340gAnelises lys melblanding - opskriften får du på mail, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev
1spsksukker
10gtørgær
80mlKefir - lunken
40gvindruekerneolie
1dllunkent vand (1)
6gfiber HUSK
1,5dllunkent vand (2)
1 ½tskæblecidereddike
½tskMaldon salt
2tskbagepulver
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Bland mel, sukker, tørgær og bagepulver sammen i en skål.Pisk lunket vand (2) sammen med HUSK i få sekunder og lad den trække lidt til en gelé.Tilsæt vand (1), kefir, olie, æblecidereddike og HUSK gelé i skålen med de tørre ingredienser og rør dejen godt.TIP: Du kan enten rør dejen i hånden eller ved hjælp af en køkkenmaskine. Jeg kan godt lide at bruge køkkenmaskinen for den giver en flottere, strammere dej. Men er du et sted, hvor en køkkenmaskine ikke er tilgængelig, skal det ikke afholde dig fra lækre glutenfri pizzaer. Bruger du køkkenmaskine, rør dejen i ca. 3 minutter ved mellemhøje hastighed.Tilsæt salt, så snart melet er ved at blive absorberet og rør dejen færdig.Opdel dejen i 2 - 4 stykker. Denne opskrifter giver 4 individuelle pizzaer af ca. ø 23 cm.Åben dejen forsigtigt ved at hælde en blanding af majsmel og rismel på bordet og tryk dejen med din håndflad lige så forsigtigt, indtil du opnår en rund pizzarund, som er tynd i midten og tyk langs kanten.Flyt dejen på en bageplade dækket med bagepair og dæk den til med køkkenfilm. Lad pizzabunden hæve i 1 time.Tilsæt din yndlings fyld og bag pizzaen ved 450℃ i ca. 1-1,5 minut. Husk at rotere pizzaen undervejs for en jævn afbagning.
Pizzaovn indstilling
Den første pizza jeg bagt i min pizzaovn blev til kul 🙈 for det gik saftsuseme hurtigt og pludseligt blev pizzaen helt brændt på en af siderne.Mens jeg optog videoen, som du kan se på min Youtubekanal (eller længere ned på siden her), gik der bare 2 sekunder, mens jeg ventede på hubby skulle tænde for kameraet, så blev den. også brændt.Så... vær i nærheden mens du bager pizzaerne. Lad være med at gøre noget andet undervejs, for det går hurtigt.Start med at tænde pizzaovnen ved fuldstyrke. Efter ca. 15 minutter er den klar og har en temperatur på 500℃. Skrue flammerne ned til den laveste indstilling.Flyt pizzadejen til pizzapeel (den kan du med fordel købe sammen med ovnen). Sørg for dejen er tæt på kanten, for det gør det nemmere at flytte den ind i ovnen.Sæt den fyldt du ønsker dig og smid pizzaen i ovne. Flyt den hver få sekunder for jævn afbagning. Alt afhængig af størrelsen på din pizza, kan de gå mellem 60 - 90 minutter og så er pizzaen klar. Vær hurtigt når du tager pizzaen ud, for få sekunder du venter kan give en let forbrænder skorpe.Den glutenfrie pizza får ikke leopardpletter, som den vi kender fra glutenholdige pizza. Du får til gengæld en dejlig lysebrun/gylden skorpe hele vejen igennem.
Video
Noter
Har du ikke endnu sådan en lækker pizzaovn, kan du bage pizzaen i en almindelig ovn og med hjælp af en bagestål.Tænd ovnen ved 275C grader og sæt bagestålet i den midterste rille. Lad ovnen (og pladen) varme i godt 45 minutter. Bag pizzaen i ca. 8 - 10 minutter, alt afhængig af din ovn.