Her får du en lækker kransekage med smag af pistacie og friskhed af lime. Du kan bruge dem som dessert, som snack til en reception eller som velkomstdrink til nytårsaften.
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Kransekagemasse
Hak pistacienødder til fint mel - brug evt. en minihakker.Ælt pistacienødderne sammen med marcipan, flormelis of limeskal indtil det hele er godt blandet sammen. Tilsæt æggehvider og ælte dejen til alt er ensartet.Hæld dejen på en plastikpose (frysepose) eller pak den med køkkenfilm og lad den hvile på køl i en time. Jeg gør det for at undgå kransekagestykker splatter ud under bagningen. Du kan evt. tilføje mere flormelis eller tilsæt kun 40 g æggehvider. Så kan du godt bage kransekagerne med det samme.Forvarm ovnen på 175° grader (varmluft).Lav kugler af ca. 20 g og press dem let I en silikoneforme - for at lave ensartet kransekager. Har du ikke sådan en silikoneforme, kan du sagtens bare kuglerne som de er. Husk at give lidt afstand mellem dem, når du lægger kransekagekuglerne på en bageplade dækket med bagepapir.Bag kransekagerne i ca. 10-12 minutter. Har du bagt dem i en silikoneforme, lad dem køle helt ned inden du tager dem ud af formen.
Chokoladelåg
Smelt de 3 chokolade sammen op til 45° grader i en mikrobølgeovn eller ved vand bad. Bruger du mikroovnen, sørg for at varme chokolade i korte intervaller og rør godt i den undervejs.Tilsæt en lille håndfuld ekstra chokoladeknapper i den smeltet chokolade og rør godt i den indtil chokoladeknapper er smeltet og temperaturen er 30° grader. Når jeg tilsætter chokoladeknapperne, tilsætter jeg kun en lille håndfuld og så tilsætter jeg meget lidt af gangen, hvis temperaturen er stadig over 35° grader. Er temperaturen under det, tilsætter jeg ikke flere knapper, for så vil de ikke smelte helt. Sker det, så rør jeg i chokolade skålen og løfter chokoladen med dejskraber indtil den rammer temperaturen.Har en runde chokoladeforme, som passer med størrelse på dine kransekager, kan du sagtens bruge den. Jeg bruger pistols fra Callebaut, som er en lav forme. Har du ikke chokoladeforme, der passer med størrelsen af dine kransekager, kan du sagtens bare dyppe dem i chokoladen.Hæld en lille teskefuld i hver fordybninger og sæt en kransekage ovenpå med det samme. Tryk kransekagerne let, så chokolade fordeler sig igennem formen. Lad chokolade sætte sig på køl og tag dem så ud af formen.Dypper du kransekagerne i chokoladen, så hold kransekagen med fingrene og dyppe toppen forsigtigt ned i chokoladen så den dækker lidt i siderne. Træk kransekagen langsomt op fra chokoladen og sæt kransekagen på et stykke bagepapir med chokoladeovertræk opad. Pynt med sukkerperler, blomster eller glimmer inden chokoladen størkner.NOTE: Uanset om du bruger en chokoladeforme eller ej, er det vigtigt at dine kransekager en helt afkølet. Ellers vil varmen påvirke din chokoladetemperering.