Siden jeg prøvet Panna Cotta, da jeg var i Paris til et kursus hos Le Cordon Bleu, blev jeg forelsket i desserten... og noget jeg synes endnu mere er hvor nemt og hurtigt er det at få den lavet.
hvid chokolade Crispy Pearls, Monalisa - ikke glutenfrit
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Panna Cotta
Sæt husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.Bring de resterende ingredienser i kog ved mellem-høj varme. Skrue ned til svage varme så snart fløden begynder at koge og lad den så småkoge i 10 minutter, ved jævn omrøring.Tag gryden af varme, vrid husblas fri for vand og smelt den i den varme fløde. Stavbland fløden for en silkeagtig konsistens.Hæld lidt over 1 dl fløde i 4 dessertglas (her kan også bruges martiniglas eller lignende). Og sæt dem på køl i mindst 1 time.Lav imens kaffesirupp’en.
Kaffesirup
Sæt husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.Bring de resterende ingredienser i kog ved mellem-høj varme. Lad kaffesirupp’en reducere i ca. 10 minutter, indtil der er 1,5 dl tilbage.Tag gryden af varme, vrid husblas fri for vand og smelt den i den varme kaffe. Hæld kaffesirup i en kande og lad den køle ned til stuetemperatur.Nå kaffesirupp’en er tilpas køligt, fordel den mellem de 4 glas. Og sæt desserten tilbage på køl.
Kakao tuille
Varm ovnen op til 180C varmluft.Rør alle ingredienser i en skål og smør massen på en tuillemåtte. Bag tuilles i 6-7 minutter - afhængig af hvilken form du laver.Lad dem køle ned på en kagerulle, så de bliver lidt bukket. Sprøjt med guldstøv.
Krystalliseret chokolade
Bring chokolade I en skål - sæt til siden.Bring vand og sukker i en lille gryde og lad den kog indtil sukkermassen er 134C.Hæld den varme karamel over chokolade under piskning med en elpiskeris.Spred chokolade klumperne på en bagepapir og lad den køle ned. Du kan evt. drysse med lidt kakaopulver og guldstøv.
Pynt
Inden servering: drys toppen med kakaopulver blandet med lidt guldstøv, anret lidt krystalliseret chokolade i midten og sæt et tuilleblad ovenpå chokoladen. Pynt med kaffebønne-chokolade og crispy pearls.Nyd den kold.