Efterårskage med overdådig chokolade smag. Denne fluffy glutenfri kage har en skøn eftersmag af kaffe, som er elsket af alle - også dem, der ikke bryder sig om kaffesmag, fordi kaffen her fremhæver chokoladens noter og gør kagen helt uimodståelig.
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Chokoladebund
Sigt mel, bagepulver, natron og kakaopulver i en skål.Tilsæt sukker og salt og rør i den.Tilsæt æg, vaniljepaste, mælk, kaffe og olie og pisk dejen godt til den er sammenhængende og uden klumper.Hæld kagen på en bageform (23 x 28 cm) dækket med bagepapir og bag kagen i forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 30-35 minutter.TIP: stik en urtekniv midt i kagen, kommer den ren ud, så er kagen færdig. Hænger der stadig lidt dej fast i kniven, så lad kagen bage lidt længere.Lad kagen køle ned inden du tager den ud af formen.
Kaffecremeux
Pisk æg og sukker let.Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.Varm mælk, piskefløde og kaffe op til kogepunktet. Hæld den varme mælk over æggesnaps under piskning - det er vigtigt at hælde den varme væske i en tynd stråle, for at undgå du får røræg. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den op til 83 grader under konstant omrøring.Vrid husblad fri for vand og smelt den I den varme creme.Si blandingen og hæld den over chokoladen - lad den trække i et par minutter og rør så i den så cremen samler sig med chokoladen. Stavbland cremen til en blank masse. Dæk skålen med plastikfilm, så filmen rør cremen. Dette undgår kondens, når cremen køler ned. Lad cremen køle ned og krystallisere igen natten over.Dagen efter, når du skal pynte kagen:Flyt cremen til en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjte jævne dutter ovenpå kagen og pynt med ristet hasselnødder, vingummi, chokolade eller tuille blade.
Farvet Tuille
Rør alle ingredienserne godt i en skål.Opdel massen i den antal farver du gerne vil bruge. Jeg har brugt orange, rød, gul, grøn og brun.Tilsæt lidt pastafarver af gangen til hver portion dej. Rør godt i den for at blande farven.Med en paletkniv smør lidt af hver farve på en silikoneforme med blade (mine er Nature fra Silikomart) for at lave bladene i forskellige farver. Du kan også lave hvert blade i sin egen farve.Bag bladene i 5 minutter ved 180 grader varmluft. Tag dem med det samme ved hjælp af en madpincet. Læg dem ovenpå en kagerulle eller på fluttes-form for at forme bladene. Lad den køle ned og gem dem i en kagedåse, hvis du ikke skal bruge dem med det samme.TIP: sæt bladene på kagen lige inden serveringen, for ellers bliver de bløde. For at undgå de færdige blade suger meget væsk fra cremeux'en, kan du drysse dem med kakaosmør (Mycryo), så snart du lægger dem på kagerullen. Kakaosmør fungerer som en form for imprægnering, så tuillebladene bibeholder sine sprødhed.
Noter
Du kan sagtens erstatte glutenfrimel med almindelig hvedemel.