...

Glutenfri Mælkesnitter

Mælkesnitter glutenfri Anelise Severinsen

Kan man spise 16 stk. mælkesnitter uden at få ondt i maven?

Det kan du, hvis du hører til Dahlstrøm-Severinsens klan – 😂

Okay, det er heller ikke fair, for vi var 4 om at spise de 16 stykker – jeg fik kun 1 😇, resten blev ulig opdelt mellem Jacob og ungerne.

Denne opskrift har jeg udviklet for dig, der lige som mine børn har savnet den lækreste, smelt-i-munden, kølig mælkesnitter du kunne måske før købe og guffe.

Endnu en opskrift, der bestemt får dig til at glemme du spiser glutenfrit. ❤️ For denne mælkesnitter smager lige så godt (hvis ikke bedre) en den “originale” med gluten.

Jeg håber du bliver lige så glad for den, som mine børn er blevet. Isæt Erik spørger tit hvornår jeg laver flere mælkesnitter.

Jeg glæder mig helt vildt til at høre hvad du synes om den.

Til opskriften brugte jeg kakaopulver fra Cacao Barry, da jeg er en del af Callebaut-blogger familie. Så der er nok lidt reklame her.

Lad mig vide hvad du synes om Glutenfri Mælkesnitter herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele dit bagværk med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram.

God bagelyst 💖

Glutenfri mælkesnitter - Anelise Severinsen

Glutenfri Mælkesnitter

Mælkesnitter var mine børns yndlings snack, da de var små. Og noget jeg nu har genskabt i en glutenfri version. Opskriften er godkendt af min "tough crowd", som guffede alle de 16 stk i løbet af en dag.
No ratings yet
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Køletid 2 timer
Samlet tid 3 timer 15 minutter
Ret Dessert, Snack
Køkken Dansk
Antal 16 stk

Udstyr

  • roulademåtte 32x32cm kan undlades

Ingredienser
  

Chokoladedej

  • 150 g sukker
  • 60 g smør - blødt
  • 1 tsk vaniljepaste - Dr. Oetker - (reklame fra mit ambassadørskab)
  • 3 æg
  • 100 g Anelises glutenfri lys melblanding - opskriften modtager du på mail, når du tilmelder dig nyhedsbrevet
  • 3 spsk kakaopulver - Nature Cacao fra Cacao Barry - (reklame fra mit ambassadørskab)
  • 1 tsk bagepulver - Dr. Oetker - (reklame fra mit ambassadørskab)
  • 1/4 tsk fintsalt
  • 1/2 dl mælk

Honningcreme

  • 200 g flødeost (enten Philadelphia eller Mascarpone)
  • 1 blad husblas
  • 2 spsk flydende honning
  • 50 g flormelis
  • 1 spsk citronsaft - kan undlades
  • 1 tsk vaniljepaste - Dr. Oetker - (reklame fra mit ambassadørskab)
  • 1,5 dl piskefløde
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Chokoladedej

  • Tænd ovnen ved 180 °C varmluft.
    Pisk smør, sukker og vaniljepaste til en lys og blød creme.
    Tilsæt 1 æg ad gangen, mens du pisker massen efter hver tilføjelse.
    Bland de tørre ingredienser sammen og sigt dem i en skål. Tilsæt halv delen i æggemassen og rør godt til der ikke er klumper. Tilsæt mælken og rør godt i dejen. Tilsæt så den sidste del af melblandingen og rør godt til dejen er sammenhængende.
    Hæld dejen på en roulademåtte lavet af silikone - 32x32cm (eller en bageplade dækket med bagepapir).
    Bag kagen I 8-10 minutter. Lad kagen køle ned på en rist og fjern den så fra bagemåtten/pladen.
    Skær kagen i midten, så du får 2 ens rektangler.

Honningcreme

  • Læg husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.
    Sæt 2 spsk. fløde til side i en lille skål/gryde - den varmes op til under kogepunktet - fløden må ikke koges op.
    Vrid husblas fri for vand og smelte den i den varme fløde.
    Pisk alle resterende ingredienserne sammen med en elpiskers til en blød og nogenlunde fast creme. Past på du ikke pisker for meget, for cremen vil ellers skille. Tag en lille del af den pisket creme og rør den i den smeltet husblas. Tag lidt mere af den pisket creme og rør den igen sammen med den smeltet husblas. Hæld den del af cremen du har rørt med husblas tilbage i skålen med den store portion og vend massen godt sammen, så husblassen er blandet godt sammen med cremen.
    Sæt den ene af bundene i en bageplade eller kage form, der passer med størrelse på kagen.
    Smør honningcreme på den ene af bunde (yes, du kommer til at bruge hele portionen). Sæt den anden bund forsigtigt ovenpå cremen og tryk lidt, så hele kagen er nogenlunde lige. Du kan med fordel brug en anden bageplade eller et skærebræt til det.
    Sæt kagen i fryseren i 1 - 2 timer inden du skærer i snitter. Jeg har skåret lidt af kanterne væk, så alle snitter var helt fyldt med cremen. Du kan også. sætte kagen på køl i stedet for, men det er nemmere at skære kagen til snitter, når den er lidt frossen.
    Gem kagerne i en lufttætbeholder på køl i ca. 3 dage eller i fryseren i op til 2 måneder. Lad kagen tø lige så stille op i køleskabet, inden den serveres.
Keyword forår, fødselsdag, glutenfri, Snacks, sommer
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter i samme kategori

Glutenfri oreokage

Glutenfri oreokage

Kagen for chokolade-elskere. Den dybde mørke chokolade passer perfekt sammen med den let syrlig og fløjlsblød creme

læs mere
Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi... tja, det er ikke noget man selv laver...

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading