100gAnelises glutenfri lys melblanding - opskriften modtages pr. mail efter tilmelding til mit nyhedsbrev
150gæg (svarer til ca. 3 æg) - let pisket sammen
lidtflormelis til drys
Hvid fersken kompot med vanilje
160ghvid fersken puré
4spsksukker
1/2tskæblesyre
4cmGivrée vanilje fra Mette Ravn Vanilje
1tskpektin
Vaniljecreme
60gsukker
1stkvaniljestang - solmodne Tanzania fra Mette Ravn Vanilje
3stkæggeblommer
20gmaizena
3dlsødmælk
2dlpiskefløde
Vanilje chantilly
2,5dlpiskefløde
50gflormelis
1/2stkvaniljestang - solmodne Tanzania fra Mette Ravn Vanilje
1tskskummetmælkspulver
Hvid chokolade glaze (ganache)
100ghvid chokolade W2 - Callebaut
50ghvid fersken puré
50gpiskefløde
lidthvid pastafarve eller 1/4 del hvid power flower fra Monalisa Decorations
Samling & Pynt
Crispy pearls - hvid chokolade fra Monalisa Decorations
Gold chokolade blyenater fra Monalisa Decorations
Guldstøv/flager
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Vandbakkelse
Tænd ovnen på 200° grader over- og undervarme. Sæt en bageplade i bunden af ovnen til at varme med.Bring smør, vand, mælk, sukker og salt op til kogepunktet.Tag gryden af varmen og tilsæt melet på én gang. Rør godt med en grydeske af silikone indtil dejen er sammenhængende og uden melklumper. Sæt gryden tilbage på varmen og "kog" dejen i et par minutter under konstant omrøring. Sørg for at gøre det under lav varme.Lad dejen køle ned i ca. 5 minutter.Tilsæt æg lidt ad gangen imens du pisker med et elpiskeris eller i en køkkenmaskine. Dejen skal være lidt klistret, glat og blank. TIP: Når du løfter dejen med en dejsskraber, skal den efter at have faldet ned tilbage i skålen, dane et V som er tilbage i dejsskraberen, så har den den rigtige konsistens.Put dejen i en sprøjtepose med stjernetyl (jeg bruger en fransk stjernetyl på 18 mm). Lav 10 stænger af ca. 7 cm hver. Giv god plads imellem stænger, for de vokser meget under bagning.Drys dem med lidt flormelis. Bag vandbakkelserne midt i den forvarmede ovn i 35 - 40 min. Skru ned til 180°C, så snart du har lagt pladen i ovnen og smid ca. 1/2 dl koldt vand ned i bunden af ovnen (på den varme bageplade).Når vandbakkelserne er færdigbagte, skal du lade dem køle af på en rist. Åbn ikke ovnen under bagningen, da du så risikerer, at vandbakkelserne falder sammen.
Hvid fersken kompot med vanilje
Bring alle ingredienser I en gryde og kog den op i ca. 3 minutter under konstant omrøring med en piskeris.Hæld kompotten i en skål og dæk den med køkkenfilm, så den rører kompotten. Sæt skålen på køl indtil den skal bruges.
Vaniljecreme
Skær vaniljetang på langs og skrab vaniljekornene med en kniv.Bring sukker, vanilje, æggeblommer, maizena og mælk sammen i en gryde og pisk den godt sammen.Bring gryden I jævn varm og lad den koge indtil tilpas tyk, under konstant omrøring. Det kan tage lang tid, men vær tålmodig for ellers kan massen skille sig. Cremen skal have en konsistens som en blød grød. Hæld cremen i en skål og dæk den med køkkenfilm, så den rører cremen. Sæt skålen på køl indtil cremen er kold.Når cremen er kold, pisk fløde til letskum og vend den i cremen.Hæld cremen i en sprøjtepose og opbevar den på køl indtil den skal bruges.
Vanilje chantilly
Pisk alle ingredienser sammen til en fast sprøjtbar skum. Hæld cremen i en sprøjtepose med en Sct. Honoré tyl lige inden den skal bruges.
Hvid chokolade glaze (ganache)
Hæld chokoladen i en skål.Bring fløde og hvid fersken puré i en gryde og varm den op til kogepunktet.Hæld væsken over chokoladen og lad den trække i et minut. Rør væsken i chokoladen indtil den samler sig og er blevet til en blank masse.Hæld glazen/ganachen i en skål, der passer i størrelsen med vandbakkelserne, så det er nemt at dyppe toppen af vandbakkelserne i.
Samling & Pynt
Lav 3 huller i bunden af hver vandbakkelser med en rund tyl. Fyld hvert hul med lidt af kompot, efterfulgt af vaniljecremen. Sørg for alle vandbakkelser har godt med fyld i.Dyp toppen af vandbakkelserne i glazen/ganachen og pynt med chantilly og chokolade.