...

Indretning af hjemmekontoret

Hjemmekontor Anelise
Opbygning af skrivebord Anelise
Indretning af kontoret Anelise

Et hyggeligt og praktisk gør-det-selv projekt for under 1.000 kroner

Nogle gange tror jeg min mand og jeg har myrer i bukserne. Der går ikke særligt længe, før vi kaster os ud i et nyt projekt herhjemme… enten i hjemmet eller i haven. 2021 var dog et år uden så mange projekter, for jeg havde travlt med Bagedysten… og alt herhjemme sejlede. Primært fordi jeg rodede vanvittigt meget. Faktisk er det noget jeg stadig kæmper med – nemlig at rode! 😬🙈 

Vi fik min svogers hjælp til projektet, for at sikre os vi gjorde tingene rigtigt. Han startede sit eget firma i januar og ham vil vi gerne støtte. Du kan i øvrigt tjekke hans hjemmeside (som jeg lavede) og blive inspirerede af hans mange projekter. Du finder ham som Bolig og Havehelten.

 

Da vi fik bygget vores hus, var “hjemmekontoret” et multirum. Det skulle fungerer som gæsteværelse, tv-rum for ungerne og hjemmekontor, de gange vi skulle arbejde hjemmefra.

I takt med at børnene voksede, holdte de op med at bruge rummet. Altså, nu vil de hellere være på deres eget værelse – og helst med lukket dør.

Når min bror kommer på besøg og overnatter, ender han altid med at sove i min søns værelse, som så sover sammen med min datter…

Og så var rummet ikke indrettet ordentlig til at fungere (godt), som hjemmearbejdsplads. Skrivebordet var for lille, rumet var altid fyldt med mere rod og det var ikke særligt rart at være der.

Så…

I stedet for blev vi enige om, at rummet kun skulle have en funktion: at være hjemmekontor!

Vi genbrugte mange af de møbler vi havde i forvejen, så omkostninger var minimale.

Hjemmelavet skrivebord Anelise
Hjemmekontor Anelise

Materiale:

Her er en liste over de materiale vi købte:

Spærtræ: 45x245mm C24 3x 3 meter: 691,20
Drivtømrer olie: 129,00

Farven på væggen forblev – en form for lys terracota.

Indrømmet, væggen er blevet mere lyserød end det vi havde forventet… men pyt. Det giver en dejlig varm tone i rummet. Farver er fra Flügger og hedder S2010-Y70R. Vi havde maling, fra da væggen blev malet. Så det kostede os ikke noget.

Min svoger, Simon, byggede et fedt skrivebord til os, af spærtræ. Han vejledede mig i hvordan jeg skulle give bordet, den effekt vi ønskede os. Så det kastede jeg mig ud i.

For at give træet en lækker touch, sandet vi det med sandpapir 180, 120 og 100 (ikke nødvendigvis i denne rækkefølge). Farven på bordet er opnået ved at bruge drivtømrer olie. Så det får en lille smule grå nuancer – og matcher vores gulv.

Reolen havde vi allerede, den er fra IKEA. Men desværre er denne serie udgået, så vi kunne ikke få flere hylder. Simon tog én af de skabe vi havde fra serien og lavede dem om til hylder – de to dybbeste hylder du kan se på billedet foroven.

Jeg synes det gav en dejlig dynamik på væggen, ved at kombinere forskellige dybder på hylderne.

For at gøre rummet mere hyggeligt, har vi brugt nogle lamper, vi havde gemt på loftet.

Jeg fandt nogle fine, bløde gardiner i IKEA, som forhindre solen til at komme ind om sommeren, uden at lyset bliver blokeret. Min mand var bestemt ikke fan af gardinerne… sorry skat, men de bliver!

På væggen er der kommet nogle gamle Viborg/Danmark plakater, som vi også fandt på loftet.

Som noget nyt, har jeg skaffet to ting, jeg længe havde ønsket mig:

Danmarkskort skåret ud i træ. Det elsker jeg virkelig. Prøv at tjekke Kreaværkets hjemmeside – ud over kortet, har de mange spændende ting til hjemmet og til begivenheder. Firmaet er også bosat i Viborg. (affiliate link)

– I flere år har jeg snakket om at få trykt nogle af vores billeder på nogle tiles, som vi kan hænge på væggen… Dem har jeg også fået lavet… nogle af dem har fået en fin plads på hjemmekontoret. Resten er kommet til en kæmpe kollage i stuen…

Tiles har en super god kvalitet og er fra dansk firma Fototiles. Alle billeder er dem, jeg har taget med min telefon og det gode er, at man kan flytte dem som man vil, uden at øddelægge væggen.

Vi skjuler ikke vores kærlighed for planter, så… her skulle der også hygges med planter. De fleste har vi bare flyttet fra andre rum i huset… dog kunne hubby ikke stå imod, og endte med at købe et par planter.

Nogle gange, ved jeg ikke hvem er mest impulsiv af os to… ham eller jeg. 😂

Nu mangler vi bare at få installeret nogle el-dimser. Det gør Simon næste gang han kommer hjem til os. De skulle bruge noget helt specifikt, som det ikke var til at finde her i Viborg. Så dem bestiller vi på nettet.

Jeg elsker det rum vi har fået lavet.

Her kan vi virkelig fordybe os og arbejde i flere timer… problemet er så bare, at jeg hellere vil arbejde herfra end at køre ovre på mit kontor i byen… det går ikke i længden. 🙈

På min Instagram, kan du se videoer fra processen under højdepunkt Indretning.

Kram og solskin ☀️
Anelise

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading