En glutenfri version af en elskede brasiliansk dessert: Pavé - en form for tiramisu, dog uden kaffe eller likør. Opbygningen er magen til den med tiramisu, og der findes utallige smagskombinationer du kan lave. Herhjemme laver jeg denne her eller en lime pave - hvilket har givet mit kælenavn Lemonpie, fra min mand.
1portionLadyfingers - for glutenfri Ladyfingers, søg efter opskriften øverste i bloggen
1dåsekondenseret mælk - Nestlé
3dlsødmælk
4stkæggeblommer - pasteuriseret
4stkæggehvider - pasteuriseret
1tskvaniljepaste
1spskmajsstivelse
90gsukker
1dåsefløde - Nestlé
Til at dyppe ladyfingers i
2dlsødmælk
2 spskkakaodrik (den, der opløses i kold mælk) - Nesquick
Chokolade krymmel eller blooms til pynt
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Hæld mælk og majsstivelse i en gryde og pisk det godt, indtil majsstivelsen er blandet.Tilsæt kondenseret mælk, vaniljepaste og æggeblommer og pisk godt, til en ensartet masse.Bring blandingen I kog under omrøring med et piskeris ved mellemhøj varme, indtil cremen begynder at tykne. Skift til en silikone grydeske og blive ved med at røre indtil cremen har den samme konsistens som en konditorcreme. Husk, at den sætter sig mere, når den bliver kold.Her skal du finde en balance, for ikke at have en flydende creme, men heller ikke have en creme, der bliver for stiv, når den er kold.Hæld cremen i en skål, tildækket med køkkenfilm. Sørg for køkkenfilmen rører cremen, for at undgå kondensvand. Lad den køle ned til ca. 37 grader.Tag en portion ladyfingers og dyppe dem på begge sider i en blanding af mælk og kakaopulver. Sæt de dyppede ladyfingers i bunden af et fad (på maks. 20x23cm), side om side. Sørg for at dække hele bunden og for at de står tæt ved siden af hinanden.Dæk bunden med ladyfingers med 1/3 del af cremen. Lav et lag til med ladyfingers, dæk med den anden portion af cremen, lav et sidste lag af ladyfingers og dæk med den resterende creme.NOTE: Du kan også vælge at lave kun 2 lag af ladyfingers og 2 lag af creme - alt afhængig af størrelsen på dit fad.Sæt desserten på køl, indtil cremen er blevet kold.For at lave det sidste lag skal du piske æggehvider sammen med sukker til en blank og fast marengs. Tilsæt Nestlé fløde og pisk videre til en fast creme.Smør marengsfløde oven på desserten og lav evt. mønstre med en gaffel. Du kan også sprøjte dutter med cremen.Sæt desserten på køl igen og lad den sætte sig i ca. 1 time. Drys med krymmel, eller chokolade blossoms - du kan også drys med kakaopulver, som i tiramisu.Server den kold.