100glys melblanding - opskriften får du på mail, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev
150glet pisket æg - ca. 3 stk
Flormelis til drys
Solbærcurd
75gæg - ca. 1,5 stk
75gsukker
60gsolbærpuré
1/2bladehusblas
112gsmør - koldt og ternet
1/2tsksortpeber - evt. 1 tsk for mere fremtrædende smag
1/2tskæblesyre - eller citronsyre
Vanilje Chantilly Creme
500gpiskefløde
100gflormelis
1tskvaniljepaste - eller 1 vaniljestang
2tskskummetmælkspulver
Pynt
Chokolade spåner
Chokolade perler
Chokolade blyanter
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Vandbakkelser
Tænd ovnen på 200°C over- og undervarme.Bring smør, vand, mælk, sukker og salt op til kogepunktet.Tag gryden af varmen og tilsæt det sigtede mel på én gang. Rør godt med en grydeske af silikone indtil dejen er blank, glat, sammenhængende og uden melklumper. Sæt gryden tilbage på varmen og "kog" dejen i et par minutter under konstant omrøring. Denne process er vigtigt for at fjerne noget af dampen.Lad dejen køle ned i ca. 5 minutter. Flyt dejen evt. til den skål, der passer til din røremaskine.Tilsæt æg lidt ad gangen imens du pisker med køkkenmaskinen ved lav hastighed (eller en elpiskers). Dejen skal være lidt klistret, glat og blank. Denne opskrift plejer altid at fungere, dog bruger du en anden slags mel, kan den drille lidt. Så test gerne konsistensen undervejs: løft dejen op med en dejskraber og lad den falde ned i skålen igen. Hænger der lidt dej i dejskraber og former den en V, så er den klar.Put dejen i en sprøjtepose med stjernetyl (jeg bruger en fransk stjernetyl på 18 mm). Lav 10 ringe af ca. 5,5 cm. Giv god plads imellem bollerne, for de vokser meget under bagning.Drys dem med lidt flormelis. Bag vandbakkelserne midt i den forvarmede ovn i 30-35 min. Skru ned til 180°C, så snart du har lagt pladen i ovnen.Når vandbakkelserne er færdigbagte, skal du lade dem køle af på en rist. Åbn ikke ovnen under bagningen, da du så risikerer, at vandbakkelserne falder sammen. Vil du teste om de er færdigbagt, kan du hurtig tag en vandbakkelse ud af ovnen og lad den stå lidt på køkkenbordet. Falder den lidt sammen, er den ikke klar.
Solbærcurd
Læg husblas i blød i koldt vand, i ca. 10 minutter.Varm solbærpuré sammen med æblesyre uden at koge op. Pisk imens æg, sukker og peber let sammen. Hæld den varme puré i en tynd stråle henover ægget under piskning.Hæld cremen tilbage i gryden og koge den op til 85C - under konstant omrøring men en dejskraber.Vrid husblas fri for vand og smelt den i den varme creme. Hæld cremen igennem en si, i et højt beholder.Tilsæt smøret lidt ad gangen mens du stavblander cremen. Hæld den færdige solbærcurd i en sprøjtepose og sæt den på køl indtil du skal bruge den.
Vanilje Chantilly Creme
Pisk alle ingredienser til en cremet og fast skum. Pas på med ikke at piske fløde alt for hårdt, for så vil den skille.
Samling & Pynt
Lave 4 huller i hver bolle, som du kan fyld fyldet i.Du kan sagtens lave hullerne med en donuttyl.Fyld solbærcurd i alle huller. Sørg for du ikke fylder alt for meget solbærcurd, for du skal også fylde bollerne med chantillycremen.Fyld så hullerne med chantillycreme og afslut med en lille roset udenfor hvert hul.Sæt chokoladespåner, sejl eller andre detaljer i roseterne.Velbekomme!
Noter
Du kan sagtens lave bollerne med gluten, du erstatter blot min lys melblanding med hvedemel. 💪