...

Glutenfri Bananbrød

Glutenfri Bananbrød Anelise
Glutenfri Bananbrød Anelise
Glutenfri Bananbrød Anelise

Mushy solmodne bananer & sprøde valnødder

Kære bananbrød, hvor har du været hele mit liv?

Jeg er virkelig paf over hvor godt dette brød smager – well, lad os være ærlige, det her er en KAGE! Men for at gøre vores samvittighed lidt roligere, kalder vi det for et brød… så kan vi nemlig tillade os at spise flere skiver af. 😂

Vil du prøve opskriften af, kan du sagtens bruge de bananer, der har fået lidt for mange brune pletter, til ungerne gider at spise.

Jeg havde ingen bananer herhjemme, og vi var under corona-isolation. Så jeg endte med at bruge UnikFoods bananpulver. Hel ned i opskriften forklarer jeg, hvordan du skal gøre for at bage opskriften med bananer og ikke bananpulver.

Og ja, du kan også bage denne opskrift med gluten, i stedet for glutenfri. Det forklarer jeg også ned i bunden.

God bagelyst og nyd brødet med tandsmør!

Bananbrød

1 stk.

50 g bananpulver
75 g valnødder
3 æg
120 g blødt smør
115 g brun farin
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
120 g kefir
200 g glutenfrimel (jeg brugte Schär Patisseri)

Tænd ovnen på 175°C over- og undervarme.
Pisk smør og brunfarin godt til en luftig masse.

Tilsæt æggene – 1 ad gangen og pisk indtil dejen bliver homogen inden du tilføjer det næste æg.

Bland de tørre ingredienser sammen og hæld ca. 1/2 del i dejen. Pisk indtil den samler sig og tilsæt ca. 1/2 af kefir og pisk igen. Tilsæt resterende mel og kefir og pisk dejen godt, til den bliver uden klumper.

Vend de hakket valnødder og hæld dejen i en smurt rugbrødsforme.

Bag brødet i forvarmet ovn i ca. 45 minutter. Husk at tjekke om dejen er gennembagt, ved at prikke midt i formen med en kødnål. Er den tør, så er brødet færdig.

PS: VENT mindst 45 minutter inden du skærer i brødet… det skal have love at sætte sig helt. Vi er virkelig dårlige til det herhjemme, men når vi venter, får vi et bedre bagværk med en ekstra lækker konsistens.

TIPS

3 bananer

Drop Kefir

220g hvedemel

Vil du bage bananbrød med friske bananer, så brug 3 modne bananer i stedet for og drop kefir. Bananerne vil tilføje den nødvendige fudgtighed i dejen. 

Start med at mose bananer med en gaffel og pisk den med smør og brun farin. Fortsæt som anvist i fremgangsmåden – bortsæt fra kefir.

 

Vil du bage med gluten, så tilsæt lidt ekstra mel. Bag som anvist i fremgangsmåden.

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading