I Brasilien findes der caféer, der kun serverer osteboller. De hedder, sjovt nok, ostebollershus (Casa do Pao de Queijo). Alle bagerier har friskbagte osteboller på disken, og de er super populære at lave derhjemme - dog købes de også ofte frosne.Indrømmet: jeg begyndte første at bage dem helt fra bunden efter jeg flyttede til Danmark.I min familie elsker vi osteboller og serverer dem også gerne til fest - så laver vi dem som små hapsere lige til at putte i munden.
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Varm vand, mælk, olie og salt op til kogepunktet i en lille gryde.Put tapiokamel i en røremaskineskål og tilføj den varme væske. Rør godt rundt indtil den bliver til en glat skinnende masse.Lad massen køle ned. Tilføj æggene, ét ad gangen, imens der røres rundt. Tilføj til sidst ost og rør godt sammen.Form bollerne med 2 spiseskeer. Put dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad der være god plads imellem bollerne (de vokser til ca. dobbelt størrelse).Bag dem i en forvarmet ovn ved 180° grader over- og undervarme. Bagetid: 30-40 min eller indtil de er gyldne (som på billedet).
Noter
Du kan fryse dejen ved at putte bagepladen med de ubagte boller i fryseren. Når ostebollerne er frosne, kan du flytte dem til en frysepose. Herefter kan du bage bollerne direkte fra frost som anvist i opskriften – giv dem dog 5 minutter ekstra i ovnen. De er bedst når de spises med det samme.