...

Koldskål med citron

Koldskål med citron - Anelise Severinsen
Cremet koldskål fra Anelise

Cremet, syrlig og med smag af sommer

Koldskål er noget vi elsker herhjemme… faktisk er det sådan, at nogle gange, får vi den til aftensmaden. 🙈 Ravnemor, jeg ved det!

Koldskål minder mig om Yakult – et lille drik lavet af et eller andet syrnetmælkæprodukt propfyldt med lactobacillus (altså, mega godt for maven). Dem er jeg begyndt at se i danske supermarkeder og elsker siden jeg var et lille barn… så det er godt, Koldskålen kommer tæt på en barndomsminde. 💖

Når, men tilbage til koldskålen… hvordan foretrækker du den? Nogle hælder til den klassiske måde at spise den: med kammerjunker. Andre variere fyldet i deres koldskål og kommer noget crunch i den.

For mig er koldskål så dejlig, at jeg vi hellere drikke den som den er. Eller maks sætte nogle friske jordbær i skålen.

Uanset hvordan du foretrækker din koldskål, får du her en super cremet opskrift på en syrlig koldskål med citron.

Og så måske, kommer det til at ske for dig, lige som er sket for os herhjemme: vi vil altid hellere have denne version end de færdige købte. 

Du kan også variere opskriften og helt fjerne citronsaft, halvere mængden eller endda fordoble den… det kan jeg godt lide med ekstra citron, men måske er jeg den eneste? Kom tilbage og skriv en kommentar her på siden. 🍋🍋

Velbekomme!

Ingredienser

ca. 1,5 liter

0,5 l tykmælk
1 l kærnemælk
2 pasteuriseret æggeblommer (ca. 40 g)
2 spsk sukker
1 tsk vaniljepaste (eller 1 vaniljestang)
2 spsk citronsaft
1,5 dl piskefløde

Pisk æggeblommer sukker og vanilje til en luftig og lys æggesnaps.

Tilsæt citronsaft, kærnemælk og tykmælk – pisk forsigtigt med en piskeris indtil æggesnaps er blandet godt i væsken.

Pisk piskefløde til let skum og vend det forsigtigt i jordbærmassen.

Hæld koldskål i en glaskande.

Servér med knust kammerjunker og evt. friske jordbær.

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading