Da jeg forleden så den Store Britiske Bagedyst, havde de sådan et chokolade flettet brød i en hemmelig udfordring. Brødet så så lækkert ud, at jeg havde lyst til at kaste mig i en glutenfri version med det samme. Gærdejen i denne opskrift er en lækker én af slagen, der giver dig mulighed for at forme og flette brødet, som om det var en gærdej med masser af glutennetværk. Det bedste er, at der er ingen hævetid til denne opskrift.
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Chokolade Remonce
Bring smør, sukker og chokolade i en lille gryde og lad den smelte ved lav varme. Rør i gryden i ny og næ for at samle ingredienserne. Tag gryden af varmen så snart smør er helt smeltet.Tilsæt kakaopulver og rør det hele sammen. Hæld remoncen i en skål og lad den køle ned og sætte sig mens du laver dejen.
Glutenfri Gærdej
Tænd ovnen ved 190 °C varmluft.Pisk Husk hurtig sammen med varmt vand og lad den træk, mens du gør de andre ingredienserne klar.Bland lys melblanding, soft bake, sukker, pizzagær, salt og vanilla twister en skålen til din røremaskine.Smelt smør ved lav varme (eller i mikroovnen til den lige akkurat smelter), lun mælken til den er lillefinger varm.Hæld smør, mælk, husk-geléen og æg i den skål med de tørre ingredienser og rør ved lav hastighed i de første 2 minutter. Skru hastigheden op til mellem-høj og rør i 5 minutter.Hæld dejen på et let mel drysset bord (jeg bruger rismel) og rul den forsigtigt til den måler 35 x 40 cm. Sørg for at flytte dejen hele tiden, så du er sikker på den ikke hænger ved bordet.Smør chokolade remoncen på dejen og drys med hasselnøddeflager. Rul en stram roulade på den lange led og skær den i midten, så du har 2 lange halv-roulader. Vend begge stykker så fyldet peget oppad. Flet de 2 sider forsigtigt sammen og pres enderne sammen for at samle dem lidt. Flyt brødet forsigtigt til en rugbrødsforme beklædt med bagepapir. Bag brødet på den midterste rille i 15 minutter. Skru temperaturen ned til 170 °C og bag det i yderligere 30-35 minutter.Når brødet er færdigbagt, lad det køle ned i formen i de første 30 minutter. Tag brødet af formen og lad den køle helt ned på en bagerist.
Sukkerlage
Lav sukkerlage mens brødet bager.Hæld sukker og vand i en lille tykbundetgryde og lad det koge i ca. 5 minutter.Pensl sukkerlage i det varme brød, så snart det kommer ud af ovnen.
Noter
Er du ikke glad for hasselnødder (det er min datter heller ikke), kan du sagtens lave brødet uden den.