Én af de juletraditioner vi genskabte herhjemme er at pynte (og bage) ingefærsmåkager og kagehuse.Dejen er dejlig at arbejde med og har en lækker julet smag af både ingefær, kanel og kardemomme.
Køkkenmaskinekan også æltes i hånden, men det kræver masser af muskler
Ingredienser
350glys melblanding - eller andet universal glutenfri mel
100gLyle's Golden syrup - kan erstattes med lys sirup
70gsmør
60gbrun farin
1æg
1tskingefær - stødt
1tskkardemomme - stødt
1tskkanel
1tskbagepulver
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Smelt smør, sirup og brun farin i en lille gryde ved lav varme, indtil smør lige akkurat smelter.Bland mel sammen med de andre tørre ingredienser. Hæld smørsirup og rør i maskinen ved lav hastighed og skru langsomt op til mellem hastighed. Nå melet er ved at blive inkorporeret, tilsæt æg i deje og rør godt til der ikke længere er synlige klumper af mel.Afslut ved at ælte dejen på en silikonemåtte (den vil ellers klistre på bordet - bruger du rismel, risikerer du at dejen bliver for tør.Tryk dejen lidt flad og pakke den med en køkkenfilm. Lad dejen hvile på køl i ca. 2 timer.Rul dejen ud i 2-3 mm tyk. Udstik småkager (eller mønstre til kagehu).Bag kagerne I forvarmet 180 grader varmluft oven i 8 - 10 minutter - afhængig af størrelser på dine kager.Lad kagerne køle ned på en rist og pynt dem med glasur (royal icing).