...

Flettetbrød med oliven og blå ost

Anelises flettetbrød
Anelise Severinsen Den Store Bagedyst
Anelise Bagedysten Mesterbager

Oliventapenade, palmehjerter og blå ost

Ja, brødet her kan måske dele vandet. I hvert fald ved første øjenkast. 

Der er mange, der ikke bryder sig om blå ost – mine børn inklusivt. Så da jeg fortalte produktionen om min smagssammensætning, blev der løftet øjenbryn, nogle sagde “uhhh, jeg kan virkelig ikke lide blå ost”… og så var der nogle, som glædet sig til at smage… for det lød vildt spændende.

Her var første gang jeg vovede pelsen ved at kombinere smag, der ikke er oplagt sammen. Og det har givet potte, for der vandt jeg mit første mesterbagerforklæde.

Resultatet har været, et brød der vækker alle sanser. Selv mine børn, der hverken kan lide oliven eller blå ost er ellevilde med brødet – og der bliver spist ret hurtigt af det.

Og så har smagen på brødet noget, der er meget tæt på hjertet… for det minder mig om min ungdom i Brasilien. 

Fødselsdagsfest i Brasilien er noget stort… med pynt, masser af gæster og masser af mad – som i VIRKELIG meget mad! Dog er alt i portionstørrelser… petit four-agtigt.

Det, brødet minder mig om er nogle små mørdejstærter (kaldt empada på portugisisk), som enten er fyldt med oliventapenade af en art, ost, palmehjerter eller endda med kylling… brødet giver mig smil på læbet, for hver bid jeg tager.

Opskriften finder du på DR’s hjemmeside, lige her.

God bagelyst!

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading