Er du en "chocaholic" vil du elske denne kage, der kombinerer den mørke og fyldige smag af chokolade med den syrlighed og friskhed fra ostecremen. En glutenfri kage til særlig lejligheder eller bare for hygge.
150gAnelises lyse melblanding - opskriften modtager du på mail, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev
50gkakaopulver - Callebaut
1tsknatron
1tskbagepulver
250gsukker
2tskvaniljesukker
1/2tsksalt
1æg (M/L)
1,25dlkaffe - kan undlades og erstattes med vand
1,25dlsødmælk
1/2dlvindruekerneolie - eller en anden smagsneutral olie
Oreo Frosting
200gflødeost - Philadelphia - eller Arlas Laktosefri
200gflormelis
2dlpiskefløde
10 - 15stkknuste rutebiler
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Chokoladekage
Tænd ovnen på 180℃ varmluft.Sigt mel, bagepulver, natron og kakaopulver. Tilsæt sukker og salt.Tilsæt æg, vanilje, mælk, kaffe og olie.Rør det hele godt sammen til en sammenhængende dej med en elpiskeris. Det tager ca. 3 minutter.Bag kagen i 40 - 45 minutter, indtil en pind kommer tør ud, når du stikker midten af kagen. Lad den køle ned på en rist.
Oreo Frosting
Pisk flødeost og flormelis sammen.Pisk fløde til let skum i en anden skål. Vend flødeskum i flødeost ad 3 omgange. Ved den sidste tilføjelse, tilsæt knuste rutebiler og vend den sammen med fløde.Hæld Oreo cremen i en sprøjtepose og sprøjt rosetter eller dutter på kagen. Ved at bruge forskellige tyl, kan du skabe et flot udseende og gør kage mere festlig. Pynt med chokolade krymmel, kakaopulver eller knuste rutebile.TIP: Har du ikke rutebiler derhjemme? Drop dem og piske cremen som den er, drys med krymmel. Det ligner også lidt mere af Oreo kiks på den måde.
Noter
Vil du bage kagen uden laktose?
Du kan nemt erstatte mælk, smør og flødeost med laktosefri varianter eller endda plantebaseret produkter. I så fald, skal du bruge lidt mere flormelis til frosting, da den laktosefri/plantebaseret flødeost giver en lidt mere "flydende" creme, hvis der ikke justeres med ekstra flormelis.