...

Glutenfri mudderkage med kaffecremeux

Den perfekte chokoladekage for de køligere eftrårsdage

Åh hvor er denne kage bare så lækker.

Jeg udviklede kagen til et trailløb min mand er med til at arrangere, Dollerup Trail. Fordi løbet foregår til efteråret, så var idéen, at lave en mudderkage, der minder lidt om trail… masser af mudder, bladene der er faldet ned fra træerne og kastanjer. 

Men kagen skulle jo ikke ligne en bunke jord… og det skulle hellere ikke smage af rådent skovbund. 😂

Resultatet blev denne overdådig glutenfri mudderkage med kaffecremeux.

Kagen består af en luftig og let chokoladebund, toppet med fløjlsblød kaffecremeux.

But fear not: selvom cremen hedder kaffecremeux, er den lavet af chokolade og kaffen er kun tilpas til at fremhæve chokoladens smag. Så selvom hvis du ikke bryder dig om kaffe, vil du elske denne cremeux.

Pynt kagen som jeg har gjort her, ellers brug din kreativitet.

God bagelyst 🎂

PS: kom tilbage og skriv en kommentar til opskriften, når du har prøvet den.

Glutenfri chokoladekage med cremeux

Glutenfri mudderkage med kaffecremeux - Anelise Severinsen

Glutenfri Mudderkage med kaffecremeux

Efterårskage med overdådig chokolade smag. Denne fluffy glutenfri kage har en skøn eftersmag af kaffe, som er elsket af alle - også dem, der ikke bryder sig om kaffesmag, fordi kaffen her fremhæver chokoladens noter og gør kagen helt uimodståelig.
No ratings yet
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 1 time
Hviletid 1 day
Samlet tid 1 day 1 time 25 minutter
Ret Dessert
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Chokoladebund

  • 250 gram sukker
  • 1 nip salt
  • 150 gram glutenfri lys melblanding
  • 50 gram kakaopulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljepaste
  • 125 ml sødmælk
  • 125 ml kaffe
  • 50 ml solsikkeolie
  • 1 æg

Kaffecremeux

  • 280 gram mælk chokolade - - 823 Callebaut
  • 4 æggeblommer - - 80 g
  • 30 gram sukker
  • 160 ml piskefløde
  • 120 ml sødmælk
  • 1 tsk instant espresso - - pulver
  • 1 blade husblas

Farvet Tuille

  • 20 gram æggehvide
  • 20 gram fløde
  • 25 gram flormelis
  • 20 gram glutenfri lys melblanding
  • 1 nip salt
  • 1/2 tsk solsikkeolie
  • Diverse pastafarver
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Chokoladebund

  • Sigt mel, bagepulver, natron og kakaopulver i en skål.
    Tilsæt sukker og salt og rør i den.
    Tilsæt æg, vaniljepaste, mælk, kaffe og olie og pisk dejen godt til den er sammenhængende og uden klumper.
    Hæld kagen på en bageform (23 x 28 cm) dækket med bagepapir og bag kagen i forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 30-35 minutter.
    TIP: stik en urtekniv midt i kagen, kommer den ren ud, så er kagen færdig. Hænger der stadig lidt dej fast i kniven, så lad kagen bage lidt længere.
    Lad kagen køle ned inden du tager den ud af formen.

Kaffecremeux

  • Pisk æg og sukker let.
    Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
    Varm mælk, piskefløde og kaffe op til kogepunktet. Hæld den varme mælk over æggesnaps under piskning - det er vigtigt at hælde den varme væske i en tynd stråle, for at undgå du får røræg.
    Hæld cremen tilbage i gryden og kog den op til 83 grader under konstant omrøring.
    Vrid husblad fri for vand og smelt den I den varme creme.
    Si blandingen og hæld den over chokoladen - lad den trække i et par minutter og rør så i den så cremen samler sig med chokoladen.
    Stavbland cremen til en blank masse. Dæk skålen med plastikfilm, så filmen rør cremen. Dette undgår kondens, når cremen køler ned. Lad cremen køle ned og krystallisere igen natten over.
    Dagen efter, når du skal pynte kagen:
    Flyt cremen til en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjte jævne dutter ovenpå kagen og pynt med ristet hasselnødder, vingummi, chokolade eller tuille blade.

Farvet Tuille

  • Rør alle ingredienserne godt i en skål.
    Opdel massen i den antal farver du gerne vil bruge. Jeg har brugt orange, rød, gul, grøn og brun.
    Tilsæt lidt pastafarver af gangen til hver portion dej. Rør godt i den for at blande farven.
    Med en paletkniv smør lidt af hver farve på en silikoneforme med blade (mine er Nature fra Silikomart) for at lave bladene i forskellige farver. Du kan også lave hvert blade i sin egen farve.
    Bag bladene i 5 minutter ved 180 grader varmluft. Tag dem med det samme ved hjælp af en madpincet. Læg dem ovenpå en kagerulle eller på fluttes-form for at forme bladene. Lad den køle ned og gem dem i en kagedåse, hvis du ikke skal bruge dem med det samme.
    TIP: sæt bladene på kagen lige inden serveringen, for ellers bliver de bløde. For at undgå de færdige blade suger meget væsk fra cremeux'en, kan du drysse dem med kakaosmør (Mycryo), så snart du lægger dem på kagerullen. Kakaosmør fungerer som en form for imprægnering, så tuillebladene bibeholder sine sprødhed.

Noter

Du kan sagtens erstatte glutenfrimel med almindelig hvedemel. 
Keyword glutenfri
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

5 Comments

5 Kommentarer

  1. Heidi

    Hvad består glutenfri melblanding af? Er det en færdigblandet mel eller blander du selv forskellige slags?

      • Anja

        Har lige et spørgsmål i videoen af denne kage står der 150g sukker men du har i opskriften skrevet 250g hvad er rigtigt? Jeg har lige bagt den i dag lækker kage 😊 brugte 250g sukker håber det er det rigtige,godt nok føler jeg min krop kører på en sukker rush da jeg ikke kan stole med at spise den
        Vh Anja

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading