...

Glutenfri Oreo kiks

Anelises Oreo kiks

Glutenfri Oreo kiks for den sande oreo-elsker

Disclaimer: Opskriften nævner samarbejdspartnere, som f. eks. Callebaut / Caccao Barry, som jeg er en del af deres blogger-familie.

Vi elsker oreo herhjemme… men disen børn gik over til at spise glutenfrit, har vi savnet en oreo-lignende glutenfri kiks, der har den samme. dybe, intens smag, uden den føles melet i munden.

Det har vi fundet og denne opskrift bliver du glad for, hvis du altså, lige som os er en sand oreo-elsker. 

For at give mørdejen den rigtige smag og den kendetegnet sort farve, skal vi bruge sort kakaopulver og ikke almindelige. Kakaopulveret fra Cacao Barry, Noir Intense er den perfekte mulighed, da den er en anelse bitter, har jeg skruet lidt ned på mægnden vi bruger. Så smagen bliver hel perfekt.

Jeg må sige, at jeg blev lidt sur på hubby, da jeg lavede denne opskrift første gang. Det gjorde jeg fordi han kom til at  spise alt for mange kiks – som skulle have været til børn, da de ikke kan spise de originale oreos. 

Men så svarede hubby: “De er baree så gode… jeg kan ikke lade være med at spise dem”.

Så det endte med, at jeg skulle lave dem påny, så børnene fik flere end bare 2 kiks hver. 

Jeg håber du bliver glad for denne glutenfri oreo kiks opskrift.

Lad mig vide hvad du synes om Glutenfri Oreo kiks herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din kreation med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram. De billeder, der bliver delt med mig, bliver delt videre på min story og gemt i højdepunktet “Made by You”.

Kram og solskin ☀️
Anelise

Anelises Glutenfri oreos

Glutenfri Oreo kiks

Er du på glutenfri kost og har du savnet en glutenfri oreo kiks, der smager lige som de originale? Så er denne opskrift til dig... faktisk, synes vi denne her smager endnu bedre og mere intens.
No ratings yet
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Snack
Køkken Amerikansk
Antal 20 stk

Udstyr

Ingredienser
  

Chokolademørdej

  • 115 g smør - blødt
  • 100 g sukker
  • 55 g Lyle's sirup - kan erstattes med lys sirup
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk flagersalt - Maldon
  • 165 g Anelises Glutenfri lysmelblanding - få opskriften ved at tilmelde dig nyhedsbrevet
  • 20 g sort kakaopulver, Noir Intense fra Cacao Barry

Smørcreme

  • 100 g smør
  • 1 tsk vaniljepaste - Dr. Oetker
  • 1 nip flagersalt - Maldon
  • 180 g flormelis
  • 2 tsk skummetmælkspulver
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Chokolademørdej

  • Rør smør, sukker og sirup til en lyst creme - rør gerne i ca. 5 minutter.
    Bland melblanding, kakaopulver, bagepulver og salt i en skål og tilføj cremen. Rør ved lav hastighed indtil dejen er sammenhængende og der ikke længere er synlig tør mel.
    Mellem 2 stykker bagepapir (eller køkkenfilm), rul dejen til ca. 3 mm tyk og sæt den på køl i ca. 15 minutter (eller i fryseren i 7 minutter).
    Bruger du en kagerulle med mønster, så rul dejen til ca. 5 mm tyk. Tag den øverste bagepapir (eller køkkenfilm) af drys med lidt sort kakaopulver og rul dejen med mønstret kagerullen. Dæk mørdejen forsigtigt med bagepapir (eller køkkenfilm) og sæt dejen på køl.
    TIP: I stedet for at drysse dejen med kakaopulver, kan du også drysse kagerullen med kakaopulver og sørg for alle huller er blev "dustet" med kakaopulver. Dette er for at undgå dejen hænger fast i kagerullen.
    Skær 40 runde kiks med en ø 6 cm udstikker. Gentag udrulnings process, indtil al dejen er opbrugt.
    Sæt de skåret dej på en bageplade dækket med bagepapir (eller en airmåtte) og sæt den på køl mens ovnen varmer op.
    Varm ovnen til 180℃ - over-/ og undervarme, bag kiks i 12 - 15 minutter.
    Tag de bagte kiks ud af ovnen og lad dem køle lidt ned på bagepladen, inden du flytter dem over på en bagerist. Lad dem køle helt af inden du lægger 2 og 2 sammen med smørcremen i midten.

Smørcreme

  • Pisk alle ingredienser sammen med en elpiskeris indtil du har en glat, blank og sprøjtebar smørcreme.
    Fyld en sprøjtepose med cremen og sprøjte nok smørcreme på halv delen af kiks. Tryk forsigtigt den anden halv del oven på de kiks, der er creme på. Sørg for cremen kommer op til kanten, men den skal ikke flyde over.
    Sæt kiksene på køl så smørcremen sætter sig. Opbevar dem i en kagedåse på et køligt sted. De er bedste når spiste med det sammen eller dagen efter. Spiser du ikke alle kiksene på en gang, kan du gemme dem i fryseren i en lufttæt beholder. Lad dem tø op på køkkenborden uden låg inden servering.
Keyword chokolade, glutenfri, småkager, Snacks
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter i samme kategori

Glutenfri oreokage

Glutenfri oreokage

Kagen for chokolade-elskere. Den dybde mørke chokolade passer perfekt sammen med den let syrlig og fløjlsblød creme

læs mere
Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi... tja, det er ikke noget man selv laver...

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading