Up your game, næste gang du skal servere en lækker (og piv nem) glutenfri dessert. Rabarberne er bagt med tonika sukker i airfryer og smager himmelsk, bare af sig selv... kombineret med den glutenfri rasp og en fløjlsblød syrlig chantilly creme, er denne dessert noget du skal prøve.
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Rabarberkompot
Skær rabarber i små stykker, på ca. 1 cm. Tilsæt alle ingredienser i kurven til airfryeren og rør dem godt med en silikoneske. Bag rabarberkompot I ca. 20-25 min. ved 165℃ manuel funktion i Onyx Airfryer, 5L. Flyt rabarberkompot til en beholder med låg og stil den på køl i ca. 1 time.
Glutenfri kagerasp
Smelt smør på en pande ved middelhøj, indtil den er færdig med at bruse.Tilsæt rasp, hakket mandler, sukker og salt og rør det hele i panden, indtil blandingen er gylden og sprød. Skru lidt ned for varme, hvis rasp begynder at tage for meget farver, lidt for hurtigt. Tiden er afhængig af størrelsen på din pande og styrke på din kogeplade. Hæld rasp på en bagepapir og lad den køle ned, inden du pakker den væk i en lufttæt beholder.Raspen kan holdes i ca. 2 uger.
Syrlig Chantilly creme
Pisk alle ingredienser til en cremet og let fast skum. Pas på med ikke at piske for meget, for den vil ellers skille og blive grynet.Du kan enten komme cremen i en sprøjtepose eller du kan blot hælde et par skefulde i glasset, når du skal samle desserten.Cremen kan holde sig godt på køl, i en luft tæt beholder i 2 dage. Oh, den er også god i kaffen (eller iskaffen), ovenpå en tærte eller brownie... just saying.
Samling
Byg desserten i portionsglas ved at tage lidt af rasp og hæld den i bunden. Tilsæt et lag af rabarberkompot, chantilly creme, rasp igen, rabarberkompot og afslut med chantilly creme.Pynt med friske jordbær.Desserten kan enten serveres med det samme eller sættes på køl til senere på dagen eller dagen efter. Du skal bare vide, at længere du venter med at servere, mindre sprød vil raspen være, for den vil optage lidt af væsken fra rabarber.