Denne banankage har jeg bagt siden jeg var omkring 10 år gammel. Bananerne er lagt på i bunden af formen inden afbagningen og sammen med karamellen giver den kagen er lækker smag og pynter samtidig.
200gAnelises lyse melblanding - sigtet - opskriften modtager du på mail, når du tilmelder mit nyhedsbrev
1stkmoset banan
1,5dlsødmælk - kan erstattes med plantemælk
2stkæg M - fordelt i blommer og hvide
2tskbagepulver
30gblødt smør
1nipsalt
Karamel
200gsukker
2spskvand
3stkbananer, skåret i skiver på langs
1 - 2spskStroh 80 rum - modtaget i gave fra Interbrands Danmark og Noise PR
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Karamel
Bring sukker, rum og vand i en tykbundet gryde og lad den varme op og smelte til karamel ved middelvarme. Lad være med at røre i massen for det vil ellers krystallisere. Skær bananer i tynde skiver i mellemtid.Nå sukkeret er blevet rav-guld og er flydende, hæld den i bunden af en springforme. Fordel bananerne over karamellen og sæt formen til side mens du laver dejen.
Kagedej
Tænd oven på 180℃ varmluft.Pisk æggehvider stiv i en ren skål og sæt den til side.Pisk æggeblommer, sukker, banan og smør til en luftig masse.Tilsæt have delen af melet og rør i dejen. Tilsæt mælk og rør i dejen. Tilsæt så den resterende del af melet, salt og bagepulver og rør dejen til den er ensartet.Vend æggehvider i dejen og hæld den i formen.Bag kagen I ca. 30 minutter, eller indtil der ikke længere hænger dej fast i en tandstik.Lad kagen køle ned til den er lunt inden du tager den ud af formen og vender den på et fad. Lad kagen køle helt ned inden der serveres.