg en tyl, der er stor, for det er nemmere at sprøjte en jævn flødebolle.
  Sprøjte flødebolleskum oven på småkagebund. Indsæt sprøjteposen med karamellen ind i skummet (som du lige har sprøjtet), og pres lidt af karamellen ind i flødebollen.
  Hæld den tempereret chokolade i et glas, der er lidt større i diameter end flødebollen, både i højden og i diameteren.
  Dyp flødebollen i chokoladen, så chokoladen dækker helt op til kanten af bunden. Træk flødebollen forsigtigt og langsomt op fra glasset med chokoladen. På den måde undgår du, at dine flødeboller får en grim fod af overskydende chokolade. Sæt flødebollen på et overflade dækket med bagepapir eller en silikonemåtte og lad chokoladen stivne, inden du flytter flødebollerne.

Chokolade coating

 • Temperer chokoladen ved at varme den op til 43° grader under omrøring. Hvis du bruger mikroovnen, sørg for kun at varme chokolade få sekunder ad gangen. Ellers kan du bruge bain-marie.
  Rør skålen med den smeltet chokolade mens du tilsætter en håndfuld chokoladeknapper i. Rør chokoladen til chokoladeknapper er smeltet. Tjek temperaturen, er den ikke 30° grader kan du tilsætte nogle få chokoladeknapper. Pas på med at tilsætte for mange knapper og tjek altid temperaturen. Er chokoladen tæt på 32° grader, skal du ikke tilføje ekstra knapper, for de vil ikke smelte helt. Så kan du i stedet for rør chokoladen til den rammer den rigtige temperatur.
  NOTE: Du skal kun bruge kakaosmør, hvis du skal sprøjter flødebollerne i hånden og ikke hvis de skal støbes i formen.
  Hæld den tempereret chokolade på din flødebolleforme, bank luften ud af den og vip formen på hovedet, så den overskydende chokolade falder ud i skålen. Bank formen mens chokoladen flyder ud for at få en jævn skal.
  Hvis du dypper flødebollerne ned i chokoladen, så sørg for at temperere chokoladen som anvist - den eneste forskel er, at du skal smelte kakaosmør sammen med chokoladen. Hæld den tempereret chokolade i et glas, der er større end din flødebolle - både i højden og diameteren. Fyld glasset undervejs med tempereret chokolade.
Keyword chokolade, Jul
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra denne kategori

Tiramisu Panna Cotta

Tiramisu Panna Cotta

Denne dessert kombinerer det bedste fra begge verdener: Den intense smag af kaffe fra tiramisu og den cremede konsistens af panna cotta.

læs mere
Glutenfri Tiramisu

Glutenfri Tiramisu

Glutenfri tiramisu, baseret på den ægte italienske opskrift er en dessert, der vil fortrylle dig

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading