Er du på glutenfri kost og har du savnet en glutenfri oreo kiks, der smager lige som de originale? Så er denne opskrift til dig... faktisk, synes vi denne her smager endnu bedre og mere intens.
165gAnelises Glutenfri lysmelblanding - få opskriften ved at tilmelde dig nyhedsbrevet
20gsort kakaopulver, Noir Intense fra Cacao Barry
Smørcreme
100gsmør
1tskvaniljepaste - Dr. Oetker
1nipflagersalt - Maldon
180gflormelis
2tskskummetmælkspulver
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Chokolademørdej
Rør smør, sukker og sirup til en lyst creme - rør gerne i ca. 5 minutter.Bland melblanding, kakaopulver, bagepulver og salt i en skål og tilføj cremen. Rør ved lav hastighed indtil dejen er sammenhængende og der ikke længere er synlig tør mel.Mellem 2 stykker bagepapir (eller køkkenfilm), rul dejen til ca. 3 mm tyk og sæt den på køl i ca. 15 minutter (eller i fryseren i 7 minutter).Bruger du en kagerulle med mønster, så rul dejen til ca. 5 mm tyk. Tag den øverste bagepapir (eller køkkenfilm) af drys med lidt sort kakaopulver og rul dejen med mønstret kagerullen. Dæk mørdejen forsigtigt med bagepapir (eller køkkenfilm) og sæt dejen på køl.TIP: I stedet for at drysse dejen med kakaopulver, kan du også drysse kagerullen med kakaopulver og sørg for alle huller er blev "dustet" med kakaopulver. Dette er for at undgå dejen hænger fast i kagerullen.Skær 40 runde kiks med en ø 6 cm udstikker. Gentag udrulnings process, indtil al dejen er opbrugt.Sæt de skåret dej på en bageplade dækket med bagepapir (eller en airmåtte) og sæt den på køl mens ovnen varmer op.Varm ovnen til 180℃ - over-/ og undervarme, bag kiks i 12 - 15 minutter.Tag de bagte kiks ud af ovnen og lad dem køle lidt ned på bagepladen, inden du flytter dem over på en bagerist. Lad dem køle helt af inden du lægger 2 og 2 sammen med smørcremen i midten.
Smørcreme
Pisk alle ingredienser sammen med en elpiskeris indtil du har en glat, blank og sprøjtebar smørcreme.Fyld en sprøjtepose med cremen og sprøjte nok smørcreme på halv delen af kiks. Tryk forsigtigt den anden halv del oven på de kiks, der er creme på. Sørg for cremen kommer op til kanten, men den skal ikke flyde over.Sæt kiksene på køl så smørcremen sætter sig. Opbevar dem i en kagedåse på et køligt sted. De er bedste når spiste med det sammen eller dagen efter. Spiser du ikke alle kiksene på en gang, kan du gemme dem i fryseren i en lufttæt beholder. Lad dem tø op på køkkenborden uden låg inden servering.