Bagt kartofler med den lækreste fyld på under 30 minutter.Indrømmet: jeg elsker mad, snasket mad, lækker mad, bare mad.Men bagt kartofler med smør er noget af det kedeligst jeg har prøvet, derfor er det forbudt med den klassiske bagt kartofler med kryddersmør herhjemme.
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Vask og skrub kartoflerne. Prik huller i dem med en gaffel.Sæt dem i et ildfastskål med låg (den skal kunne tåle at komme i mikrobølgeovn). Tilføj en lille smule vand, nok til at det dækker bunden af skålen. Drys med salt og sæt den i mikroovnen ved maks. styrke i 8 minutter. Vend kartoflerne og bag dem igen i 8 minutter. Efter endt tiden, tjek om alle kartoflerne er møre, ellers giv nogle ekstra minutter. Jeg bagte mine i 18 minutter i alt.Mens kartoflerne bager, lav fyldet. Hak løg fint. Hak kalkunbacon fint. Varm olivenolie på en pande ved middelhøj varme. Steg bacon i nogle minutter og tilsæt så løg. Svits indtil løg er gennemsigtig. Tilsæt fløde og mascarpone, rør rundt indtil cremen tykner lidt. Smag til med salt og peber og tag panden af varme. Hæld nok ærter i en skål, tilsæt lidt vand og varm ærterne i mikroovnen i 2 minutter. Skær et X midt i kartoflerne, tryk dem let, så de åbner sig lidt og hæld fyld ovenpå. Top op med ærter.Servér med lidt salat eller bare nyd dem som de er.Velbekomme 🙏