...

Friteret ostekugler

Friteret ostekugler Anelise Bagedysten
Nytårs snacks Bagedysten

Gouda, Parmesan, Mascarpone og Za’atar

I brasilien har vi en “usagt” tradition, når det gælder fest (nytår, fødselsdag, receptioner, mm).

Traditionen er en buffet af bland andet, friturestegt snacks. Én af mine yndlings er en version af denne her lavet af ost.

Den ægte brasiliansk snack er lavet med mozzarella… men jeg synes det smagte lidt “kedeligt” (sorry mine med-brasilianer). Derfor udviklede jeg denne udgave, som kombinerer 3 slags ost og krydderien Za’atar (en mellemøstlig krydderi blanding, som indeholder timian, sumak, oregano, sesamfrø, spidskommen og peber).

Denne opskrift laver ca. 20 stk.

Dej

80 g hvedemel
22 g kartoffelmos pulver
250 g sød mælk
34 g smør
1 tsk za’atar krydderiblanding
1/2 tsk salt
1 nip sort peber

Bland alle ingredienser og kog dejen under omrøring indtil den er lind, elastisk og glat (ca. 85 C).

Spred dejen i et tyndt lag i en form og lad den køle helt ned. Form kugler med en tsk måler (5 ml). Rul kugler mellem hænderne og tryk et hul i midten med din tommelfinger. 

Tilsæt en lille ostekugle i midten og knib dejen sammen og rul den til kugle igen.

Ostemassen

4 spsk parmesan ost
4 spsk gouda (revet)
2 tsk mascarpone
2 tsk za’atar krydderi mix
1/2 tsk tørret løg
1/4 tsk salt
tilpas sort peber

Bland/mos alle ingredienser med en gaffel.

Form små ostekugler med en 1/4 tsk måler.

Rul kuglerne mellem hænderne og sæt den på køl/frys indtil du skal bruge dem.

Panering

1 sammenpisket æg
2 dl rasp eller panko
1 tsk za’atar krydderiblanding
Salt og Peber

Pisk ægget sammen i en dyb tallerken.

Bland de tørre ingredienserne sammen.

Kom kuglerne igennem pisket æg og rul dem derefter i paneringmix. 

Friter ostekuglerne ved 180C varm olie i ca. 1:15 minuter – eller indtil de er let gyldne.

0 Comments

0 kommentarer

Indsend en kommentar

error: Content is protected !!

Discover more from anelise.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading