...

Glutenfri Lava kage med chokolademælk

Glutenfri lavakage med chokolademælk Anelise

Nem, hurtig og overdådig chokoladekage

Denne glutenfri lava kage er noget at det nemmeste bagværk, som alligevel ser mega imponerende ud.

Tilbage da jeg boede i Brasilien, var Petit-Gateau én af de kager min daværende teenage-bror elskede at imponere os med.

Petit-Gateau er i virkelighen en lava kage – en lillekage lavet i en muffinsforme, som er blød og flydende indeni.

Du skal ikke være bange for kagen er rå og ubagt. Det er den ikke. Den bløde midte er chokoladefondant, da har så høj indhold af fedt og sukker, at den bliver ved med at være blød.

Her i Danmark kunne jeg ikke finde nogen referencer til Petit-Gateau som vi kender i Brasilien, Frankrig og andre lande. Det jeg landt i stedet for var Lava Kage eller Chokoladefondant. Som jeg kan se, er de 3 den samme kage med forskellige navne.

Anyway, jeg havde noget kakaomælk fra Van Houten til overs, som jeg fik fra Callebaut. Kakaomælken er rig, lækker, tyk og smager af smeltet mørk chokolade.

Jeg kom så til at tænke på min brors Petit-Gateau og kastede mig ud i at lave denne her opskrift, som er hurtig at lave, nemt og smager som en drøm.

Du kan servere kagen med friske frugter og is til. Jeg foretrækker den lige som den er, kun med lidt flormelis og Gold Chocrocks fra Monalisa Decoration. Det gør jeg fordi den bløde midte (chokoladefondant) er så lækker, at jeg vil kun smage den.

Til opskriften bruger jeg ingredienser jeg fik fra Callebaut/Monalisa. Så der er nok lidt reklame i den.

God bagelyst og lad mig vide hvad du synes om desserten herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din dessert med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise på Instagram.

God bagelyst 💖

Lavakage fra Anelise Severinsen

Glutenfri Lavakage Anelise Severinsen

Glutenfri Lava kage med chokolademælk

Jeg havde en rest af den lækreste chokolademælk fra Vanhouten herhjemme, så den brugte jeg til denne kage, som smelter i munden med den bløde chokoladefondant midte.
No ratings yet
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 11 minutter
Samlet tid 16 minutter
Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Antal 6 portioner

Udstyr

  • 6 muffinsforme i aluminium à ø 8cm

Ingredienser
  

  • 150 g Vanhouten chokolademælk Choc'o'laté
  • 100 g lys melblanding - kan erstattes med hvedemel
  • 100 g sukker
  • 90 g smør - smeltet
  • 2 æg
  • Gold kakaopulver til drys - kan erstattes med 100% kakaopulver
  • Flormelis til drys
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

  • Pisk æg sammen med sukker til en luftig og lys æggesnaps. Tilsæt æggene i og pisk til en ensartet masse. Tilsæt smeltet smør og pisk lidt mere til det hele er blandet sammen.
    Sigte melet og vend den i dejen med en dejskraber, indtil der ikke længere er synlige klumper af mel.
    Tilsæt kakaomælk og rør dejen til den er ensartet.
    Smør muffinsforme med lidt smør eller fedt spray og drys den med kakaopulver (enten almindelig bagekakao eller Gold kakaopulver - også fra Vanhoutten).
    Fordel dejen mellem de 6 forme og bag kagerne i forvarmet varmlufts ovn i 11 - 12 minutter ved 180 grader.
    Tag kagerne straks ud af ovnen, vend formene på en tallerken og befri kagerne.
    Drys med flormelis, krymmel eller servér med en kugle is til.
Keyword chokolade, glutenfri, hurtig mad
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra denne kategori

Glutenfri oreokage

Glutenfri oreokage

Kagen for chokolade-elskere. Den dybde mørke chokolade passer perfekt sammen med den let syrlig og fløjlsblød creme

læs mere
Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi... tja, det er ikke noget man selv laver...

læs mere

2 Comments

2 Kommentarer

  1. Gitte Marie Nielsen

    Hejsa. Hvornår skal kakaomælken i? Tak for en masse spændende og lækre opskrifter 🥰

    • Anelise Dahlstrøm Severinsen

      Hej Gitte, hovsa… kan godt se den smuttede. Opskriften er opdateret. Du tilføjer kakaomælken efter du har rørt melet i. 🙂 Selv tak du, hvor jeg er glad for du synes! ❤️❤️

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading